seyfullah putkıran' Alıntı:
saygı değer metin mete abim,
size sözüm olamaz siz ben ehli sünnet değilim diyorsunuz
ehli sünnet= sünnete ehli , sünnete uyan topluluk demektir,
sünnet= Efendimizin yaşam şekli yaptıkları,
tercihiniz, Rabbim ayetindede Allah a , resulune itaat edin diyor, yani bu hükmü ben vermedim, ayetlerde sabit , bu sarfettiğiniz cümle ağır bir cümle değilmi, ?bende yanlış anlamış olabilirm ehli sünnet değilim derken nedemek istediğinizi anlıyamaıdm;? gelelim dinde zorlama yoktur ayetine sanırım biz burda ayeti değil yorulmarı çarğıştırıyoruz, yani sizin yorumunuz benim yorumum durumu tabi en önemlisi Rabbin ayetle kullara ne emrettiğidir. ozaman şu ayetlere bakalım...
Ravi: Hz. İbnu Abbas(r.a.)
dinde zorlama yoktur (Bakara 256) ayeti Ensar hakkında inmiştir. Şöyle ki: Medine'de çocuğu yaşamayıp ölen kadınlar, "çocuğum yaşarsa Yahudi dini üzerine yetiştireceğim" diye adakta bulunurdu. Benu Nadir Yahudileri Medine'den sürüldükleri vakit, bunlar arasında Yahudileştirilmiş çok sayıda Ensar çocuğu vardı. Ensariler: "Çocuklarımızı onlara terketmeyiz" dediler. Bunun üzerine Cenab-ı Hakk: "dinde zorlama yoktur, artık iman ile küfür apaçık meydana çıkmıştır..." (Bakara) ayetini inzal buyurdu.
Kaynak: Ebu Davud, Cihad 126, (2682)
Tevbe suresi;
29. Kendilerine Kitap verilenlerden Allah'a ve ahiret gününe inanmayan, Allah ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak dini kendine din edinmeyen kimselerle, küçülerek elleriyle cizye verinceye kadar savaşın.
bana çıkışınız mevlana celalettin rumiye ve ibni arabiye şerefsiz denildiği için yazdığım uyarıysa burda kimsenin hakkı bana geçmemiştir, o hakkı allah ın izniyle veririz inişallah, ya bu şerefsiz yazısına karşın tepki vermeseydim ve bu uayrıyı yapmasaydım bu zatlar benden hak talep etseydiler ne yapardım? demezlermiydi hem bizim Allah ın velisi olduğumuzu bildin hemde bu ithama izin verdin eğer bu hakkı üzerinize alıyorsanız size devredim...Rabbim en iyisini bilendir..
bu uyarıyı kaldırabilirm hiç sakıncası yok. çünkü mesaj yerine ulaştı...
saygılarımla...
Sevgi deger kardesim,Seyfullah.
Kuran'daki ayetlerin iniş nedenlerini anlatan hadislere esbabı nüzul hadisleri denir. Kuran zaten tamdır ve kendi tefsirini yapmaktadır. Tam, açık, kolay anlaşılır, mükemmel bir kitabın tefsirine gerek yoktur.
25:33 Onların sana getirdikleri hiçbir temsil yoktur ki, (onun karşılığında) sana doğrusunu ve daha açığını (ahsena tefsir) getirmeyelim.
Allah ayetlere en güzel tefsiri getirmektedir ve ayetlerinin açıklanması için saçma sapan tefsirlere ihtiyacı olamaz. İbn Hanbel "Müşnad" adlı esrinde: "
Esbabı nüzul konusunda tek bir doğru hadis yoktur" der.
Kullarıma söyle: En güzel biçimde konuşup tartışsınlar. Çünkü şeytan aralarına girer. Şeytan, insanın apaçık düşmanıdır. (17:53)
45:06 Bunlar, sana gerçek olarak okuduğumuz ALLAH´ın ayetleridir. ALLAH´tan ve ayetlerinden başka hangi hadise (söze) inanıyorlar?
(Evet Ehli sünnet degilim ve olmayada hic niyet etmedim Allaha cok sükürler olsun bir defa kurtuldum Atalarimin dininden
Sünnilik - Alevilik - Bektaşilik - Aczmendilik - Nurculuk - Süleymancılık - Hanefilik - Malikilik - Şafilik - Şiilik - Mevlevilik - Nakşibendilik ... Kısacası, " Müslümanlık " dışında kalan tüm akımlar veya inanışlar (?) İşte tüm bu akım veya inanç sistemi izleyicileri, Allah´ ın ayetleri (sözleri) dışında, bu akımlardan çıkan fikir ve bu akımları ortaya çıkaran beşerlerin, sözlerine uymaktadırlar.
Oysa Allah, inanç ve fikir bakımından, birbirimizle kardeş olmamızı istemiştir. (49:10) Fikir ayrılığı bir toplumda bol ise, o toplumda huzur eksiktir. Bir toplumda, kökleşmiş ve herkes tarafından benimsenmiş bir inanç sistemi yoksa, o toplum yok olmaya mahkumdur. Kardeşlik duygusunu (vicdanen) içine sindirememiş olanlar, sonsuza dek birbirilerine düşman kalırlar.
Son olarak biraz adalet biraz sabir;
02:113 Yahudiler: "Hristiyanların bir temeli yok," derken, Hristiyanlar da: "Yahudilerin bir temeli yok," dediler. Oysa hepsi de kitabı okuyorlar. Cahiller de tıpkı onlar gibi konuşur. Diriliş günü ALLAH ayrılığa düştükleri konularda aralarında hüküm verecektir.
Insallahu teala....