radikal
New member
Bu ehli sünnet alimleri Nehcul Belağanın imam Ali a.s-a ait olduğunu beyan etmistirler. Bilindiği gibi ehli sünnete gorede icma esastır. Şu halde Şia topyekün olarak ve Ehli Sünnettende bir kısım bu kitabın imam Ali a.s-a ait olduğunu söylemistir yani Şia ile Ehli sünnet bu konuda icma etmiştir, binaenaleyh (ehli sünnet açısından) icmaya uyulması farzdır.
Saygıdeğer anonim kardeşim, konuya müdahil olma hevesim bilmediğim bazı noktalar varmıdır ? yönünde. Bekir kardeşimin yazdıklarına katılmakla beraber, önyargılı davranmadan sizi tanımak istememden kaynaklanmıştır. Bekir kardeşim gerçi yazmış ama ben konunun özünü tartışmak için size bir kaç tane soru soracağım. Cevap verirseniz inşaallah devam ederiz ve ortaya gerçekten rahmet çıkmasına vesile oluruz. Bu da her iki taraf için gerçekten isabetli bir davranış olur.
1 - Bizler, ehli sünnet olduğunu iddia eden grup; İmam'ı Cafer (r.anh)'i severmiyiz sevmezmiyiz ?
2 - Bizler, ehlü sünnet olduğunu iddia eden grup; İmam'ı Azam (r.aleyh) efendimizin "2 sene olmasaydı helakta olma" sözünden neyi kasd ettiğini biliyormuyuz, bilmiyormuyuz ? ve siz bunun ne anlama geldiği konusunda fikrinizi açıklarmısınız ?
3 - Hulefa'i Raşidin (r.ahüm ecmain) efendilerimizin "kafir" olduklarına dair bir iddianız, tesbitiniz varmıdır ?
4 - Aşağıdaki hadisi şeriften çıkan anlamı kısaca özetlerseniz, bize ne anlatabilirsiniz ?
"Allah'u Teala'nın benimle gönderdiği ilim ve hidayet, bol bir yağmur gibidir; döküldüğü toprağın bir kısmı suyu içine alır, bol miktarda ot ve mahsul yetiştirir. Bir kısmı da sert ve çorak olur, suyu içine almaz, fakat yüzünde tutar; insanlar içmek, sulamak ve ekim bakımından bundan faydalanırlar. Bir kısmı da yalçın ve kaypaktır, suyu içine almadığı gibi yüzünde de tutmaz, yağan yağmur, yüzünden sıyrılıp gider; ne bir şey bitirir, ne de kimseye faydası olur." ( Muhammed Mustafa [s.a.v.] ) (Buhari ve Muslim; Ebu Musa'dan )
5 - Nübüvvet gibi önemli bir görev Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.) efendimize verilirken, Cebrail (a.s.) bu görevi Hz. Ali (k.v.) efendimizin yerine, yanlışlıkla Peygamber Efendimize (s.a.v) mi vemiştir ?
Samimice ve gerçekten içten geldiği gibi sordum kısa kısa cevap versenizde benim için yeterli olur.
Amacım; üzüm yemek.