Enver Ýstek
metin mete
Metin kardeşim, Kuran arapçadır,
Arapçada da aynen türkcemizdeki gibi bir kelime birden fazla anlam taşımaktadır.
Baktıgımız zaman birbirinden farklı mealler görmekteyiz.
Demekki her insan farklı anlayabilir. Nasıl biz farklı sen farklı algılıyorsan, ortada anlaşmazlıklar oluyor. Kuran cevabı bize vermiş, anlaşmazlıga düştüğünüz zaman kitaba gidin peygambere gidin, yöneticilere gidin. Başınıza buyruk hareket etmeyin.
Kuran'ı kendi kendinize yorumlamaya çalışacak kadar ilmi eğitim aldınız mı?, ayetler üzerinde çok bilmiş gibi tartışıyorsunuz. Kendi kendinize islamın şartlarını, imanın şartlarını belirliyosunuz. Helalleri haramları kendi kendinize belirliyorsunuz.
En basitinden namaz kılmayı bile sünneti reddederek kendi kafanızdan değiştiriyorsunuz. Bunu yapmak içinde birbirinden farklı zamanlarda gelen ayetleri alarak birinde ruku diyor rukuya duracagız birinde secde diyor secde edeceğiz. Diye bir mantıkla yaklaşıyorsunuz.?
Peygamber efendimiz namaz kılarken sürekli yeni gelen ayetlere göre namaz kılmasını mı değiştiriyordu.
İlk önce sadece secde, sonra rükü ayeti gelince namaza rukuyu mu ekledi?
Abdest ayetleri gelmeden önce abdest almadan mı kılıyordu namazını?
Bir de Ezan şart degildir diyorsunuz? Haşa Peygamber kendi kafasından mı ekledi Dine ezanı?
Allah Akıl Fikir versin.
Cafir sadece su duana gönülden katiliyorum...Digerlerini ise cahilligine veriyorum.Bakin kardesim bagirarak söylüyorum(daha öncede defalarce belirtim)KURAN TÜM OLARAK ELE ALINMADIGI ZAMAN SIZIN GIBI DÜSÜNE BILIRDIM ama simdi ne iman,ne farzi ayiriyorum hepsi KITABULLATA tam ve detayli mevcuttur o nedenle sizinle tartismak gerisin geriye dönmek demektir ya benim yazilarimi tam okumuyorsunuz yada isinize gelmedigi icin baska tarafa cekiyorsunuz,Ama unutmamak lazimki bu bir Tebyindir alacaginiz kadar alirsiniz alamaz iseniz bu size verilenden fazlasini idrak edemediginiz anlami cikar.Rahmana emanet ol.