Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ne kadar Müslümansınız.?

zikir

New member
Katılım
6 Kas 2004
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Islam kelimesi ozel bir isim degildir. Islam teslim olmak ve baris anlamlarina gelir. Musluman, yani barisci ve kendini Tanri'ya adamis olmanin pek cok yonu vardir. Kutsal yasa minimum uc boyuta sahiptir. Bu yasalara teslim olmak ebedi mutluluk ve basarinin biricik yoludur. Bu yasalar:

1.Dogal Alan: Fizik Yasalari

Evren, Tanri'nin doga yasalarinin diliyle yazdigi 3 boyutlu kitabidir. Insan vucudu dahil butun gok cisimleri ve onlari olusturan atom parcaciklari Yaraticilari tarafindan empoze edilen fizik yasalarini izlerler. Fiziksel evrendeki Tanrinin yasalarini (ayetler) etud eden ve icerdigi kurallari izleyen her kisi, Tanri tarafindan teknoloji ve konforlu bir hayat ile odullendirilir. Bu yasalar karsisinda ALDIRMAMAZLIK ve TANIMAMAZLIK yolunu secen kisi ise otomatik olarak o yasalarin gereklerince cezalandirilir.

Ornegin, yercekimi yasasini, deprem ,sel gibi muhtemel doga olaylarini hesaba katmadan kurulan binalar sonunda orada barinanlar icin felaketli mezarlara donusebilir. Baska bir deyisle bir musluman Tanri'nin dogadaki yasalarini ogrenmeli ve bu yasalara uymalidir. Tanri'nin evrendeki ayetleriyle celiskiye dusmeyen ya da karsi gelmeyenler kim olursa olsunlar TanriÕnin yasalarina gore odullendirilirler.

2.Sosyal Alan: Toplumsal Hayatin Gerekleri

Musluman olmanin baska bir boyutu da kendini toplumsal sahada gosterir. Insan, yararlar arttiran rasyonel ve bencil (YARB) varlik olarak belli kurallari takip etmek ve davranislarina belli limitler koymak zorundadirlar. Ornek olarak bu YARB diger insanlarla yasamanin kendisi icin yararlar arttiracagini ya da bunun hayatini daha rahat ve guvenli bir hale sokacagini dusunurse bir dag basi yerine bir sehirde oturmayi sececektir. Insan digerleriyle isbirligi yapmaya ve uzlasmaya karar verdiginde zekasina ve deneyimlerine dayanarak, digerlerinin haklarina mallarina ve hayatlarina saygi gostermek zorunda oldugunu bilir. Toplum icinde yasayan ancak uzlasmayi kabul etmeyen bir insan, kendi seciminin geregiyle, yani toplumun bir uyesi olma tercihiyle CELISKIYE duser. Boyle rasyonel olmayan bir tavir, ic savasla, zulumle, guvenligin olmadigi bir kaos ortamiyla cezalandirilacaktir. Rasyonel davranmayan bu bencil varlik, belki de cevre ve toplumsal hayatin yasalariyla CELISMENIN getirdigi aci sonuclarindan onemli dersler almis kisilerin torunlari tarafindan yurutulen yasalarla cezalandirilacaktir.

Bu baglamda, diger insanlarin haklarina saygi gostererek kisisel cikarlarini gozeten bir kisi muslumandir ve toplumsal prestij ve konumla odullendirilir. Kutsal Kitaplarda gecen oldurmemek, yalan soylememek, hirsizlik yapmamak, komsu hakkina riayet etmekle ilgili ayetler bizim icin yeni yahut bilinmeyen olgular degildir. Aslinda YARB'in bu emirlere gereksinimi de yoktur. Acik bir sekilde, bir toplum icerisinde yasayan her YARB icin On Emir olarak bilinen ogutlerin asgari 7 tanesini (4-10) akillariyla ve tarihsel deneyimleriyle bilebilecek yetenektedir. Kutsal Kitaplarda yer alan bu emirler akil sahibi insanlar icin sadece bir animsatici ve belki de akildisi egilimler gosterenler icin bir uyarici ve kilavuzdur.

