Kadınlar Daha Kalın Kafalıymış

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tabi size göre kulluk en büyük hürriyettir, çünkü kulluk ettiğiniz yok.

İnsanın onuru nefsine karşı olur, Allah'ın emrine onurluluk yapmaya kalkanı "Allah perçeminden yakalar" da berbat eder.

Kimse kadını köle etmiş değil sizden gayri, Müslüman kadın sultandır, Müslüman erkeğin sultanı ve onu her şeyden koruruz, salyaları akan uçkur düşkünü herkesten. Ama sizin zihniyetinizdir, kadınları hürsünüz yalanı ile pohpohlayıp, ortalıkta süs gibi dolaştırıp, bir kaç saatlik gören.

Bak iste senle aramizdaki fark?Ben Kuranin istedigi Islamim sen?Asagidaki ise tam senlik her gördügünüz kadina demekki .......Ha bizim Kadinlarimizda Kuranin bahsettigi o Serefli kadinlarin(Mesela Meryemin,Müminlerin annelerinin kitabtaki tarifi gibi)Allahin kanunlarina uyduklari gibi yapmaya calisiyorlar eger sence onlar süs gibi ise senin zaten o genis vede ucsuz ön görünle diyorum tabiki sen haklisin....

Metin mete, o hadisleri ben de kabul etmiyorum, ancak senin kadar da yobaz bakmıyorum olaya. Zira Allah göz vermiş, kulak vermiş, akıl vermiş...

Sen ne biçim müslümansın...!
Bunun hadis olduğuna inanmasan dahi , bunun aksini ispatlayamayacağına göre , bunun doğru olabileceğini düşünüp edeb-i sükut etmen gerekmez mi ?

Yaziklar olsun sana Rusen Yaziklar olsun?O insanlik onurunu ayaklar altina alan adina sen ne dersen de sözlerin muhattabi seninde benimde ANNE;ES.Evlat Baci abla ben sana onker isbat ederim bunlarin hic biri Allahin dininde olmadigini...

Metin mete, o hadisleri ben de kabul etmiyorum, ancak senin kadar da yobaz bakmıyorum olaya. Zira Allah göz vermiş, kulak vermiş, akıl vermiş...

Agzindan cikani kulagin duysun yobaz diye Körü körüne inanana derler bana degil var muhattabini sen bul bu sözün...Iste Allahin verdigi o nimetle Allahin dinini Allahin lafzindan baskasi ile degismiyorum...Yunus 100

Yaziklar olsun sana Rusen Yaziklar olsun?O insanlik onurunu ayaklar altina alan adina sen ne dersen de sözlerin muhattabi seninde benimde ANNE;ES.Evlat Baci abla ben sana onker isbat ederim bunlarin hic biri Allahin dininde olmadigini...

Vallahi ben müslümanım, peygamberimin sözüne muhalefet etmekten haya duyarım, kaldı ki mümin kadınların eşlerine itaat etmesi gerektiği Kuran-ı Kerimde yazılıdır.

Vallahi ben müslümanım, peygamberimin sözüne muhalefet etmekten haya duyarım, kaldı ki mümin kadınların eşlerine itaat etmesi gerektiği Kuran-ı Kerimde yazılıdır.

Allahin Resulü Kuranin icindedir bu bir,Su ayetleride versen daha iyi anlasacagiz degilmi Rusen sen var yinede o insanlik onurunu yikanlari savun Elhamdülillah benden uzaktir..

Ey kadınlar! Eğer kocalarınızın size olan haklarını bilseydiniz, ayaklarının tozunu yüzlerinizle silerdiniz.

Hafız Zehebi-Büyük Günahlar- Sayfa 187

Kadınların dinleri ve akılları eksiktir.

Sahihi Buhari

Çok lanet ediyor ve kocalarınıza karşı nankörlük ediyorsunuz. Aklı başında bir erkeğin aklını sizin kadar çelebilen aklı ve dini eksik başka bir varlık görmedim.

Müslim, İman, 34/132
İbn Mace, Fiten 19/4003

Kadınları erkeğin kölesi yapan zihniyet bununla yetinmeyip kadınların çoğunu cehennemlik, dinen eksik ilan edip Kuran’ın açık izahlarıyla da çelişir.

Kadınlar arasında iyi kadın, yüz tane karga arasında alaca bir karga gibidir.

