Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Günün duası........

samanyolu

New member
"Ey Rabbim! Acizlikten, tenbellikten, korkaklıktan, cimrilikten, eli kolu dökülür derecede takatsızlıktan ,kasvetten, gafletten, zilletten, azlıktan, meskenetten sana sığınırım. Fakirlikten, küfürden, fısktan, şekavetten, nifaktan, yapdığını insanların duyması ve medh etmeleri için yapmaktan, riyâdan, sana sığınırım. Sağırlıktan, dilsizlikten, delilikten, cüzzamdan, abraslıktan ve kötü hastalıklardan sana sığınırım.

berfut

New member
Rahmân ve Rahîm Allah'ın adıyla
1. Ey İlâhım! Rabbim Sensin. Çünkü ben bir kulum. Nefsimin terbiyesinden âcizim. Demek beni terbiye eden Sensin.

2. Hem Sensin Yaratıcı. Çünkü ben yaratılmış bir varlığım, yapılıyorum.

3. Hem rızık veren Sensin. Çünkü ben rızka muhtacım ve ona elim yetişmiyor. Demek rızkımı veren Sensin.

4. Hem Sensin Mâlik, mülkün gerçek sahibisin. Çünkü ben bir memluk ve köleyim; benden başkası bende tasarruf ediyor. Demek benim sahibim Sensin.

5. Hem Sen izzet sahibisin, yücesin. Ben ise zelilim. Halbuki üzerimde bir izzet ve bir onur cilvesi görünüyor. Demek Senin izzetinin aynasıyım.

6. Hem Sensin sınırsız zengin. Çünkü ben muhtaç ve faki-rim; bana bu fakir hâlimle ulaşamayacağım bir zenginlik verili-yor. Demek mutlak zengin Sensin, veren Sensin.

7. Hem ölümü olmayan devamlı hayat sahibi Sensin. Çünkü ben ölümlüyüm; dirilmem ve ölmemde Senin daimî hayat sıfatının cilvesi görünüyor.

8. Hem Sensin Bâkî. Çünkü ben fâniyim; ömrümün sona ermesinde Senin varlığının devamlı ve bâkî olduğunu anlıyorum.

9. Hem Sen şeref sahibi yüceler yücesisin. Çünkü ben kötü-lükler içinde bocalıyorum. Demek şeref ve haysiyet Senden geliyor.

10. Hem sonsuz ihsan sahibi Sensin. Ben ise günâh işleyen bir kulum. Fakat pişman olup tevbe edince bana ihsan kapıları açılıyor. Demek ihsanınla bağışlayıp sonsuz güzellikler bahşeden Sensin.

11. Hem günahları affeden yalnız Sensin. Ben ise, günah-kârım. Demek günahları affedecek Senin kapından başka kapı yoktur.

12. Hem büyüklük ve azamet sahibi Sensin. Ben ise hakir ve küçüğüm. Küçüklüğüme bakarak Senin büyüklüğünün her türlü övgüden daha yüce olduğunu anlıyorum.
13. Hem kuvveti bütün kâinatı kaplamış ve bütün varlıkları zapt ederek hükmü altına almış olan Sensin. Çünkü ben aciz ve zayıfım; bende zayıflığın aksine bir güç görünüyor. Demek güç ve kuvvet Senden geliyor.

14. Hem kâinatı rahmet hediyeleriyle dolduran ve istekleri en güzel şekilde karşılayan Sensin. Çünkü ben sözlerimle ve hâlimle
daima yalvararak istiyorum, dileniyorum. Demek veren ve hediye eden Sensin.

15. Hem vadinde ve sözünde emîn olan ve güvenenlerin güvenini boşa çıkarmayan Sensin. Çünkü ben korku ve kaygı içindeyim; Sana dayanıp güvendiğimde bütün korkularımdan kurtuluyorum. Demek emîn olan ve güven veren Sensin.

16. Hem cömert olan Sensin. Çünkü ben miskinim ve hayatıma lâzım olan şeyleri elde etmekten acizim. Fakat acizliğime rağmen bir zenginlik içindeyim. Demek cömertçe ihsan eden Sensin.

17. Hem dualara cevap veren Sensin. Çünkü ben hâlimle ve dilimle daima dua edip istiyorum, niyaz edip yalvarıyorum. Arzularım yerine geliyor. İsteklerime cevap veriliyor. Demek arzu ve isteklerime cevap veren Sensin.

18. Hem her türlü hastalığa şifâ veren Sensin. Çünkü ben has-tayım. Hastalıktan her kurtuluşumda Senin şifa verici tecellini görüyorum. Demek her türlü hastalığa şifa veren Sensin.