Inanc olarak agnostik veya ateist olan ancak evrensel toplumsal yasalara akillarini kullanarak uyan insanlar bu baglamda muslumandirlar. Uygar insanlar, genel olarak, son yedi emire uyarlar ve karsiliginda isleyen bir hukuki, siyasi, iktisadi ve tomplumsal sistem ile odullendirilirler. Baskalarinin uzerinde zor kullanarak egemenlik kurmayi , digerlerini etnik ve dinsel farkliliklari sebebiyle baski altina almayi secen irrasyonel cikarcilar ise uzun vadede yarar yerine zararlarini arttirirlar ve sonucta kaos, guvensizlik, yozlasma ve ic ve dis savaslarla kivranan bir ortam ile cezalandirilirlar.

Kutsal yasanin toplumsal boyutu bireylerden olusan her toplumun yapisinda mantiksal bir realite olarak mevcuttur. Baska bir deyisle, bireyler ve altgruplar toplumsal yararlarini arttirmak amaciyla bazi acik rasyonel kurallara saygi gostermek zorundadirlar.

Dunya nufusunun artmasi, kitle iletisim ve ulastirma araclarinin gelismesi ile ulusal sinirlar islevlerini yitirmekte ve uluslarin birbirine bagimliligi guclenmektedir. Uluslararasi ticaret de bu yuzden dunyanin politik tablosunu radikal bicimde degistirecektir. Nitekim, 21. Yuzyil dunya halklarinin ulusal cikarlarini global cikarlar ile birlestirecegi ve uzlastiracagi bir cag olacaktir. Artik kendi ekonomik cikarlarini da yakindan etkiledigi icin hic bir ulus dünyanin baska bir kosesindeki insan haklari ihlallerine ya da cevre kirlenmesine daha fazla hosgoru gostermiyecektir.

3. Entellektuel Alan: TanriÕnin Bilgisi ve Ebedi Mutluluk

Neden tanrisal bir mesaja gereksinimiz var? Vahyin insanlar icin onem nedir? Burada, musluman olmanin bir zorunluluk haline geldigi ucuncu boyutla karsilasmaktayiz. Tam muslumanlik, Tanri'nin fiziksel ve sosyal alandaki yasalarina teslim olmaya ek olarak O'nun varligini ve egemenligini kalp ve bilincte kabul etmekle gerceklesir. Gercek mutluluga ancak, dogal ve toplumsal yasalara teslim olusumuzla birlikte Tanri'ya kalbi olarak teslimiyetimizle ve Tanri'yi din (yargi) gununun biricik sahibi ve efendisi olarak KABUL ETMEMIZLE gerceklesebilir. Teslimiyetin bu son boyutu sonsuz bir mutluluk ve özgurlugu getirir. Bilinc ve duygu alanindaki teslimiyet diger boyutlariyla birlikte tum uzuntuleri ortadan kaldirir, butun sorunlari cozumler.

Ozetle, toplumsal ve dogal alanlardaki evrensel yasalara rasyonel olarak uymadikce ve birey olarak benligimizi Tanri'ya teslim etmedikce gercek mutluluga ve ozgurluge erisemeyiz.

Kuran'daki islam

Islam ne iddia edildigi uzere Muhammed tarafindan kurulan bir dindir ne de ozgun bir isimdir. Islam, kendilerini Tanri'ya teslim edenlerin ortak degerler dizisidir. Kuran, inanan ve erdemli bir hayat suren herkesi "muslumanlar," yani "teslim olanlar" sozcuguyle tanimlar (22:78). Nuh, Ibrahim, Musa, Davud, Suleyman ve onlari destekleyenler ayni sozcukle yani "muslumanlar" olarak tanimlanir (10:72; 2:128; 10:84; 27:31; 5:111; 72:14). Butun elciler getirdikleri mesaji kendi toplumlarinin diliyle anlattiklarindan oturu Tanri'ya teslimiyeti Arapca "Islam" ya da "musluman" sozcukleriyle degil kendi dillerindeki karsiliklariyla tanimladilar (14:4). Butun gok cisimleri tanriya teslim oluculardir (41:11). Golgeler, hatta inanmayanlarinki de dahil olmak uzere, Tanri'nin isik yasasina teslim olmustur (13:15). Evrendeki hersey Tanri'nin yasasina/dinine teslim olmustur. Bu yuzden Tanri'ya teslimiyet (islam) evrensel dindir (3:83).

