Buruk Bir Bayram Mesajı..
Buruk Bir Bayram Mesajı..
Bu bir bayram mesajı , aslında buruk olmasını istemezdim , ama dönüpte halimize bir bakınca , sevinmeyi , kutlamayı , kabul ettiremedim kendime :
Çünkü Ben....
Alemlere rahmet olarak gönderilen ve dehsetli mahser günü herkesin Nefsi.. Nefsi..diye çırpınacagi bir zamanda, secdelere kapanıp Ümmetimi isterim Ya Rab... Ümmetimi bagislamadikça kalkmam diye feryad edecek olan Habibi Kibriyanin ümmeti olmalıydım..
Çünkü Ben....
Resulullahin ashabina, Orduya yardım ediniz dedigi zaman, bütün servetini alip getiren ve Peygamberin Çocuklarina ne biraktin? sorusuna.. Allahı ve Resulünü biraktim Ya Resullullah. cevabini veren Hz. Ebubekirin yolunda olmalıydım..
Çünkü Ben....
Devlet reisi oldugu halde, içi su dolu bir tulumu sırtına yüklenerek halk içinde dolasan ve oglunun; Babacigim niçin böyle yapiyorsun? sorusuna Oglum Nefsimi biraz begenir gibi oldum.. Onu zelil etmek, gururumu kirmak istiyorum diyen Koca Ömerin izinde olmalıydım...
Çünkü Ben....
Müslümanlar arasinda açligin ve kitligin hüküm sürdügü bir zamanda Şamdan kendisine ait zeytinyagi, üzüm ve bugday yüklü olarak gelen bir deveyi yükleriyle beraber yoksullara tasadduk eden Hz. Osmanin ardinda olmalıydım
Çünkü Ben....
Cebinde bulunan 4 dirhem servetin 1 dirhemini gizlice, 1 dirhemini açikça, 1 dirhemini gece ve kalan 1 dirhemini de gündüz , kimsesizlere sadaka olarak veren ve Allah Resulünün Neden böyle yaptin ?sualine ,Belki Allah bunlarin birini olsun kabul eder düsüncesiyle diyen Hz. Aliyi takip eden olmalıydım..
Çünkü Ben....
Misafir kaldigi evde gece sabaha kadar ayakta duran ve Biz Kuranin bulundugu odada ayaklarimizi uzatip yatmaktan haya ederiz diyen Osman Gaziye layık torun olmalıydım..
Sizleri tenzih ederim , kendimde bu hal ve ahvaldan belirtiler gördüğümden dolayı seslenmek istedim sadece...
Ancak .....
Ben bu kapılar dişında başka bir kapının insanı....
Bu altın halkalar dışında başka bir halkanın esiri olamam .....
Namazsız, niyazsız, maneviyatsız, ruhsuz, köksüz, kozmopolit, satılmış olamam...
Allahsız, Peygambersiz, Kitapsiz olamam.....
Bana dokunmayan bin yıl yaşasın ,Neme lazım Evimden uzak ,Her koyun kendi bacağından asılır gibi yahudi sözlerini ağız sakızı yaparak, mücadele ve hizmet azmimi yitiremem.....
Komsum aç iken, ben tok gezemem....
Islamın yasak kıldığı günah yuvalarında vaktimi öldüremem, aile fertlerimi batının kokuşmuş hayat tarzina uyduramam...
İşte bu ortam ve mekanda mübarek bir bayram nasıl kutlanırsa , bende o şekilde RAMAZAN BAYRAMININ hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum..
.....