19. Benim günahlarımı affet. Hatalarımı bağışla. Hastalıklarıma şifa ver, ey bütün kemal sıfatların sahibi ve noksan sıfatlardan münezzeh olan Allah! Ey güzel isimlerinin sonsuz hazineleri her şeyin her ihtiya-cını her zaman en mükemmel şekilde karşılayan Kâfî!
Ey varlıkları yaratıp onları en münasip organ ve duygularla donatan ve ihtiyaçlarını en güzel şekilde karşılayarak onları yaratılış gayelerine sevk eden Rab! Ey vaadini yerine getirmesinde şüphe olmayan ve bütün varlıkların ihtiyaçlarını kudret ve rahmetiyle gideren Vâfî! Ey rahmet ve merhameti her şeyi kuşatmakla birlikte imanlı ve ihlâslı kullarına çok özel ikram ve şefkati olan Rahîm! Ey maddî ve manevî her çeşit hastalığa şifâ veren Şâfî! Ey sayısız rahmet meyvelerini ve nimetlerini bütün canlı-ların önlerine seren ve iyiliği bol olan Kerîm! Ey maddî ve manevî dert-leri gideren, afiyet ve sağlık veren Muâfî! Beni, anne ve babamı, imân ve Kur'ân hizmetinde sadakat gösteren arkadaşlarımızı bağışla. Benim her türlü günahımı affet. Her türlü hastalığımı gider, sıhhat ve afiyet ver. Beni ve onları sonsuza kadar rızana dahil et. Rahmetinle ey merhametlilerin en merhametlisi.
Ezelden ebede her türlü hamd ve övgü, şükür ve minnet âlemlerin Rabbi olan Allah'ım Sana mahsustur.

eyy büyük Allahım; kardeşlerimizin kardeşlerine ve diğer tüm hastalara şafi sıfatının tecellisinin yansımasını nasip et.hastalığını günahlarına kefarret kılsın. amin...

berfut

New member
1 Kez; Asbahna ala fıtratil İslam ve kelimâtil ihlas ve ala dini nebiyyina Muhammedin sallalahu aleyhi ve sellem ve ala milleti ebîna İbrahima hanifa vema kane minel muşrikin7 Kez; Hasbiyallahu la ilahe illa hu aleyhi tevekkeltu ve huve rabbıl arşıl azim..3 Kez; Bismillahillezi la yedurru ma'asmihi şeyun fil ardi ve la fissemai ve huves-semi'ul alim3 Kez; Allahumme inni euzu bike minel kufr velfakr ve azabil kabr Lailahe illa ente3 Kez akşamları; Euzu bikelimatillahittâmmât min şerri ma khalaq1 Kez; Allahumme ma esbaha bî min ni’metin ev bi ehadin min halkıke, fe minke vahdeke lâ şerîke leke, felekel hamdu ve lekeşşukr1 Kez; Allahumme ente rabbî lâ ilâhe illâ ente halaktenî ve ene abduk ve ene alâ ahdike ve va’dike mesteta’tu euzubike min şerri mâ sana’tu ebûu leke bini’metike aleyye, ve ebûu bizenbî fağfirlî feinnehu lâ yağfiruz-zunube illa ente4 Kez; Allahumme inni asbahtu eşheduke ve eşhedu hamelete arşik ve melâiketik ve cemi’i halkik inneke enteAllahi lailahe ente vahdek la şerikeleke ve enne Muhammeden abduke ve resulukAkşamlayınca şöyle değiştirin duanın baş kısmını; Allahumme inni emseytu1 Kez; Allahumme âfinî fî bedenî, Allahumme âfinî fî sem'î, Allahumme âfinî fî basarî, Allahumme innî eûzu bike mine'l-kûfri ve'l fakri, Allahumme innî eûzu bike min azabil kabri lâ ilâhe illâ ente.1 Kez; Allahumme inni eseluke ilmen nâfian, ve rızkan tayyiben ve amelen muteqabbilen3 Kez: Subhânallahi ve bihamdihî adede halkıhî ve rıdâ nefsihî ve zinete arşihî ve midâde kelîmâtih...1 kez; Subhanallahi ve bihamdihi1 kez- 10 Kez- 100 Kez -yüreğe kalmışLa ilahe illalahu vahdehu la şerike leh lehul mulku velehul hamdu ve huve ala kulli seyin qadir10 Kez; Ve sallallahu ala Muhammed ve âlihi ve sahbihi ve sellim

samanyolu

New member
ey9gg.png

samanyolu

New member
Rabbim, istediğimiz daha sağlam bir yürüyüş ve daha gümrah bir ses!
istiyoruz ki insana,hayata ve onu kutlu olana yakışan bir topluluk olalım.istediklerimizi hakkımızda hayırlı eyle hakkımızda hayırlı olana gönlümüzü razı eyle!
yarın daha kalabalık olalım! yarın daha güzel olalım inşaAllah

samanyolu

New member
Allah’ım!
Semalarımızı bayraksız, bizleri hürriyetsiz, camilerimizi cemaatsız,
cemaatimizi de ilim ve hikmetsiz bırakma, Ya Rabbi!