Islam Dini:


Kisisel deneyimlerin yani sira nesnel deliller gerektirir (3:86; 2:111; 21:24; 74:30).
Bir savi kabul etmeden once entellektuel bir sorgulama talep eder(17:36).
Etnik gruplari birlestirir (49:13).
Uluslar arasinda baris onerir (2:62; 2:135-136,208).
Kokenine ya da inancina bakmadan herkese adalet vaad eder (5:8).
Barisi ve gercekligi destekler (60:8,9).
Tanri ile insanlar arasindaki ruhbanlari ve aracilari reddeder (2:48; 9:31-34).
Refahin paylasilmasini destekler (59:7).
Uretime dayali olmayan ekonomiyi lanetler (2:275; 5:90; 3:130).
Toplumsal olaylarda karsilikli gorus almayi onerir (42:38).
Bireye ve bireysel haklara en ust duzeyde saygiyi ister (5:32).
Kadinlara deger verir (3:195; 4:124; 16:97).
Bizden doga ve cevreyle uyum icinde olmamizi ister (30:41).
Nitekim, Tanri tarafindan onaylanan biricik din/yasa Islamdir (3:19,85).
O zaman....
Siz musluman misiniz?

Kacta kac muslumansiniz?

Dr.Edip YUKSEL
www.19.org
 
M

mkilic

Guest
Eskiden müslümandım.

Baktım ki hiçbir işe yaradığı yok. Terkettim.

Tavsiye ederim. Çok rahatlıyor insan...
 

Admin

Administrator
Yönetici
Katılım
29 Haz 2004
Mesajlar
748
Tepkime puanı
206
Puanları
43
mkilic' Alıntı:
Eskiden müslümandım.

Baktım ki hiçbir işe yaradığı yok. Terkettim.

Tavsiye ederim. Çok rahatlıyor insan...


Su kisa ömrümüzde rahat olsak veya olmasak ne olacakki, asil sonra nasil olacagiz onu düsünelim diyorum.
 

isimsiz

New member
Katılım
9 Şub 2005
Mesajlar
812
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
45
Konum
Köln/ALMANYA
mkilic' Alıntı:
Eskiden müslümandım.

Baktım ki hiçbir işe yaradığı yok. Terkettim.

Tavsiye ederim. Çok rahatlıyor insan...

islamiyetin nesi işinize yaramadı..???açıklarmısınız.sizi bu şekilde düşünmeye sevkeden sebeb nedir.islamda ne yasaksa bizim iyiliğimiz için hepsinde bir hikmet vardır.insanlarda çeşitli hastalıklar olddumu bazı yasaklamalar getirir doktorlar.fakat bunu zaten allah yasaklamıştı.yine bazı rahatsızlıklarda çeşitli hareketler yapmamızı ister doktor.allah bunu günde 5 kere emretmiştir zaten.buna benzer okadar örnek varki..yani ibadet niyetiyle yaptığımız şeyler vucudumuza faydası olan emirlerdir...
mevala yarattığı kulunun neyden zarar göreceğini bilir.bize düşen onun emir ve yasaklarına uymaktır.zaten bu şekilde rahatlarız..müslümanım demek yetmiyor anlıyacağınız.emir ve yasaklara uyarsak rahatlarız.
 

SoN NeFeS

New member
Katılım
18 Nis 2005
Mesajlar
12
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
mkilic' Alıntı:
Eskiden müslümandım.

Baktım ki hiçbir işe yaradığı yok. Terkettim.

