Kadınlar Daha Kalın Kafalıymış

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kardeşim bunun kafa inceliği ile alakası varmı sizce :confused:Bu uyuşukluk resmen yani tenbellik pardon ama....:p:p:p

Olmasa yazmazdik sen adina tembellik de ben hantallik ne fark eder yani.Aksam eve gelince sanki ismi yapiyoruz.Ama hanimlar hem ise hem eve hic durmazlar Allahim yaptiklarina ecrini verir Insallahu Teala...

evet zan ile hareket etmektesin beyyineniz varsa yazınız çekinmeyiniz ...ama sakın bana belkıs örneğini getirme zira bizim anlattığımız müslümanlar üzerine yöneticidir...bunu da muhakkak anlamışsındır...konuların çoğu kez dağıtıldığına şahit olduk bu noktada müdahil olma gereksinimi de duyduk aynı bu konuda olduğu gibi...selametle bekliyoruz beyyineyi...

Evet yönetici?Acaba diyorum kadinlari önce müslüman olarakmi alacagiz yoksa Insanmi?Önce bunu acikla sonra devam edelim...Cünki konu kadin olarak basladi müslüman olarak degil...

Bence iyi düsünmek lazim,binlerce yil erkeklerin yönetiminde dünya hep harap acaba diyorum bayanlarin yönetimi olsaydi daha iyi olmazmiydi acaba?(Gerci Taasub ehli hanimlarin baskanligina karsidir,Hem Yahudi,Hem Hiristiyan,Hem Müslüman dedigimiz kesimlerin hepsi Ve hatta Putpereslerde dahil)

evet biz müslüman dediğiniz kesim olduğumuz için kendimizce olanı istemeye hakkımız vardır herhalde...

Bence iyi düsünmek lazim,binlerce yil erkeklerin yönetiminde dünya hep harap acaba diyorum bayanlarin yönetimi olsaydi daha iyi olmazmiydi acaba?(Gerci Taasub ehli hanimlarin baskanligina karsidir,Hem Yahudi,Hem Hiristiyan,Hem Müslüman dedigimiz kesimlerin hepsi Ve hatta Putpereslerde dahil)

evet biz müslüman dediğiniz kesim olduğumuz için kendimizce olanı istemeye hakkımız vardır herhalde...

Yelken sana gercekten sasiyorum sen kendini öyle bir muhalefete hazirlamissinki Allahin Resulünün Vefatindan sonraki tarihi dahi bilmiyorsun...Istersen söyle bir dört halife zamanindaki olaylari bir arastir tarih dersi vermek istemiyorum...

iyide siz bunları ne zamandan beri kabul ediyorsunuz? hangi kaynakları dayanak alıyorsunuz ?

benim resuldan sonraki tarihi bilmediğimi nerden çıkardın hem resul-u ekrem her koşulda kur'anı yaşamamışmıydı? ondan sonrakilerin kendi kafasına göre bayan yönetici seçme hakkı varmıdır? varsa bunu kur'anın hangi ayetinde görüpte tatbik etmişlerdir....

buyrun bu sizin uslübunuz eğer buna muhalefet derseniz kimin muhalifliğine atfediyorsunuz acaba?

buyrun ben ders almaktan da vermekten de gocunmam ! selametle

iyide siz bunları ne zamandan beri kabul ediyorsunuz? hangi kaynakları dayanak alıyorsunuz ?

benim resuldan sonraki tarihi bilmediğimi nerden çıkardın hem resul-u ekrem her koşulda kur'anı yaşamamışmıydı? ondan sonrakilerin kendi kafasına göre bayan yönetici seçme hakkı varmıdır? varsa bunu kur'anın hangi ayetinde görüpte tatbik etmişlerdir....

buyrun bu sizin uslübunuz eğer buna muhalefet derseniz kimin muhalifliğine atfediyorsunuz acaba?

buyrun ben ders almaktan da vermekten de gocunmam ! selametle

Bilseydin böyle konusmazdin,Ben tarih dedim.Eger tarihi bilseydin Cemel davasini bilirdin,Hz Aisenin Baskanligini(Komutanligini)Bilirdin demekki Allahin Resulünün Hanimi yani Müminlerin Annesi olan Hz Aisenin Allahin yasakladigi(Hasa)baskanligi yaptigini iddia cok büyük bir iddiadir bence bu sizdeki masllar Hz Aisenin karsisinda yer alanlar tarafindan uyduirulmustur..Hatta öyle bir konuki Büyük sahabelerden Talha ve Zübeyr’in onu baslarina gecirmemeleri gerkirdi diye düsünüyorum ne dersin?

