Ölüm ve sonrasını düşününmek sizi kokutuyormu

Ölüm ve sonrasını düşününmek sizi kokutuyormu

• Kullanılan toplam oy
    19
Allah karsisinda verecegim hesaptan korkuyorum.insallah rabbim hepimizin gunahlarini aff ederde mahser gunu yuzumuz ak cikar.amin

korkmaz olurmuyum çok korkuyorum çünkü kendimi hiç hemde hiç hazır hissetmiyorum rabbimin karşısına ona layık olarak çıkmaya...
rabbim bizi şeytana uydurmasın inşallah...
korkuyorum evet galiba sol tarafım ağır geliyo...:(

aslında ölmekten korkmuyorum.
yaşarke ölmekten daha çok korkuyorum.Rabbim büyük acılar sıkıntılar vermesin.

ölümün ne zaman geleceğini bilmeyiz.Rabbim ölümünde hayırlısını versin onun huzuruna günahsız olarak çıkalım.

Ölümümüz inşaallah hayırlı olur.Son nefesi iman la verebilmek zaten en büyük lutuftur Rabbimizden.İnşaallah son nefesi imanla verecek,iyilik ve hayırların içinde oluruz ölüm meleği geldiğinde.Teslim olanlar için ölüm sevgiliye kavuşmadır o yüzden dünyadan gittikten sonra geri dönüp Allah'ın rızasını kazanmak gibi bi şansımız olmayacak.Buradan göçmeden oraya azık hazırlamak sanırım en akıllıca davranış ve haldir.Elden geldiğince bunun için çabalarsak,oradan korkacak bi şey kalmaz.Zira Rabbimiz Kullarına Annelerinden daha şefkatlidir.Dua ile

"ölüm güzel şey budur perde ardından haber...
hiç güzel olmasaydı ölür müydü Peygamber?"
NFK

aslında ölümden korkuyorum ama her insan ameli doğrultusunda ölümden korkarmış..
kimilerine Mevlana hazretleri gibi ölüm günü düğün günü ilan edilirmiş....
gidilen yer Rabbimin rahmetiyse mutlu oluyor insan ölüm gibi bi araçtan geçsede...
ve herzaman duamdadır..Allahım bizleri hesaba çekmeden cennete aldığın kullarından eyle.. yoksa utançtan sana nasıl bakabilirim ki....... Settar ism-i ile ört tüm günahlarımı ve günahlarımızı..
Nur isminle bizi sarıp sarmala... kalmasın üzerimizde hiçbir siyah leke......

ölümün dostlara kavuşmak olduguna gore neden korkıyım..
Rabbim şaşırtmayıp imanla ölmeyi nasip etsin cümlesine

Evet korkuyorum, çünki ellerimin bomboş olduğu kanaatindeyim geçde olsa doldurmaya başladım yada ben öyle zannediyorum...

Korkmaz olurmuyum hemde çok.Ama ölüm idam değil terhis teskeresidir.Diğer aleme açılan bir kapıdır.Ama korkuyorum.

Her halimle, Allah'ın avf ve mağfiretine, "O, merhametlilerin merhametlisidir" sözüne sığınıyorum.

Bizim kadar rahat yaşayamayanların hesabı bile zor olmuşken, bizim hesabımız nasıl olur kim bilir?

Yinede havf ve reca, düsturumuz bu inşaAllah...

şu dünyada ki sürüngenlik, içi boş fikirler ,günü kurtarmaya dayalı hayatlar ,bir tarafta sefa bir tarafta cefa,samimiyetsizce duruşlar ,sabırsızca yapılmış isyankarlık oldukça ölümden korkuyorum...çünkü sanıyorum ki hepsine sebep benim ...

:4_12_11::4_12_11::4_12_11:Ölmekten değil sonrası korkutuyor insanı bilerek yada bilmeyerek işlediğimiz günahların affına sığınıyoruz RABBİM karşısında Bana göre korkmuyorum diyen insan ya ALLAH(azze ve celle ) hakkında bişey bilmiyor.yada gerçekten dinimizi ve hayatını KURANI KERİME göre yasıyor.Bana göre okuduğum kitaplardan anladığım kadarıyla dinimiz kıldan ince kılıçtan keskin diye bir tabir vardır ya gerçekten öyle.Dikkat edilmesi gereken çok husus var arkadaşlar.

Kendi ameline güvenen insan ölümden korkar. Allah'ın (cc) rahmetine güvenen ise, korku ne kelime; ölümü vuslat görür. Ama, Allah'ın (cc) rahmetine güven de öyle kuru kuruya olacak bir şey değil, bilakis amel edilerek kazanılacak bir değerdir. Allah (cc) cümlemizi bu korkudan emin ve muhafaza buyursun inşaallah.

Geri