Tavsiye ederim. Çok rahatlıyor insan...


YAAAAAAAA ALLAH ASKINA SEN TAVSIYE ETMEKDEN VAZGECMIYECEK MISIN?
ANLA ARTIK BU FORUMDA KIMSE TAVSIYELERINE UYMUYOR....BOSA NEFES TÜKETME.. :4_2_112:.... BU ARADA MERAK ETTIM ESKIDEN MÜSLÜMANDIN YA SIMDI NESIN?
 

Askin_Bedeli

New member
Katılım
26 Tem 2004
Mesajlar
182
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Yaş
38
mkilic' Alıntı:
Eskiden müslümandım.

Baktım ki hiçbir işe yaradığı yok. Terkettim.

Tavsiye ederim. Çok rahatlıyor insan...


PEKI SIMDIK NESINIZ? NE OLUYORUNUZ? DAYANAGINIZ NE? SIZE UYMAYAN YÖNLERI NEYDI? ISLAMI TAM OLARAK ANLASAYDINIZ TERK ETMEZDINIZ.. SIZ SUAN RAHAT OLABILIRSINIZ... BUNDAN SONRAKI HAYATTA PEKI BU KADAR RAHAT OLABILECEK MISINIZ? NEFSINIZE YENIK DÜSTÜNÜZ...
 

isimsiz

New member
Katılım
9 Şub 2005
Mesajlar
812
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
45
Konum
Köln/ALMANYA
zaten baştan beri mantık içeren bir cevap vermedilerki.
işleri güçleri gırgıra alıp dalga geçmek...
 

Askin_Bedeli

New member
Katılım
26 Tem 2004
Mesajlar
182
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Yaş
38
isimsiz' Alıntı:
zaten baştan beri mantık içeren bir cevap vermedilerki.
işleri güçleri gırgıra alıp dalga geçmek...

:) ZAMANLARINI BÖYLE DEGERLENDIRIYORLAR NE DIYELIM
 
M

mkilic

Guest
eh bir sabredemiyorsunu ki!

24 saat forumda olacak değilim ya!

neyse yanıtlayayım:

şimdi, benim ciddi ciddi gusül abdesti vs alıp samimi bir şekilde dua ettiğim zamanlar oldu. koskoca ramazanın hergünü oruç bile tuttum. öyle kötülük yapan biri de değilim. peki tüm bunlar ne işe yaradı?? sonuçta ne oldu??

söyleyeyim: hiçbir işe yaramadı. müslümanlığın bende bıraktığı iz biraz müslümanımsı bir itaat duygusu ve azıcık da değiştirilemez bir kader yazısı inancından ibarettir. bu inançlarımdan da kurtulmak istiyorum en yakın zamanda.

bence bu tür hiçbir işe yaramaz inançlar yerine çok daha yararlı işlerle uğraşabilirsiniz. ama tabi ki karar sizin. nasıl olsa deneyerek göreceksiniz.
 

isimsiz

New member
Katılım
9 Şub 2005
Mesajlar
812
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
45
Konum
Köln/ALMANYA
mkilic' Alıntı:
eh bir sabredemiyorsunu ki!

24 saat forumda olacak değilim ya!

neyse yanıtlayayım:

şimdi, benim ciddi ciddi gusül abdesti vs alıp samimi bir şekilde dua ettiğim zamanlar oldu. koskoca ramazanın hergünü oruç bile tuttum. öyle kötülük yapan biri de değilim. peki tüm bunlar ne işe yaradı?? sonuçta ne oldu??

söyleyeyim: hiçbir işe yaramadı. müslümanlığın bende bıraktığı iz biraz müslümanımsı bir itaat duygusu ve azıcık da değiştirilemez bir kader yazısı inancından ibarettir. bu inançlarımdan da kurtulmak istiyorum en yakın zamanda.

bence bu tür hiçbir işe yaramaz inançlar yerine çok daha yararlı işlerle uğraşabilirsiniz. ama tabi ki karar sizin. nasıl olsa deneyerek göreceksiniz.

sana ne zararı oldu abdest alıp dua etmenin...??
ne işe yaramasını bekliyordun.?
seni kötülükten alıkoymuş belliki...
 