Sahihi Buhari

Ey kadınlar topluluğu! Sadaka veriniz ve çok istiğfar ediniz. Çünkü ben Cehennem halkının çoğunun sizler olduğunu gördüm.

Müslim, İman, 34/132
İbn Mace, Fiten 19/4003

4/32 Allah'ın, bir kısmınıza bir kısmınızdan farklı olarak lütfettiği şeyleri isteyip durmayın! Erkeklere kendi kazandıklarından bir pay var; kadınlara da kendi kazandıklarından bir pay var. Allah'tan, O'nun lütfunu isteyin. Allah, her şeyi iyice bilmektedir.

4/124 Erkek veya kadın, inanmış olarak hayra ve barışa yönelik işler yapanlar cennete gireceklerdir. Ve zerre kadar zulme uğratılmayacaklardır.

9/67 İkiyüzlülerin erkekleri de kadınları da birbirinin aynıdır. Kötülüğü emrederler, iyilikten alıkoyarlar, harcamamak için ellerini sıkarlar. Onlar Allah'ı unutmuştur, Allah da onları unutmuştur. İkiyüzlüler, yoldan sapmışların ta kendileridir.

Selamlar, kadın erkek eşittir diyenler, acaba eşitliği hangi boyutuyla ele alıyorlar merak ediyorum. Çünkü kadın ve erkek; ibadette eşittir, amelde eşittir, günahta eşittir, sevapta eşittir.

9/71 Mümin erkeklerle mümin kadınlar birbirlerinin dostlarıdır. İyiliği emrederler, kötülükten alıkoyarlar. Namazı kılarlar, zekatı veririrler. Allah'a ve resulüne itaat ederler. Allah bunlara rahmet edecektir. Allah Aziz'dir, Hakim'dir.

9/72 Allah, mümin erkeklerle mümin kadınlara, altından ırmaklar akan cennetler vaat etmiştir. Sürekli kalacaklardır orada. Adn cennetlerinde de tertemiz barınaklar vaat etmiştir. Allah'ın bir hoşnutluğu ise hepsinden büyüktür. İşte budur o büyük başarı/o büyük kurtuluş.

33/35 Allah şu kişiler için bir affediş ve büyük bir ödül hazırlamıştır: Müslüman erkekler, Müslüman kadınlar, mümin erkekler, mümin kadınlar, itaat eden erkekler, itaat eden kadınlar, özü-sözü doğru erkekler, özü-sözü doğru kadınlar, sabreden erkekler, sabreden kadınlar, Allah korkusuyla ürperen erkekler, Allah korkusuyla ürperen kadınlar, sadaka veren erkekler, sadaka veren kadınlar, oruç tutan erkekler, oruç tutan kadınlar, ırz ve iffetlerini koruyan erkekler, ırz ve iffetlerini koruyan kadınlar, Allah'ı çok anan erkekler, Allah'ı çok anan kadınlar.

33/73 Bunun böyle olması, Allah'ın; ikiyüzlü erkeklerle ikiyüzlü kadınlara, şirke sapmış erkeklerle şirke sapmış kadınlara azap etmesi, mümin erkeklerle mümin kadınların tövbelerini kabul etmesi içindir. Allah Gafur'dur, Rahim'dir.

57/12 Gün olur, mümin erkeklerle mümin kadınları, ışıkları önlerinde ve sağ yanlarında koşar görürsün. Şöyle denilir: "Bugün size, altlarından ırmaklar akan cennetler müjdeleniyor. Sürekli kalıcısınız içlerinde." İşte büyük başarının ta kendisidir bu.

Rahman olan Allah, o kadar güzel, yerli yerince kadının hakkını da erkeğin hakkını da belirlemiş ki; bize düşen sadece Kuran’a göre yaşamak ve haklarımızı kuran çerçevesinde değerlendirmek. Böyle yapar ve yaşarsak hiçbir problem yaşamadan hayatımızı sürdürebiliriz.

