nicksizadam
New member
Arkadaşlar şu an içinde yaşadığımız topraklarda hakiki manada İslamiyet yaşanabiliryor mu?
HALK nekadar MUSLUMAN bir ulke olmayi istesede malesef MUSLUMANDAN cikmis bir yonetim tarzi var...
Bir ulkenin halini MEDYASI, POLITIKASI, KULUTREL yasantisi gosterir!!!
Medya ya bakalim: ciplaklar, intikam dolu filmler, dinin zerresinin olmadigi programlar ama bazi kucuk kanallarda buna karsi cikmis ve din ile ilgileniyorlar!
Poltikaya bakalim: bakmaya gerek yok bikere.... basortulu universiteye girme yasagi, cumhurbaskaninin basi kapali olan kisilerin geldigi davetlere katilmamasi, muslumanlara karsi bile amerikanin yaninda olmak.
Kulture bakalim: Anadoluda kultur eskisi gibi yasaniyor, Buyuk sehirlerde kultur diye bisey kalmamis, Ahlaki bir cokuntu var, genclerin bazilar sapitmis artik!
Benim gordugum kadariyla bunlari birlestirisek ULKENIN Musluman olup olmadigina KARARSIZIM oyu verebilirim! Malesef gordugum kadariyla boyle...
bu sadece benim yorumum...
devletin dini olmaz, yarın mahşerde ülkeler bölgeler değil,insanlar sorgulanacak, yarın mahşerde " ey devlet namaz kıldın mı,oruç tuttun mu " denmeyecek, o yüzden insanlar önemli, şunu sormalıyız, bü coğrafyada insanlar müslüman mı, inanç ve ibadetlerini yeterince yapabiliyor mu,
devletin dini olmaz, yarın mahşerde ülkeler bölgeler değil,insanlar sorgulanacak, yarın mahşerde " ey devlet namaz kıldın mı,oruç tuttun mu " denmeyecek, o yüzden insanlar önemli, şunu sormalıyız, bü coğrafyada insanlar müslüman mı, inanç ve ibadetlerini yeterince yapabiliyor mu,
"Allahın indirdiğiyle hükmetmeyenler, zalimlerin ta kendileridir"(Maide, 45)
"Allahın indirdiğiyle hükmetmeyenler, fasıkların ta kendileridir"(Maide, 47)
devletinde milletinde dini olur.. devşetin hukukuna ve anayasasına bakılır. osmanlı şeriatle yönetilirdi, müslümandı...
Tamam kardes dogru HER KOYUN KENDI BACAGINDAN ASILIR HESABI.... ama DEVLET insani ustunde cok buyuk bir etken!!!
Simdi bu yonetim tarziyla, bu medyayla yavas yavas insanlara birseyler asilanmaya baslaniyor...
Belki bu asilanan bizim generasyonumuz icin fazla etkili degil ama 1 yada 2 generasyon sonra ARTIK SU ANDA TV de gordugumuz ve BUNUN NERESI dinle alakali ne bicim isler bunlar dedigimiz konular NORMAL hale gelmis olacak... OZAMAN ISTE AVRUPAYA BENZIYECEZ, ama NEGATIF yonden!
Politika aynisi.... yapilan poltikalarda ISLAM degilde para ve guc TEK DUSUNCE OLUP Amerika gibi gozu donmus bi ulke olma tehlikesi cok yakin!!!
DINSIZ, IMANSIZLARLA isbirligi yapanin SONU BELLIDIR!!!!!!!!!!!!!!
diyelim ki dediğin gibi bir şeriatı esas alan bir islam devleti kuruldu dünyanın herhangi bir yerinde , ve siz de o devlete vatandaşlık bağı ile bağlısınız , peki bu durum sizene kazandırır, yani daha iyi bir mümin mi olursunuz, bu sizi daha iyi bir müslüman mı yapar...???
Ben kişisel cevabımı vereyim, bunun cevabı koca bir hiç, bu yüzden önce kendimize çeki düzen vermemiz gerekiyor, islamı kendi hayatımızda yaşamaya gayret etmeliyiz, çalışmalarımız bu yönde olmalı...
Arkadaşlar dikkatinizi çekerim uygun bulmadığınız yönetim şekline yön veren yine bizleriz. % 99 u müslüman dediğiniz insanların tercihi. Bir ankette dikkatimi çekti çoğunuz seçimlerde çekimser kaldığınızı söylüyorsunuz öyle ise bence yorum yapmanızda doğru değil. Önce kendi sorumluluklarımızı yerine getirelim sonra yönetimi eleştirelim.
HALK nekadar MUSLUMAN bir ulke olmayi istesede malesef MUSLUMANDAN cikmis bir yonetim tarzi var...
Bir ulkenin halini MEDYASI, POLITIKASI, KULUTREL yasantisi gosterir!!!
Medya ya bakalim: ciplaklar, intikam dolu filmler, dinin zerresinin olmadigi programlar ama bazi kucuk kanallarda buna karsi cikmis ve din ile ilgileniyorlar!
Poltikaya bakalim: bakmaya gerek yok bikere.... basortulu universiteye girme yasagi, cumhurbaskaninin basi kapali olan kisilerin geldigi davetlere katilmamasi, muslumanlara karsi bile amerikanin yaninda olmak.
Kulture bakalim: Anadoluda kultur eskisi gibi yasaniyor, Buyuk sehirlerde kultur diye bisey kalmamis, Ahlaki bir cokuntu var, genclerin bazilar sapitmis artik!
Benim gordugum kadariyla bunlari birlestirisek ULKENIN Musluman olup olmadigina KARARSIZIM oyu verebilirim! Malesef gordugum kadariyla boyle...
bu sadece benim yorumum...
kardeşim merhabalar sana..
yanlış düşünüyorsun.. şöle düşünelim.. devletin dini yok.. kurallar kişilerce konulmuş.. buraya kadar tamam.. ama bak bakalım kuralların kişilerce korunduğu hangi devlette insanlara hakları tam veriliyor.. hak diyince şöle açıklayım.. özgürlüğü kısıtlamak gerekirken açarsan, haksızlık etmiş olursun mesela.. özgürlüğü gibi gerektiği noktada kısıtlamak haktır..
şimdi bu şekilde söylediğiniz zaman bundan mütedeyyin insanlar zarar görüyor, şüphesiz insan doğruyu söylemeli ama her doğru da her yerde söylenmemeli, bugünü düşünmeli, yarını düşünmeli ,sonra konuşmalı...