M

mkilic

Guest
beni kötülükten alıkoyan şey müslümanlık değil

şimdi müslüman değilim ama kötülük mötülük de yapmıyorum
 

Hicran Þairi

New member
Katılım
9 Nis 2005
Mesajlar
24
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
@mkilic,

şimdi, benim ciddi ciddi gusül abdesti vs alıp samimi bir şekilde dua ettiğim zamanlar oldu. koskoca ramazanın hergünü oruç bile tuttum. öyle kötülük yapan biri de değilim. peki tüm bunlar ne işe yaradı?? sonuçta ne oldu??

Arkadasim, sonucta ne ise yaradi demissin.. Daha imtihan bitmedi ki, biz yaptigimiz ibadetlerin karsiligini ahirette alacagiz.

Hem sen kildigin namazlarla Allaha karsi bir ustunluk yaptigini mi saniyorsun ??

Sen gidip bir kisiden 10.000 euro borc alsan, sonra o borcun 1000 euro'sunu geri versen o kisiye, gidip ona diyebilir misin ki : " ben sana 1000 euro verdim, bir ise yaramadi, sen bana bir sey vermedin ". tabiki diyemezsin, dersen de zaten en akilsiz bile sana guler... cunku zaten sana o sahis 10.000 euro vermis, sen borcunu geri vermemissin, hatta tamamimi bile degil onda birini vermissin..

Seni Allah yoktan var etmis, saglik vermis, 2 goz vermis, 2 kol vermis, akil vermis, nimetler vermis... Biri sana dese ki 100 milyara iki gözünü sat.. Satar misin? Satmazsin... Bak, Allah sana hic yoktan 100 milyar vermis.. Iste sen namaz kilarak ona karsi bir tesekkur etmeye calisiyorsun, yoksa kildigin namaz onun sana verdigi nimetleri karsilamaz.. senin kildigin namaza ihtiyaci yok Allahin, ama senin Allahin verdiklerine ihtiyacin var.. Allah sana göz vermeyebilirdi de...

Sen degil tum ramazani oruc ile gecirmeyi, tum hayatin boyunca her gun oruc tutsan, her gece namaz kilsan yine az gelir, cunku Allah seni yoktan var etmis.

Biz ücretimizi önceden almışız. Onun icin aldığımız ücreti hak etmek için, hizmetle ve ibâdetle sorumluyuz.

Üstad'ın yirmidördüncü sözün ikinci meyvesinde dediği gibi :

Ubûdiyet, mukaddeme-i mükâfat-i lâhika degil, belki netice-i ni’met-i sâbikadir

Aslinda anlatilacak cok sey var ama gel gor ki senin kalbin muhurlenmis.

A'raf-179. Andolsun, cehennem için cinlerden ve insanlardan çok sayıda
kişi yarattık (hazırladık). Kalbleri vardır bununla kavrayıp-anlamazlar,
gözleri vardır bununla görmezler, kulakları vardır bununla işitmezler.

Kalbin öyle mühürlenmiş ki senin, sol eline güneşi, sağ eline ayı getirip koysalar gene de iman etmeyeceksin. Gökyüzünden önüne Kur'an'ı Kerim inse, sen anca bu apaçık bir büyü dersin.

Selametle, hata ettiysek affola..
 

