merak ettiğim bir konu.bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olursa Allah razı olsun.erkeklerin sakal ve bıyık olmaksızın kadına benzer bir şekilde saç uzatması dinimizce caiz midir?
Ebu Hüreyre'den rivayet edilen bir hadiste şöyle buyrulmaktadır:
“Rasulullah (s.a.v.), kadın elbisesi giyen erkeğe ve erkek elbisesi giyen kadına lanet etti." İbni Ebi Müleyke'den: Dedi ki: Aişe'ye:
“Kadın nalın (erkek ayakkabısı) giyebilir mi? diye sorulduğunda: Allah Rasulü erkekleşen kadınlara lanet etmiştir." buyurdu. Abdullah b. Amr'dan rivayet ediliyor ve diyor ki:
"Ben Rasulullah (s.a.v.)'in; erkeklere benzeyen kadınlar bizden değildir dediğini işittim." İbni Abbas'tan rivayet edildiğine göre:
“Nebi (s.a.v.) erkeklerden kadınlaşanlara ve kadınlardan da erkekleşenlere lanet etti ve; onları evlerinizden çıkarın dedi." İbni Abbas diyor ki;
“Nebi (s.a.v.) falan kişiyi, Ömer de falan kişiyi çıkardı.” Başka bir lafızla hadis şöyledir:
"Allah Rasulü kadınlara benzemeye çalışan erkeklere ve erkeklere benzemeye çalışan kadınlara lanet etmiştir."
merak ettiğim bir konu.bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olursa Allah razı olsun.erkeklerin sakal ve bıyık olmaksızın kadına benzer bir şekilde saç uzatması dinimizce caiz midir?
Ebu Hüreyre'den rivayet edilen bir hadiste şöyle buyrulmaktadır:
“Rasulullah (s.a.v.), kadın elbisesi giyen erkeğe ve erkek elbisesi giyen kadına lanet etti." İbni Ebi Müleyke'den: Dedi ki: Aişe'ye:
“Kadın nalın (erkek ayakkabısı) giyebilir mi? diye sorulduğunda: Allah Rasulü erkekleşen kadınlara lanet etmiştir." buyurdu. Abdullah b. Amr'dan rivayet ediliyor ve diyor ki:
"Ben Rasulullah (s.a.v.)'in; erkeklere benzeyen kadınlar bizden değildir dediğini işittim." İbni Abbas'tan rivayet edildiğine göre:
“Nebi (s.a.v.) erkeklerden kadınlaşanlara ve kadınlardan da erkekleşenlere lanet etti ve; onları evlerinizden çıkarın dedi." İbni Abbas diyor ki;
“Nebi (s.a.v.) falan kişiyi, Ömer de falan kişiyi çıkardı.” Başka bir lafızla hadis şöyledir:
"Allah Rasulü kadınlara benzemeye çalışan erkeklere ve erkeklere benzemeye çalışan kadınlara lanet etmiştir."
sünnet????
bu konu diğer bir oturumda tartışılıyor
Sence doğru ise sorun yok. içinde bulundugun toplum bunu tuhaf karşılamıyorsa sorun yoktur
Ben dinimizin buna sınır getirdiğini düşünmüyorum
eger erkegin amaci disari güzel görünüp belli sünnet disi hareketlerde olacak ise dine uyarli olmayip dinsizlik amaciyla yapildigi icin caiz olmama noktasina gelebilir
Selam,Seyfullah birakta onada biz karar verelim benim sacim cok uzun ve kendime yakisiyor diye oldukca uzatirim ve nihayet öyle neden ters ben Almanyada yasiyorum ve buradaki halk hic gocunmuyor ve beni hicte kadinsimiyorlar yani hala sulanan olmadi simdi ben dinsizmiyim?Tr de ve diger Islam ülkelerindede aynen böyle oldu kimse bana sulanmadi neden dinsizlik yani simdi ben sacim uzun oldugu icin dinsizmiyim dogdugumdan(yani annemler adak nedeni ile uzatmislar) beri sacim uzundu halada öyle askerde kesecekler diye burada yaptim kestirmedim ve seviyorum saclarimi uzunlugu dört parmak daha olursa boyumun yarisi kadar.(boyum 1,78)Allaha emanet ol.
ne bu hiddet ne bu celal