valla ne tarihi bilgim ne de kur'an müslüman kadının yöneticiliğinden bahsetmez ...galiba sizin yönetici anlayışınızla bizim ki farklı ...bilinen tek liderde kendine müslüman diyen buttoydu o da nasıl ve ne şekilde oraya geldiği de açık ve nettir...bu kadarını konuşmaya bile gerek yok ...tabii olarak siz bizim sorduğumuzdan bir çıkış için yine sen bilmiyorsun ve bazıları kabul etmez şeklinde yaklaştın olaya ...oysa ben size tarihi değil islami anlayış çerçevesinde sordum soruyu...oysa siz kendinizde bilirsiniz ki tebalık bakımından böyle bir farz hiçbir kitapta yok...

varsa açıklayında şu avam da öğrensin !

valla ne tarihi bilgim ne de kur'an müslüman kadının yöneticiliğinden bahsetmez ...galiba sizin yönetici anlayışınızla bizim ki farklı ...bilinen tek liderde kendine müslüman diyen buttoydu o da nasıl ve ne şekilde oraya geldiği de açık ve nettir...bu kadarını konuşmaya bile gerek yok ...tabii olarak siz bizim sorduğumuzdan bir çıkış için yine sen bilmiyorsun ve bazıları kabul etmez şeklinde yaklaştın olaya ...oysa ben size tarihi değil islami anlayış çerçevesinde sordum soruyu...oysa siz kendinizde bilirsiniz ki tebalık bakımından böyle bir farz hiçbir kitapta yok...

varsa açıklayında şu avam da öğrensin !

Kardesim Hz Aise yönettimi yönetmedimi?Yönettiyse nasil olurda Allahin yasagini cigner,Veya siz nasil Allahin yasagini cignedigini iddia edebiliyorsun diye sordum bana hikaye okuma gerektiginde Kuran danda sana beyyine sunacagim.Ama simdilik bu yeter sanirim...

Arkadaşlar anlamayamadığım kadının sadece meşru dairede söz sahibi olacağıdır buda bu zamanda mümkün değildir harama girme konusu varken bu tartışma niye *Hanımlar artık yuvalarına dönmeli.....Haram işleyerek sevap kazanılmaz.

Kardesim Hz Aise yönettimi yönetmedimi?Yönettiyse nasil olurda Allahin yasagini cigner,Veya siz nasil Allahin yasagini cignedigini iddia edebiliyorsun diye sordum bana hikaye okuma gerektiginde Kuran danda sana beyyine sunacagim.Ama simdilik bu yeter sanirim...

valla bizim hikaye okuduğumuzu iddaa etmeniz yeni değil...ama sizde o yöne kaymışsınız gördüğüm kadarıyla ...hani forumda ki insanları eleştiriyordunuz bana şundan bundan beyyine getirmeyin varsa kur'an da yazın diyordunuz ...sadece hatırlatma ...yani kur'an da varda şu kardeşlerini bundan mahrum ediyorsun ya

valla bizim hikaye okuduğumuzu iddaa etmeniz yeni değil...ama sizde o yöne kaymışsınız gördüğüm kadarıyla ...hani forumda ki insanları eleştiriyordunuz bana şundan bundan beyyine getirmeyin varsa kur'an da yazın diyordunuz ...sadece hatırlatma ...yani kur'an da varda şu kardeşlerini bundan mahrum ediyorsun ya

Bakin kardesim kendinizle celiskiye düsüyorsunuz bu Hadis degildir Tarihtir....Hem hadis olsa dahi sizin deliliniz degilmi?Bana sökmez ama sizi baglar degilmi?Eger baglamaz diyorsanki Kendini inkar olur o zaman sana sözüm kalmaz.Bak Islam alemindede varmis degilmi Hemde Alemlere Rahmet olan Allahin Resulünün esi ve Tüm müminlerin sevgi deger Anneleri.Eger böyle sizin iddia ettiginiz gibi kadindan yönetici olmaz yasagi Islamda olsaydi inan bana Bu saygi ve sevgi deger Validemiz asla Allahin emirlerine karsi gelmezdi...Yoksa size göre gelmismi?