Bismillah ; Nisa - 34

Süleyman Ateş Meali

Allah, insanları birbirinden üstün kıldığı ve mallarından harca(yıp kadınların geçmini sağla)dıkları için erkekler, kadınlar üzerinde yöneticidirler. Bundan dolayı iyi kadınlar ita'atkar olup, Allah'ın kendilerini korumasına karşılık (Allah'ın verdiği başarı ile) gizliyi korurlar (kocalarına asla ihanet etmezler). Hırçınlık, etmelerinden korktuğunuz kadınlara öğüt verin, yataklarda onlara sokulmayın, onları dövün. Eğer size ita'at ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Çünkü Allah yücedir, büyükt

Bak iste senle aramizdaki fark?Ben Kuranin istedigi Islamim sen?Asagidaki ise tam senlik her gördügünüz kadina demekki .......Ha bizim Kadinlarimizda Kuranin bahsettigi o Serefli kadinlarin(Mesela Meryemin,Müminlerin annelerinin kitabtaki tarifi gibi)Allahin kanunlarina uyduklari gibi yapmaya calisiyorlar eger sence onlar süs gibi ise senin zaten o genis vede ucsuz ön görünle diyorum tabiki sen haklisin....

metin mete

sen Kur'an ın istediği İslam değil, kendi kafana göre İslam'sın, Allah kabul ederse...

Her gördüğümüz kadına asılıyormuşuz gibi ima etmişsin. Ben nefsimden Allah'a sığınırım, kadın ile imtihan olmak istemem. Ama kimin ne olduğunu Allah çok iyi biliyor. Ben nefsimi kadınla imtihan edemem, sizin gibi kendimi kandırıp, " çağdaş" da olamam...

Ben zihniyetler değil, siz sizniyetler onları " ortalık süsü" görüyor. Korundukları zaman da zorunuza gidiyor sayın mete...

Bismillah ; Nisa - 34

Süleyman Ateş Meali

Allah, insanları birbirinden üstün kıldığı ve mallarından harca(yıp kadınların geçmini sağla)dıkları için erkekler, kadınlar üzerinde yöneticidirler. Bundan dolayı iyi kadınlar ita'atkar olup, Allah'ın kendilerini korumasına karşılık (Allah'ın verdiği başarı ile) gizliyi korurlar (kocalarına asla ihanet etmezler). Hırçınlık, etmelerinden korktuğunuz kadınlara öğüt verin, yataklarda onlara sokulmayın, onları dövün. Eğer size ita'at ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Çünkü Allah yücedir, büyükt

Bak bakalim senin verdiginle nereleri celisiyor bir,Ikincisi neden Süleyman Atesin neden Elmalilininki degil?Onuda yazsa idin degilmi?

Erkekler kadınları gözetirler.http://19.org/km/EY/4#fn14Zira ALLAH her birine farklı yetenekler ve özellikler vermiştir. Nitekim erkekler evin geçiminden sorumludur. Erdemli kadınlar, (Tanrı'nın yasasına) boyun eğer ve ALLAH'ın korumasını emrettiği (onur ve iffetlerini) tek başlarına bile olsalar korurlar. İffetlerinden endişe duyduğunuz kadınlara öğüt verin, yataklarınızı ayırın ve nihayet onları çıkarın.http://19.org/km/EY/4#fn15 Size itaat ederlerse onlara karşı bir yol aramayın. ALLAH Yücedir, Büyüktür.

4:34 Hadis ve sünneti Kuran'a eş koşan Türkçe mealler, ayetin ilk cümlesini "Erkekler kadınlar üzerine hakimdirler" biçiminde yanlış olarak çevirmişlerdir. "Kavama" kelimesini Kuran boyunca "gözetmek, dikkat etmek, ayakta tutmak" diye çeviren bu meallerin (4;135 5/8; 4/127; 2/229; 20/14; 55/9) sıra kadına gelince aynı kelimeye "hakim, yönetici" diye anlam vermeleri, erkek despotluğunun Kuran çevirilerine yansıtılmasının örneğidir.

4:34 "Onları çıkarın" ifadesi de, yanlış olarak "onları dövün" diye çevrilmiştir. "Daraba" kelimesi çok anlamlı bir kelime olup Kuran'da bağlamına göre farklı anlamlara gelir: Seyahat etmek, dışarı çıkmak: 2:273; 3:156; 4:101. Vurmak: 2:60,73; 7:160; 8:12; 20:77; 24:31; 26:63; 37:93. Dövmek: 8:50; 47:27. Ortaya koymak: 43:58; 47:27. (Örnek) vermek: 14:24,45; 16:75,76; 16:112; 18:32,45... Sorumluluğu kaldırmak: 43:5. Mahkum olmak: 2:61. Kapamak, vurmak: 18:11. Örtmek: 24:31Açıklamak: 13:17.

metin mete

sen Kur'an ın istediği İslam değil, kendi kafana göre İslam'sın, Allah kabul ederse...

