bu soru gereksi olduğu düşüncesindeyim...
şeriat ; Allah ın hükümleridir,
İslam ; o hükümlere teslim olmaktır, eti tırnaktan ayrı görmek yanlış olur...
Eğer şeriatı savunuyorsanız, bu davada iseniz şeriatın hüküm sürdüğü ülkelere gitmelisiniz bence.Orada iş edinmelisiniz
bu soru gereksi olduğu düşüncesindeyim...
şeriat ; Allah ın hükümleridir,
İslam ; o hükümlere teslim olmaktır, eti tırnaktan ayrı görmek yanlış olur...
islamla şeriat ayrı düşünülemez
kardeşler böyle cahillerle ugraşmayın bırakın ne yazı yazarlarsa yazsınlar cevap bile vermeyin en güzel cevap susmaktır
Buna sadece erbakan hocanın bir sözü ile cevap verecem.
Haadiiii oradan.....
-Enteresan islami düşünceyi paylaştığını ima eden bir katılımcının Din kardeşini memleketinden Kovma girişimi.
İslam ile şeriati ayrı düşmeye zorlanabilecek kavramlar değil. Bence teklifinizi kendiniz üzerinde gerçekleştirin Ki biz atalarımızn Harp ettiği kan dökttüğü Anaların şehit çocuklarının çok olduğu memleketimizde huzur ile İbadet lezzeti ile Hakka yürüyelim.
Siz yok desenizde İslamizm ,yani çağın teknolojisini, bilimini reddetmeden ve İslam'ı da yaşayarak dini hem din hem de ideoloji olarak görme öğretisidir diyebiliriz.
Şeriatçılık ise tamamen eski zamanların sistemini çağımızda kullanmak gibi birşey.Şeriatçılar bilim ve teknolojiyi Şeytani Avrupalı oyunu sayarlar ve reddederler.Tabi İran'da İslamizm-Şeriatçılık karışımı bir yönetim olduğu için durum biraz daha farklı.Sanırım siz de bunu söylemeye çalışıyorsunuz.
Ayrıca İslamcılık'ı İslam diye düşünenler olmuş.Burada sanırım kendi cahilliklerinden kaynaklanan bir durum söz konusu.
Aşağıya Şeriatçılık ile İslamcılığın ne olduğunu linklerle veriyorum:
http://tr.wikipedia.org/wiki/İslamcılık
http://tr.wikipedia.org/wiki/Şerîat
Neden illa benim kişiliğime hakaret?
Lütfen yazdıklarımı eleştirin.Kim olduğumu ne olduğumu değil.Umuyorumki sizin eleştiriniz benimkinden daha fazla boyutta olurdu.
senin yazdıklarının ucu bizlere dokunuyor ben bugun senin sevdigin insanlara aynı uslupla yazsam hosuna gider mi ozaman bende derim yazdıklarımı eleştir derim sunu şöylemek isterim ki ben sabırlı birisiyimdir sabır tasım kırıldımı kimse beni tutamaz burada ki tüm ataistler kemalistler feministler laikler gelse bile onun için yazdıgın yazıları iyi oku ve buradaki insanların inancına saygı göster nasıl biz sana saygıda kusur etmiyorsak sende aynısını yap saygı görmek için saygı göster