Arkadaşlar anlamayamadığım kadının sadece meşru dairede söz sahibi olacağıdır buda bu zamanda mümkün değildir harama girme konusu varken bu tartışma niye *Hanımlar artık yuvalarına dönmeli.....Haram işleyerek sevap kazanılmaz.

Yani?Yuvasinda etliye sütlüye karismadan Erkeklerin kölesi olarakmi?Zaten erkeklerin mahvettigi dünyada sorumluluklarindan kacmasimi gerekiyor?

inanın size sabaha kadar cümleler kurardım ama bu benim değil sizin çelişkiniz beyyineyi ekleyinde sizin dediğiniz gibi konuyu dağıtmış olmayalım hem bu seferde siz toplamış olun...(yani hadisin tarihi bir yönü olmadığını da iddaa ettiniz ya sadece susuyorum ve beyyinenizi bekliyorum!)

inanın size sabaha kadar cümleler kurardım ama bu benim değil sizin çelişkiniz beyyineyi ekleyinde sizin dediğiniz gibi konuyu dağıtmış olmayalım hem bu seferde siz toplamış olun...(yani hadisin tarihi bir yönü olmadığını da iddaa ettiniz ya sadece susuyorum ve beyyinenizi bekliyorum!)

Hala cevap vermedin?Hz Aise Validemiz bu yasagi cignedimi yoksa cignemedimi?

Metin mete ; sen siyaseti niye düşünmüyorsun. gerçekten hayranım sana. Bir yandan kadınlara kalın kafalı dyceksin, kalın kafalı olduğuna ilişkin delil getireceksin ki , kalın kafalı demek birine hakarettir, diğer taraftan kadın haklarını savunan, kadınları yere göğe sığdıramayan bir feminist oluyorsun. helalolsun :)

Metin mete ; sen siyaseti niye düşünmüyorsun. gerçekten hayranım sana. Bir yandan kadınlara kalın kafalı dyceksin, kalın kafalı olduğuna ilişkin delil getireceksin ki , kalın kafalı demek birine hakarettir, diğer taraftan kadın haklarını savunan, kadınları yere göğe sığdıramayan bir feminist oluyorsun. helalolsun :)

Eger beni böyle bir seyle itham ediyorsan senin hukukculugundan iyice süpheye düstüm,Konu ne kadinlara hakaret nede kadin haklarini savunmaktir.Iyi takip edemediginden olsa gerek delileri karistiriyorsun.Bir üniversitenin hazirladigi arastirma sonucu verilmis hakaret olarak degil sadece kafatasi kemiginin kalinligindan ibaret ama sen her neyse sana cevap vermek isterdim ama istemiyorum.Hani anlattigim bir fikra vardi ya usandim artik bu icindekilerle ugrasmaktan,...

Fikra,Hocaya sormuslar;hocam cenazede tabutun önündenmi yoksa arkasindanmi gitmek hayirlidir?

Hoca nasrettin hic tereddüt etmeden demiski;Neresinden gidersen git icinde giden olmada ...

Not;her siyasetciye yalanci diyen zihniyetin ömründe bir kez dahi bunlara verdigi oy kendisini bagliyordur sanirim,....

kalın kafalı demek bir hakarettir. hiçbir bilimsel araştırma böyle argo kelimeler kullanmaz. kadınlara kalın kafalı diyen biri kadınları ikinci sınıf insan olarak görür.
İkinci bir husus türkçede kafa ve baş kelimeleri eş anlamda kullanılır sen kafatası kemiğinden bahsediyorsun fakat birden ' bunlar kalın kafalı ' deyip işin içinden çıkıyorsun
Diğer taraftan her siyasetçi elbette yalan söylemez fakat orası en uygun yerdir demagoji için.

kalın kafalı demek bir hakarettir. hiçbir bilimsel araştırma böyle argo kelimeler kullanmaz. kadınlara kalın kafalı diyen biri kadınları ikinci sınıf insan olarak görür.
İkinci bir husus türkçede kafa ve baş kelimeleri eş anlamda kullanılır sen kafatası kemiğinden bahsediyorsun fakat birden ' bunlar kalın kafalı ' deyip işin içinden çıkıyorsun
Diğer taraftan her siyasetçi elbette yalan söylemez fakat orası en uygun yerdir demagoji için.

Evet yineliyorum kadinlar kalin kafalidir ama ne yazikki ölüler gibi degil hem kafa kalinligi hemde ince zekalilardir...Istese idim olurdum ama sahsim icin su an siyaset uygun degildir...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks