Tek kelimeyle kaldırılsın.Bu zamana kadar kaldırılmaması ayıp zaten
Emrahcan açtığın bir konuda cezayı yedin eğer ki uslubunu düzeltmezsen ceza gelecek ona göre biraz edenli ol burası İSLAM forumu dur senin lak lak yapacağın yer değildir
Tek kelimeyle kaldırılsın.Bu zamana kadar kaldırılmaması ayıp zaten
Tuhaf düşünce mi neden tuhaf olsunlarki.
Benim aleviliği islam içinde görme mecburiyetim yok.
Konu hem alevilik veya islamiyet değil.
Herkesin inancına göre eğitim verilsin verilecekse eğer verilmeyeceksede çoğunluk tek bir inançtan diye diğer insanların hakkını gasp etmemek lazım.
Seçmeli olduğu takdirde bunu diyanet veya o anki yürütme organlarının başları karar vermesi doğru değil.Çünkü hep taraflı oluyorlar.
sevgilerimle
Selamün Aleyküm,Radikal kardesim yaniliyorsun Italya basta olmak üzere bütün Avrupa ülkelerinde ve hatta Yunanistan Ve bulgaristanda dahi hem mezheblere hem diger Dinlere ayri ders veya din dersi yerin Ahlak dersi veriliyor.Bizzat kendim bunu gördüm ve burada yasayan Türklerle görüstüm.Hatta Suriyede Siia dersleri olmasina karsi Sünnilerede kendi hocalari ders veriyor.Allaha emanet ol.
Bu kadar Yeter din derslerine artık bir yerde dur zamanı geldi vede çoktan geçti.
Gerçege hüüü
Hey yerde neden olsunki camide olsun sadece daha iyi
Din cami ile sınırlımı ki ? O zaman siz hiç giremezsiniz ! çünkü siz camide namaz kılınmaz, mescidde kılınır diyenlersiniz ve mescidede gitmezsiniz. Ama Allah (cc) yeryüzünü ümmed-i Muhammed'e (s.a.v.) mescit kılmıştır, o yüzden Din bizim için yeryüzünde her yerde ve zamanda geçerlidir. Bunu anlayacak kapasiteniz yok, anlayamazsınız zaten. Hazreti Ali (k.v.) muhabbetinin arkasına sığınarak iş yaptığınızı sanıyorsunuz ama; Hazreti Ali Keremullahi Vechehü İlah-i Divan'da sizden davacı olacak inşaallah.
Savunduğunuz değerlerle o kadar çabuk ters düşüyorsunuzki bu bazen komik durumlara düşürüyor sizleri.Hani demokrasi ne oldu .Kim karar verecek bacım bu ülkede sizin razı olacağınız kararı,yapmayın Allah aşkına .Konu Alevilik değil islam değil.Ne o zaman dile getiremediğiniz şey.Yoksa dindar insanlara olan tahammülsüzlüğünüzmü.Allah hidayet nasip etsin.Siz istemezsiniz ama biz yinede sizler için dua edelimTuhaf düşünce mi neden tuhaf olsunlarki.
Benim aleviliği islam içinde görme mecburiyetim yok.
Konu hem alevilik veya islamiyet değil.
Herkesin inancına göre eğitim verilsin verilecekse eğer verilmeyeceksede çoğunluk tek bir inançtan diye diğer insanların hakkını gasp etmemek lazım.
Seçmeli olduğu takdirde bunu diyanet veya o anki yürütme organlarının başları karar vermesi doğru değil.Çünkü hep taraflı oluyorlar.
sevgilerimle
Savunduğunuz değerlerle o kadar çabuk ters düşüyorsunuzki bu bazen komik durumlara düşürüyor sizleri.Hani demokrasi ne oldu .Kim karar verecek bacım bu ülkede sizin razı olacağınız kararı,yapmayın Allah aşkına .Konu Alevilik değil islam değil.Ne o zaman dile getiremediğiniz şey.Yoksa dindar insanlara olan tahammülsüzlüğünüzmü.Allah hidayet nasip etsin.Siz istemezsiniz ama biz yinede sizler için dua edelim
kardeşim din dersi istemiyorsan başka bir ülkeye gideceksin.zaten okullarda hafta da 1 saat gösteriyorlar o mu gözüne battı.hafta da 5 saat matematik gösteriyorlar ne işe yarıyor söyler misin.ben hafta da 5 saat mat görüyorum ama bir şey oldugu da yok.bir ben degilim herkez aynı.
bu senin gözüne batmıyorda 1 saat din dersimi gözüne batıyor.din dersinde ayrımcılıkta yoktur bunuda iyi bil.
neymiş avrupada böyle degilmiş lafa bak ya.şunu iyi bil ki burası avrupa degil.
onlar gibi olmaya da niyetimiz yok.istemiyorsan kapı orada kardeşim.
Evet Tuhaf! Bir defa ilk cümleniz başlı başına sakat. Nedeni "aleviliği İslam içinde görme mecburiyetim yok" derken zaten İslam aleviliği kendi içinden bir unsur olarak görmüyorki! İslam aleviliği tamamen ama tamamen dışlıyor,reddediyor. O yüzden sadece siz değil, bizlerde görmüyoruz. Tuhaf dememin başka bir nedeni de siz mezhebleri dile getirirken "şafi,hanefi, alevi" demişsiniz, diğer mezhepler ile beraber aynı potada değerlendirmişsiniz. İşte burası çok tuhaf ki; "alevilik" mezheb değildir. Kültür yapısı İslam'dan farklı bir cemaat inanışıdır.
Alevilik zaten din değildir. Alevi dini diye "acuze" bir söz ben duymadım, duyanlar varsa söylesin de haberimiz olsun.
Bu kadar Yeter din derslerine artık bir yerde dur zamanı geldi vede çoktan geçti.
Gerçege hüüü
cümleyi kurarken haklısınız yanlış kurmuşum.Aleviliği islamın bir mezhebi olarak görmüyorum.
Alevilik inannçlar üstü bir öğretidir.Sizin acuze olarak nitelendirdiğinz
beyninizdeki örümcek ağlarıyla örülmüş düşüncelerinizdir.
cümleyi kurarken haklısınız yanlış kurmuşum.Aleviliği islamın bir mezhebi olarak görmüyorum.
Alevilik inannçlar üstü bir öğretidir.Sizin acuze olarak nitelendirdiğinz
beyninizdeki örümcek ağlarıyla örülmüş düşüncelerinizdir.
Din dersinden aldığın nedir onu merak ettim.
Okulda sana verilen din dersini yeterli görüyor musun.
Yeterli gördüğünü söyleyemezsin.Hiç birkesim bunu yeterli görmüyor.
Bunun içinde çocuklarını okul dışında dini ağitim alacak yerlere yönlendiriyorlar.
Konu din dersi olduğu için hepiniz tepki duyuyorsunuz.
Merak etmeyin 100 sayfalık birkitabın dersinin kladırılması ile din elden gitmez.