Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Müslümanların gerilemesiyle dünya ne kaybetti?

sevki57

New member
Katılım
2 Ağu 2006
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
58
BIR SORU
muslumanlarin gerilemesiyle dunya neler kaybetti?
 

ibrahimonur

New member
Katılım
26 Nis 2006
Mesajlar
364
Tepkime puanı
0
Puanları
0
dünya yönetimi müslümanların elinden çıkınca dünya insanlık açısından geriledi

müslümanlar kuran ve peygamberimizin sünnetlerinden uzaklaşıncada kıyamet yaklaştı demek olur heralde
 

Abd

New member
Katılım
28 Tem 2006
Mesajlar
225
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
müslümanlar gerileyince bireysellik ortaya çıktı. bütüncüllüğün yerini bencillik aldı. modern dünya kişinin egosunu yüceltti oysaki müslümanlar arasında cennetten daha güzel birşey olamaz bu yüzden bu dünyanın hazlarından kaçınılabilirdi. ve özellikle tasavvuf öğretisinde ve genel olarak islam anlayışında egonun yeri asla olmaz kibir en büyük suçtur. (hatta şirk)

demokrasi ortaya çıktı çünkü bir birey olarak yaşıyor olmak eşit haklardan yararlanmak için yeterli görüldü. haliyle bu haklar devlet yönetiminede yansıdı. ama kimse farkına varamadı bu yönetim biçiminin (kitle iletişim araçlarının gelişmesiyle) koyun güdmekten farksız olduğunun. yada çok az kişi farkına vardı onlarda zaten güdenler. demokrasi teorik olarak mantıklı görülsede insanlar cahil olursa ve ona sürekli egosunun herşeyin önünde olduğunu pofpoflarsanız ne hak kalır ne adalet. çıkar bir siyasetçi ordaki insanların nefislerini tatmin edecek vaatlerde bulunur sonrada iktidar olur. yada particilikle herkes çıkar peşinde olur ve ortak çıkarlar görülmemeye başlar.

bence bilinçli bir müslüman toplum ortaya çıktığında demokrasi o toplumu çok ileri götürür. müslümanlar tekrar bu sayede ilerleyebilir.


bence tartışılması gereken müslümanların gerilemesiyle dünya neler kaybetti değil, müslümanlar neyi kaybetti ve geriledi!
 
Z

zeynep_hearty

Guest
sevki57' Alıntı:
BIR SORU
muslumanlarin gerilemesiyle dunya neler kaybetti?
Sanıyorum bu soru şöyle olmalıydı..Müslümanların gerilemesiyle insanlık neler kaybetti...ve bunun cevabını tek keklimeyle Seyfullah kerdeşim vermiş ..insanlığını.. İnsanlığını kaybeden yerlerde kazanan dünya olur malesef..İnsanlığını kaybeden hakkı, hukuku, merhameti,sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, düşünceyi, ahlakı velhasıl insana has olan bütün değerleri yitirir ve zamanla bu değerler yerini kine, düşmalığa, nefrete, saygızlığa, ahlaksızlığa,şiddete,zulme, kazanma hırsına bırakırki bu sayılanlarda akıl sahibi olmayan, yeryüzünde hiçbir mükellifiyeti olmayan hayvanların özelliklerindendir....bu manada yaklaşıldığında dünyanın içerisinde yaşayan insanların neler kaybettiğini ve neden kaybettiğini anlamak zor olmasa gerek... Aslında fazla söze hacet yok... kaybedilenerin tümü ortada...rabbim hatamızı görüp mevcut hatanın telafisi için çalışanlardan etsin... selam ve dua ile...
 

abdullahadem

New member
Katılım
3 Ağu 2006
Mesajlar
172
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
Dünyadaki güzellikler yok olmaya başladı hatta müslümanlar dahi yok olmaya başladı.
Vesselam...
 
Üst Alt