Selam,Seyfullah birakta onada biz karar verelim benim sacim cok uzun ve kendime yakisiyor diye oldukca uzatirim ve nihayet öyle neden ters ben Almanyada yasiyorum ve buradaki halk hic gocunmuyor ve beni hicte kadinsimiyorlar yani hala sulanan olmadisimdi ben dinsizmiyim?Tr de ve diger Islam ülkelerindede aynen böyle oldu kimse bana sulanmadi neden dinsizlik yani simdi ben sacim uzun oldugu icin dinsizmiyim dogdugumdan(yani annemler adak nedeni ile uzatmislar) beri sacim uzundu halada öyle askerde kesecekler diye burada yaptim kestirmedim ve seviyorum saclarimi uzunlugu dört parmak daha olursa boyumun yarisi kadar.(boyum 1,78)Allaha emanet ol.
Selam,Seyfullah birakta onada biz karar verelim benim sacim cok uzun ve kendime yakisiyor diye oldukca uzatirim ve nihayet öyle neden ters ben Almanyada yasiyorum ve buradaki halk hic gocunmuyor ve beni hicte kadinsimiyorlar yani hala sulanan olmadisimdi ben dinsizmiyim?Tr de ve diger Islam ülkelerindede aynen böyle oldu kimse bana sulanmadi neden dinsizlik yani simdi ben sacim uzun oldugu icin dinsizmiyim dogdugumdan(yani annemler adak nedeni ile uzatmislar) beri sacim uzundu halada öyle askerde kesecekler diye burada yaptim kestirmedim ve seviyorum saclarimi uzunlugu dört parmak daha olursa boyumun yarisi kadar.(boyum 1,78)Allaha emanet ol.
şimdi ya benim yazılarımın tamamı okumuyorsunuz, yada bir kere okuyup anladığınız ölçüde yazı yazıyorsunuz. ben kimseye saçını uzattı diye dinsiz demedim, sadece okuduklarımı aktardım,sizde o manayı çıkardınız. kadına benziyen erkek bizden değildir, siz saçınızı uzatmışsınız, benim sözüm saçını uzatan erkeklere değil, kadın a benziyen erkeklere,
evet saçını uzatan erkekler, kadına benzemiyebiliyor, ama kadına benziyen erkekler saçını uzatabiliyor... birincisi size güzel olanı yapın, bunda kimse sakınca görmemiştir. sorun kimsenin size sulanıp sulanıp sulanmaması değil sadece resulun tavsiyesine uyucaz ve kadına benzemicez... saçlarınızı nasıl yapıyorsunuz bilmem ama resulun yaşadığı tarzda ve tavsiyeleri ışığında uygulansa makbuldur. konu bu kadar açıktır...
bir erkek olarak uzun saça bakmak çok zor olmalı sanırım.ben sizi arkadan görsem bayan zannedebilirim öyleyse.tabi sakalınız ve bıyığınız yoksa.
(...)ama çağımızda batı özentili gençler saçını uzatıyor genelde.kimsenin sünnet diye uzattığı yok.imaj olsun tarz olsun farklılık olsun diye uzatıyorlar çağımızın gençleri(...)
Her bi şeyi çok iyi biliyorsunuz ya, sünnet nedir? bir konu hakkında Rasulullah (s.a.v.) ne demiştir ? çok önemli değil ya hani! o yüzden bol keseden estirelim hep beraber. Zaten din de neymiş canım! Boşverin! yaşadığımız çağdaş dünyanın gereklerinde, olsa da olur, olmasa da! Zaten bir çok insan tabu haline getirmiş dini, sapla saman içiçe geçmişken, değilmi?
Haddinizi bilin beyler haddinizi! Saç uzatmak sünnettir ve bazı yerde bizzat Resulullah (s.a.v.) tarafından uzatılmıştır. Savaşa giderken, saçlarını açtığı daha bir heybetli ve celalli görünmek için bunu yaptığı, bütün sünnet ve siyer kitaplarında yer alır. Ama bununla beraber O (s.a.v.) her zaman orta yolu tercih eder, savaştan döndükten sonra da saçlarını kısaltır ve ümmetinede bunu tavsiye ederdi. Ve unutmadan! Resulullah (s.a.v.) saçları ile beraber her zaman mübarek sakalını da uzatırdı. Bıyığınıda dudak hizasını geçmeyecek şekilde kısaltırdı. Hilye-i şerifte hüma-gül kardeşimin daha önce yazdığı yazıları zahmet ederde okursanız daha güzel anlarsınız inşallah. Orada yapılan emeğede en azından bir teşekkür edersiniz. Bilmdeğimizi öğrenmek bizi yükseltir, alçaltmaz!
iman edip iyi amel işledikten sonra saçın sakalın tüyün ne önemi var
Var!![]()
Şeriatın zerre miskal bir hakikatına bin ruhum olsa feda ederim.
Muhabbetle
Anan gibi saç uzatacağına baban gibi bıyığını uzat saçı uzun aklı kısalardan olmayın NOT(Bayan kardeşlerim hariç)
vallahi kim ne derse desin ben saçın uzun erkeği kadına benzetiyorum.hele bir de sakalı bıyığı yoksa.ama çağımızda batı özentili gençler saçını uzatıyor genelde.kimsenin sünnet diye uzattığı yok.imaj olsun tarz olsun farklılık olsun diye uzatıyorlar çağımızın gençleri.
Selam,Allaha cok sükür biyigim var ok gibi istersen gelde bak babam gibi Masallah.Aklimdan süphen varsa(Bacilarimi tenzih ederim)buyur elindeki erkeklik belgeni cikar Akli var diye...
yahu metin mete hemende kılıcını çektin ha lafım sana değildi forumda olan kişilerede değildi toplumda gördüğüm islamdan uzak kesimler var onlara idi hakkını helal et