Eğer İslam Forum sıradan bir forum olarak değerlendiriliyorsa hata yapılıyor demektir. Çünkü İslam Forum kendine has bir tavır ile Allah'a ve O'nun (cc) âlâ emirlerine (bunu kullanım sözleşmesinde açıkça belirterek amacını net şekilde ortaya koymak kaydı ile) hizmet için vardır, Bunu, İslami heyecanlarını yatıştırmak için, bu gün burada, yarın orada hissiyatlarıyla kalemşörlük yapanlar zor anlar ama bozamaz.
1-Bu forumun amacı, Allahın dini İslama yardımcı, hizmetçi olmak, İslami ve ilmi konularda bilgi yaymak, paylaşmak ve bu konularda edebi kurallar çerçevesinde münazaralarda, teatilerde bulunmak ve güzel ahlak adına ortaya konabilecek her şeye zemin oluşturmaktır. Tüm bu faaliyetlerin hepsi yapılırken Kurana, Hadislere ve Sünnete aykırı olmamak şartı vardır.
Forum kurallarını "hiçe" sayan üç-beş provakatörün saldırılarının da; ne mesnedi, ne hakkaniyeti ne de bu forum hukukunda yeri yoktur. Bu provakatif mesajların tamamı kural dışı olmakla beraber Bizim hoşgörümüzle İslam Forum'dan Ehli Sünnet izlerini silmek gibi bir zehabiyatın hayalindedirler ama hoş görünün sınırları zorlanmamalıdır.
10-Başta İslam Forum olmak üzere, diğer hiç bir forumlar hakkında karalayıcı, aşağılayıcı, yöneticilerini küçük düşürücü, itham edici mesajlar yazılamaz, imalarda bulunulamaz. Bu şekilde davranan üyelerin üyelikleri hiç bir ihtar verilmeksizin derhal silinir. Mükerrer forum girişleri tespit edilirse, yöneticiler tarafından eski/yeni nickle yazılan tüm mesajları silinerek de cezalandırılabilinir.
Şahsımı karalamak için ard arda aynı anlam ve içerikte mütemadiyen yazı asanlar bilmelidir ki, bu hareketleri Bana karşı yapıldığından müsamaha edilmektedir. Bana karşı yapılan hakaretler, aşağılamalar ve haksızlıklar çok önemli değil ama bilinsin ki İslam'a , Kur'an'a , Peygambere'e, Hadis'e/Sünnet'e ve Ehli Sünnet ulemasına yapılacak hareketleri Ben bu görevde olduğum müddetçe mazur görmeyeceğim, kim ne derse desin.
12- Forumda her hangi bir konuda sormak ve öğrenmek isteyen üyelerimize diğer üyelerimiz cevapları ile yardımcı ve yol gösterici olabilirler. Ancak Forumumuzun bu hizmetini kendi veya bağlı olduğu bir gurubun amacı/itikadı doğrultusunda, gerek katı tarafgirlik sergileyerek, gerek kötü niyetlice, kullanmak yasaktır. Bu forum ehli sünnet itikadı üzere hizmetle mükellef olup, kriterleri buna göre oluşturur.
Beni burada futbol hakemi görenler yanılgı içindedirler. Hiç böyle bir meramım yok. Ben burada Ehli Sünneti tekfir, tahrif ve taciz edecek zihniyetlerin önünü kesmek için varım, yoksa kurallar bellidir. Zaten malum kişilerin şahsıma gösterdikleri teveccühün (!) sebebide budur. Ama forumda bir bardak suda fırtınalar koparma hevesinde ki zat-ı muhteremler unutmasın ki Ben burada olmasam da bu zihniyetlere göz açtırmayacak çok Ehli Sünnet hizmetkarı vardır.
Forum kuralları ve bunu uygulayan yöneticinin manasız, haksız, provakatif olarak aşağılanmaya çalışmasına emeği geçen herkese son uyarıdır. Ya edebi dairesinde İslam adına yazışın ya da kesilecek parmaklara sızlanmayın.
Bu son sözdür bu hususlarda. Yazılan mesajlarla meram neyse anlatılmıştır, konu kapanmıştır, daha fazlası haddi aşmaktır.