LENÝN17

New member
Katılım
10 Nis 2005
Mesajlar
54
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
Konum
STALÝNGRAD
Web sitesi
www.marksist.com
sevgilki hicran şairi,yoktan var etmek diye bir şey yoktur..yaratılan tek şey düşüncedir.allah veya tanrı yaratmaz..yaratılır
 

LENÝN17

New member
Katılım
10 Nis 2005
Mesajlar
54
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
Konum
STALÝNGRAD
Web sitesi
www.marksist.com
Hicran Şairi' Alıntı:
.Aslinda anlatilacak cok sey var ama gel gor ki senin kalbin muhurlenmis..

sevgili hicran şairi bu ne demek ya???ben de diyorum ki o zaman sizin beyniniz mühürlenmiş...insan aklına,mantığına,vicdanına inansın yeter de artar bile :cool:
 

Hicran Þairi

New member
Katılım
9 Nis 2005
Mesajlar
24
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
sevgilki hicran şairi,yoktan var etmek diye bir şey yoktur..yaratılan tek şey düşüncedir.allah veya tanrı yaratmaz..yaratılır

sevgili hicran şairi bu ne demek ya???ben de diyorum ki o zaman sizin beyniniz mühürlenmiş...insan aklına,mantığına,vicdanına inansın yeter de artar bile

Güzel kardeşim bak :

Nasıl bir kitap yazarsız olamıyorsa, bir şiir şairsiz olamıyorsa, bir bina onu inşa eden işcisiz olamıyorsa, en basitinden bir cep telefonu bile onu üreten bir firma olmadıkça kendi kendine olamıyorsa, bizim bedenimiz nasıl kendi kendine oluşuversin ? Hic bakmaz misin kendi vucuduna? Ne kadar bir denge ve uyum icinde. Sence bunlar kendi kendine mi yaratildi ? Elbette bir kitap bile yazarsiz olamiyorsa bizim bu vucudumuz da bir yaraticisiz olamaz. Yani herseyin bir yaraticisi olmak zorunda illa. "Allah veya tanri yaratmaz, yaratilir" demissin. Biraz acar misin ? Nasil yaratilirdilar.. Agaclar, cicekler, ay, yildiz, gunes nasil kendi kendine yaratildi ?

"ben de diyorum ki o zaman sizin beyniniz mühürlenmiş...insan aklına,mantığına,vicdanına inansın yeter de artar bile "

Bizim beynimizin neresi muhurlenmis? Biz inaniyoruz, biz dogrulari gorduk cok sukur ki, goremeyen körler sizlersiniz, sizin kalbiniz muhurlenmis. Insan aklina, mantigina inansin diyorsun ya ama anlattiklarin mantiga uygun seyler degil ? Sen bu sorularima cevap ver :

Ayı, güneşi, yıldızları, insanları, kainatı ve çevremizde gördüğümüz bu güzellikleri kim yarattı ve eger kendi kendine yaratildilar ise nasil bu kadar uyum icinde yaratildilar ?
 

LENÝN17

New member
Katılım
10 Nis 2005
Mesajlar
54
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
Konum
STALÝNGRAD
Web sitesi
www.marksist.com
Hicran Şairi' Alıntı:
Nasıl bir kitap yazarsız olamıyorsa, bir şiir şairsiz olamıyorsa, bir bina onu inşa eden işcisiz olamıyorsa, en basitinden bir cep telefonu bile onu üreten bir firma olmadıkça kendi kendine olamıyorsa, bizim bedenimiz nasıl kendi kendine oluşuversin ?

sevgili hicran şairi, ben bu sorulara ateistforumda da ve burada da yüzlerce kez cevap verdim...kitabı yazan kişi yani yazar kitabı yaratmaz ki.sadece düşündüklerini kağıda döker ve kitap meydana gelir..burada yaratılışın kanıtını göremiyorum ben...yaratılan tek şey düşüncedir.ezeli olan maddedir. :confused:
ben de sana soruyorum o zaman:allah TESADÜFEN mi oluştu??? :confused:
 

Hicran Þairi

New member
Katılım
9 Nis 2005
Mesajlar
24
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
hayir Allah ne tesadufen olustu ne de kasıtlı olarak..

cunku o olusmadi.. o dogurmadi, dogrulmadi..

O hep vardi, her zaman da var olacak.. Bizim aklimiz bunu kavramakta biraz zorluk cekebilir ama zaten zaman kavramini yaratan da O. Onun icin Allah tesadufen mi olustu demek biraz abes oluyor.
 
Üst Alt