Her gördüğümüz kadına asılıyormuşuz gibi ima etmişsin. Ben nefsimden Allah'a sığınırım, kadın ile imtihan olmak istemem. Ama kimin ne olduğunu Allah çok iyi biliyor. Ben nefsimi kadınla imtihan edemem, sizin gibi kendimi kandırıp, " çağdaş" da olamam...

Ben zihniyetler değil, siz sizniyetler onları " ortalık süsü" görüyor. Korundukları zaman da zorunuza gidiyor sayın mete...

Varsa delilin sun Kurandan yoksa en azindan susda bilen sanalim degilmi?

Kulların kalın kafalılarından biri olarak sizleri sukunete davet ediyorum.

imâm-ı Rabbânî hazretleri buyuruyor ki:

“Kalb, Allahü teâlânın komşusudur. Allahü teâlâya kalbin yakın olduğu kadar
hiçbir şey yakın değildir. Mü’min olsun, âsî olsun, hiçbir insanın kalbini incitmemelidir. çünkü, âsî olan komşuyu da korumak lâzımdır. Sakınınız,
sakınınız, kalb kırmaktan pek sakınınız! Allahü teâlâyı en ziyâde inciten küfürden sonra, kalb kırmak gibi büyük günâh yoktur. çünkü, Allahü teâlâya ulaşan şeylerin en yakın olanı kalbdir. insanların hepsi, Allahü teâlânın köleleridir. Herhangi bir kimsenin kölesi döğülür, incitilirse, onun efendisi elbette gücenir. Her şeyin biricik mâliki, sâhibi olan efendinin şânını, büyüklüğünü düşünmelidir. Onun mahlûkları, ancak izin verdiği, emir eylediği kadar kullanılabilir. izni ile kullanmak, onları incitmek olmaz. Hattâ, onun emrini yapmak olur.”

Varsa delilin sun Kurandan yoksa en azindan susda bilen sanalim degilmi?

Muhterem metin mete

ben senin gibi, her aklıma esen konuda, bilir-bilmez, mealinden benzetme ile Kur'an dan bir kaç ayet yazıp, ahkam kesmekten ar ederim. Amma, bu tür hezeyanlara da pabuç bırakamam, kusura bakma.

İster adam say, ister bilen-bilmeyen, istersen ne... Beni de, seni de bilen biliyor.

Bak bakalim senin verdiginle nereleri celisiyor bir,Ikincisi neden Süleyman Atesin neden Elmalilininki degil?Onuda yazsa idin degilmi?

Erkekler kadınları gözetirler.Zira ALLAH her birine farklı yetenekler ve özellikler vermiştir. Nitekim erkekler evin geçiminden sorumludur. Erdemli kadınlar, (Tanrı'nın yasasına) boyun eğer ve ALLAH'ın korumasını emrettiği (onur ve iffetlerini) tek başlarına bile olsalar korurlar. İffetlerinden endişe duyduğunuz kadınlara öğüt verin, yataklarınızı ayırın ve nihayet onları çıkarın. Size itaat ederlerse onlara karşı bir yol aramayın. ALLAH Yücedir, Büyüktür.

4:34 Hadis ve sünneti Kuran'a eş koşan Türkçe mealler, ayetin ilk cümlesini "Erkekler kadınlar üzerine hakimdirler" biçiminde yanlış olarak çevirmişlerdir. "Kavama" kelimesini Kuran boyunca "gözetmek, dikkat etmek, ayakta tutmak" diye çeviren bu meallerin (4;135 5/8; 4/127; 2/229; 20/14; 55/9) sıra kadına gelince aynı kelimeye "hakim, yönetici" diye anlam vermeleri, erkek despotluğunun Kuran çevirilerine yansıtılmasının örneğidir.

