selam,
Sen bekir abinin, burada 2000 kadar yazısı olan tecrübeli bir müslüman kardeşimize, "aorskayaya adama iman et" diyerek, islamın en önemli müessesesi olan imanı bile kişisel hesaplaşmaya kullandığını bilip bilmeden , ne kendi kafana göre gruplaşma ahkamları kesiyorsun kardeşim.
aleykümesselam.
Tecrübe mesaj sayısının çokluğu ile değil, yaşam ile kaimdir. Ona bakarsan radikal'in mesaj sayısı seninkinden, seyfullah putkıran'ın da radikal'den daha çoktur, Bekir abinin ise daha daha çoktur. Sen o zaman neden bu mesaj sahiplerine hesap sormaya kalkıyorsun ? radikal şunu şöyle söylesene, bekir bunu böyle yapsana vs.vs...
Biz gerek duymadıkça müdahil olmadan okuyoruz, görüyoruz. Yıllardır kimin ne yazdığını ve şuan neler yazdığını da görüyoruz. Sana tavsiyem, hedefine oturttuğun insanların ilk mesajlarından başlayarak okumaya çalış. Bu insanlar ilk mesajlarında ne ise; bugün 04.06.2012 tarihi ve 19:46 yerel saati itibari ile yine aynı anlamda mesajlarındaki anlamı muhafaza ediyorlar. Dün siyah olan bugünde onlar için siyah. Beyaz'a da beyaz demekten gocunmuyorlar. Bana kalırsa siz; ashabı güzin efendilerimizden daha akıllısınız ki, hadis ve sünnet yanlılarını ne yaparım da mağlup ederim zihniyetinde hırs yapıyorsunuz. Gereksiz bir emek, bu forumda yıllardır bunun savaşını veren bu insanlar şerbetlidir. Biraz da kendi söylemleri ile halis kaşardırlar. Çünkü; İslam, tektir. Tebliğ edildiği gibi yaşayanlar hiç bir sıkıntı hissetmeden yüzyıllardır yaşıyorlar. Ana caddeden ayrılan selefi, vahhabi ve mutezile ekolünü yaymak isteyenler, bence kendilerine baksınlar. Çünkü; gruplaşanlar bizzat bunlardır.
Size bir tüyo vereyim mi ? boşa kürek çekiyorsunuz. Benden söylemesi. Bu din 1400 yıldır radikal ve bekir abinin ve aynı çizgide yazan diğer forum üyelerinin üstüne basa basa yazdığı ve anlattığı gibi yaşanıyor.
İman konusuna gelirsen; ben radikal'in, Bekir abinin, selim abinin, seyfullah putkıran abinin, alptraum abinin, mücahid abinin ve daha bir çok ehli sünnet yolunda yazan abilerimin yazılarına "
iman ettim" ve aynı düşünceleri paylaşıyorum. Çünkü yazdıkları Kur'an ve sünnet çizgisinde muteber göreceğim yazılar. Bu yazılanlara iman etmek ile de sanırım yukarıda isimlerini saydığım kişilerin şahıs anlamında kendilerine değil, Kur'an çizgisinde ve sünnet çerçevesinde anlattıklarına iman etmiş oldum. Şimdi, sizin mantığınıza göre;
ben onları Peygamber mi ilan ettim ? Onların peygamberliğine mi iman etmiş oldum ?
Anlamıyorsanız, bir daha okuyun. Tavsiye ederim.
sumisali arkadaşıma gelince, O güzel insan neye iman edeceğini çok iyi bilir. Zaten fıtraten daha yaratılışta iman etmiştir. Ve o çizgide santim santim de gitmektedir. Siz kendisinin neyi olursunuz bilmem, ama sumisali'ni savunacağınız en son insan ben olurum. hatta belkide savunamayacak tek insan ben olurum. Yıllardır yakından takip ettiğim ve severek yazılarını okuduğum insanı bırakın da eğer gerekirse gerçek sevenleri savunsun.
Sizin gibi, kendi mantığınıza sırf bir iki noktada kesişen fikirlerden dolayı sumisali'ni savunmanızın gerçek resmi çok net olarak sırıtıyor. kendinize taraftar bularak fikirlerinize empoze etmek. Oysa; sumisali Kur'an ve Peygamber (a.s.) aşığıdır. Ayetleri, sünnetleri ve hadisleri gayet de güzel hatırlatıcı yazıları pek çoktur ve bendeniz hepsini okumuşumdur. Siz kaç tanesine göz gezdirdiğinizi düşünün.Ben, hak yazılardan dolayı radikal'e de aşığım, sumisaline de bekir abiye de, mücahid abiye de...Çoğaltabiliriz. ya siz ?...
Eğer, ciddi isen tarafsız ve adil olarak gözlemle de bu kadar insan neden bu durumlara gelmiş diye düşün.
Müslüman adil olur, müslüman adaletle şahitlik yapmalıdır.
Çok ciddiyim ve şahidliğimi yukarıdaki yazım ile ortaya koydum. burası islamforum. yani, ehlisünnet cematinin bulunduğu yer. Siz bana kalırsa başka bir foruma aitsiniz. Neresi olduğunu bilemem, ama burası olmadığı muhakkak.
Bir de bilmediği şeylerin peşinde gitmemelidir. selam
aorskaya
İnsan, Dini bile öğrenmeden peşinden gitmemelidir. Ateist bir yaşamdan geldim. dini düzgün insanlardan öğrendim. Daha önceki bedbaht yaşantımda ne kadar istikrarlıysam, şimdiki bu güzel yaşantımda da aynı istikrarı sürdürmeye çalışıyorum. Daha önce, bilmediğim için İslam Dininin peşinden gitmemiştim, ama şimdi tam tersi. Bildiğim bu dinimi ve insanlarını savunmak benim gibi acizlere düşmez ama, ne yaparsınız ki muhatap olunca yazınıza, cevap yazma gereği duydum.
Bence, bizlere cevap yetiştireceğinize, Bekir abi ve radikal'in size yazacaklarına odaklanın. çünkü bütün yazılarınız, ithamlarınız neticesinde şahıs odaklı gidiyorsunuz. Oysa, bu insanlar resmin geneline bakarlar.
Sizin gibi olmadıkları için 5 yılı aşkın zamandır çizgilerinden taviz vermeden ilerliyorlar.
Ayrıca, sumisali'ni mağdur gibi bir pozisyona sokmaya da çalışmayın. "
O" bizim içimizdir, aynamızdır. Sırr'ımızdır. forum genelinde kendisine duyulan saygı ve sevginin de ayarını ölçmeye çalışmayın. Ölçecek alet bulamazsınız.