samanyolu

New member
Öyle bir gözyaşı ver ki Yâ Rabbî
Arıtsın.. Şu nankör nefsi hevâdan,
Bütün zerrelerim, Kur'ân'la dolsun.
Ve Mahşer günü, şu tövbekâr bedenim,
Şehitlerle haşrolsun...

samanyolu

New member
Ey Alemlerin Rabbi olan Allah´ım! Mücrim ama yüreği senin sevginle dolu bir kulun olarak affını niyaz ediyorum. Biliyorum ki sen Tevvab´sın ve tövbe için kapına gelenleri geri çevirmezsin. Beni de huzuruna kabul et ve affet Rabbim. Estağfirullah el-Azim. Estağfirullah el-Kerim. Estağfirullah er-Rahim. Efendimiz Muhammed aleyhisselatü vesselama alıp verdiğimiz nefesler ve okyanusların damlacıkları adedince salât ve selam olsun.

samanyolu

New member
Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa'fü anni. (Allah'ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle.)

samanyolu

New member
Ey Rabbim! Nice yüzlerin beyaz, nice yüzlerin kara olacağı günde yüzümü nurunla beyaz kıl, nurlandır.

samanyolu

New member
Allahım! Seni hamdinle tesbih ederim. Senden başka ilah olmadığına şehadet ederim. Senden mağfiret diliyorum, Sana tevbe ediyorum."Tevbelerimizi kabul eyle"

samanyolu

New member
Ey Rabbim! Senden yardım istiyorum, sana tevekkül ediyorum, benim işimin zorluğunu azalt! Seferimin meşakkatini kolaylaşdır ve beni hayırla rızıklandır. Benden her türlü şerri defet. Sadrıma inşirah ver. İşimi kolaylaşdır, dilimdeki düğümü çöz. Ey Rabbim, kendimi, dinimi, ehlimi, malımı, akrabamı ve seninle benim aramda âhiret ve dünyâya müteallik ne varsa cümlesine seni bırakıyorum ve sana emânet ediyorum. Bizim hepimizi her türlü kötülükten ve üzücü şeylerden muhafaza et! Ey kerem sahibi Rabbim! Beni ve benim berâberimdekileri muhafaza et! Beni ve berâberimdekileri selâmette kıl, beni ve berâberimdekileri menzilimize ulaştır ey Rabbim! Ey Rabbim! Sana tevbe etdim, Sana sarıldım, takvayı bana azık olarak ver, günâhımı mağfiret et, her nereye yönelirsem beni hayra yönelt!"

ayyüzlü

New member
ALLAH'IM

Lütfet ki gittiğimiz her yere barış götürelim;

Bölücü değil, bağdaştırıcı olabilelim.

Nefret olan yere sevgi,

Yaralanma olan yere affedicilik,

Kuşku olan yere inanç,

Ümitsizlik olan yere ümit,

Karanlık olan yere aydınlık

Ve üzüntü olan yere sevinç saçıcı olmayı bize lütfet.

Allahım,

Kusurları görenlerden değil, örtenlerden;

Teselli arayanlardan değil, teselli edenlerden;

Anlayış bekleyenlerden değil, anlayış gösterenlerden;

Yalnız sevilmeyi isteyenlerden değil,

Sevenlerden olmamıza yardım et.

Yağmur gibi hiçbir şey ayırdetmeyip

Aktığı her yere canlılık bahşedenlerden;

Güneş gibi hiçbir şey ayırdetmeyip

Işığıyla tüm varlıkları aydınlatanlardan;

Toprak gibi her şey üstüne bastığı halde

Hiçbir şeyini esirgemeyip

Nimetlerini herkese verenlerden;

Ve gece gibi, ayıp ve kusurları sarıp örten,

Alemin dinlenmesine imkân hazırlayanlardan olmayı

bize lütfet.

Alan değil, veren ellerin;

Affedici olduğu için affedilenlerin;

Hak ile doğan,

Hak ile yaşayan ve Hak ile ölenlerin

Ve sonsuz yaşamda yeniden doğanların

Safına katılmayı bize nasip eyle.

(Amin)

samanyolu

New member
Ya Rabbi! Sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle!

Hz.Muhammed Mustafa (S.A.V)

samanyolu

New member
Rabbimiz günahlarımızı bağışla, unuttuklarımızı ört ve bize iyilerle beraber
ölmeyi nasib et!

Üst Alt