4:34 "Onları çıkarın" ifadesi de, yanlış olarak "onları dövün" diye çevrilmiştir. "Daraba" kelimesi çok anlamlı bir kelime olup Kuran'da bağlamına göre farklı anlamlara gelir: Seyahat etmek, dışarı çıkmak: 2:273; 3:156; 4:101. Vurmak: 2:60,73; 7:160; 8:12; 20:77; 24:31; 26:63; 37:93. Dövmek: 8:50; 47:27. Ortaya koymak: 43:58; 47:27. (Örnek) vermek: 14:24,45; 16:75,76; 16:112; 18:32,45... Sorumluluğu kaldırmak: 43:5. Mahkum olmak: 2:61. Kapamak, vurmak: 18:11. Örtmek: 24:31Açıklamak: 13:17.

Bir şey söylemek istemiyorum Metin mete, hoşuna gitmeyince anlamını değiştir, işte fotoğrafınız budur , sadece Kuran mı diyorsun, hadi canım sende, sadece benim anlamak istediğim diyenlerden olmalısın, zaten daha önce de ben anladığım kadarıyla sorumluyum diyebilmiştim, La yükellifullahü nesfen illa vüsahe ayetini de bu şekilde anlatmıştın bize.....Durumunuz ağır Metin Mete ....

Kulların kalın kafalılarından biri olarak sizleri sukunete davet ediyorum.

imâm-ı Rabbânî hazretleri buyuruyor ki:

“Kalb, Allahü teâlânın komşusudur. Allahü teâlâya kalbin yakın olduğu kadar
hiçbir şey yakın değildir. Mü’min olsun, âsî olsun, hiçbir insanın kalbini incitmemelidir. çünkü, âsî olan komşuyu da korumak lâzımdır. Sakınınız,
sakınınız, kalb kırmaktan pek sakınınız! Allahü teâlâyı en ziyâde inciten küfürden sonra, kalb kırmak gibi büyük günâh yoktur. çünkü, Allahü teâlâya ulaşan şeylerin en yakın olanı kalbdir. insanların hepsi, Allahü teâlânın köleleridir. Herhangi bir kimsenin kölesi döğülür, incitilirse, onun efendisi elbette gücenir. Her şeyin biricik mâliki, sâhibi olan efendinin şânını, büyüklüğünü düşünmelidir. Onun mahlûkları, ancak izin verdiği, emir eylediği kadar kullanılabilir. izni ile kullanmak, onları incitmek olmaz. Hattâ, onun emrini yapmak olur.”

Sukunet nedir biliyormusun Kalin kafali kardesim,Yazinin icregini iyi okumak ve anlamak,yaziyi sadece sahislara özgelemek iste bunu beceremeyenlerleyim. sanirim ilk yazidaki kalin kafadan bahsediyorsun(Kafa tasi kalinligi),ikincisi sana uymuyorda...Su fikra varya icindekilerle ugrasiyorum...

Bir şey söylemek istemiyorum Metin mete, hoşuna gitmeyince anlamını değiştir, işte fotoğrafınız budur , sadece Kuran mı diyorsun, hadi canım sende, sadece benim anlamak istediğim diyenlerden olmalısın, zaten daha önce de ben anladığım kadarıyla sorumluyum diyebilmiştim, La yükellifullahü nesfen illa vüsahe ayetini de bu şekilde anlatmıştın bize.....Durumunuz ağır Metin Mete ....

Ne yazikki;süleyman atesin her haline köpürenler simdi mealinden medet umuyorlar,Her savunduguma vermediysem ayeti iste o zaman sen haklisin ama senin onu anlaman,cok zaman gerekecek...

Ne yazikki;süleyman atesin her haline köpürenler simdi mealinden medet umuyorlar,Her savunduguma vermediysem ayeti iste o zaman sen haklisin ama senin onu anlaman,cok zaman gerekecek...

Süleyman ateşi sen çok seversin , mealde aramızda ihtilaf çıkmasın diye kasıtlı olarak Süleyman Ateş'i yazdım....
Bu arada darp Türkçeleşmiş bir sözcük olup, hafif şekilde dayak atma anlamına gelir.

Süleyman ateşi sen çok seversin , mealde aramızda ihtilaf çıkmasın diye kasıtlı olarak Süleyman Ateş'i yazdım....
Bu arada darp Türkçeleşmiş bir sözcük olup, hafif şekilde dayak atma anlamına gelir.

Bir Süleyman atesin mealini okurum ama asla yazilarimda kullanmam,Bu bir.Ikincisi eger darb dayaksa diger verdigim ayetlerede onu bir kere dene bak ne göreceksin.....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks