bu avrupalılara şık gözükecez diye kurbanı kaldırdık.
ayetleride uygulanmaz hale getiriyoruz.
bakalım daha ne olacak.
Arkadaşlarım konuyu saptırmanda üstüne yok, bunun için seni tebrik ediyorum, şimdi sen 4 evlilikle namazı , orucu , kurbanı bir tuttun, bu size yakışıyor mu ?
4 evlilik bir ruhsat , ruhsat ne için verilir, şöyle bir düşünelim, bir ev yapacaksın önce belediyeden izin almak gerekiyor, yani ruhsat için başvurmak lazım, bakalım o yapacağı ev imara uygun bir yer mi, deprem riski taşıyor mu, kaç katlı yapacaksın, bunun için sana belediye izin verir, gerekli şartları taşıyorsan..
Şimdi 4 evlilikte bir ruhsat vardır, gerekli şartlar vardır, ha bu şartlar da öyle kolay değildir, her babayiğidin de harcı değildir, bu ateşten gömlektir, öyle hadi çarşıya gidiyorum, ben elma da alırım, armut da alırım, böyle bir şey değil bu, bunun için ağır şartlar var, bu şartları saymama gerek yok zaten, bu konuda yeterince açıklanmış, şimdi sen bu şartları görmezden gelerek arkadaş ben 4 kadınla evleneceğim dersen bu senin yaptığın akıllı bir iş olmaz..
Son olarak resmi nikahı olmadan imam nikahı yapmak, kıymak suçtur, bunun da unutulmaması gerekir, şu anda yürürlükte olan kanunlara göre bu suçtur, bir de işin şu tarafı var, birden fazla evlilik yapan devlete karşı dolandırıcılık, sahtekarlık yapmış oluyor.
Artı bu işin mağduru çok fazla, ben görüyorum, biliyorum, havadan konuşmuyorum, adam evleniyor, her şey güzel gidiyor, sonra adamın hayatı düzene giriyor, parası da oluyor, yatı da herşeyi, tabi adamın ikinci bir eş istiyor, ve eski eşine karşı dürüst davranmayarak yeni bir eşi sırf canı istediğin, ve başka hiçbir şartı z yerine getirmeden ikinci eşini alıyor, tamam hadi bunu da kabul edelim diyelim , olur verelim, diyelim ikinci eşten çocuk oluyor ve nüfusa yazdırmak istiyorsan, bu sefer ikinci eşten olan çocuğu da birinci eşin üstüne yazdırıyor, yani bu şekilde soybağını değiştiriyorsun.
Kardeşim sana kısaca şunu söyleyeyim, 1 den fazla evlilik yapmak istiyorsan Türkiye sana uygun bir ülke değil, İran'a ve Suudi arabistan'a git, ne yapacaksan yap.