xyz, sana evrimle ilgili birkaç soru sormak istiyorum. gerçekten merak ettiğim sorular, evrime önyargıyla yaklaşmıyorum yoksa yanlış anlaşılmasın..
insan ve primatların ortak atası hangi hayvandır, ya da nedir? bulunan bir fosili var mı?...
bir de bu ara fosil konusunda birsürü muhabbet var, kimisi ara fosil yok diyor, kimisi ara fosile gerek yok diyor, kimisi de ara fosil zannettiğiniz gibi şeyler değil diyor. ara fosil konusuna da bir açıklık getirebilir misin
teşekkürler...
Fosil demişken siz yetenekleri, görünüşü ve zekası ile insana ne yazık ki maymun kadar benzeyen başka bir canlı gösterebilir misiniz?
Primatların ve insanın ortak atasına ait bir fosil örneği varmıdır bilmiyorum yanlış bir şey söylemek de istemem bu konuda. Fakat bu iddia fosilden sebep ortaya atılmış değildir. Şempaze ve insanın, diğer canlılarla kıyaslandığında genetik benzerliklerinin fazla olması ortak ata tezini doğruluyor. Şempaze ve insan genomu arasında %90'ın üzerinde benzerlik olması da yakın akraba olduklarının isbatıdır.
Elimizde bugun evrimi destekleyen fosil örnekleri varsa bu şanslı olduğumuzdandır. Hiç bulanamayadabilirdi. Böyle olsaydı evrim yok mudur diyecektik?
Ara fosil örnekleri de vardır. İsterseniz ulaşırsınız da...
iddianın fosil üzerine ortaya atılmış olması önemli değil, önemli olan çıkan yüzbinlerce fosil içinden, henüz ''işte bu ortak atamızdır'' denen bir fosilin çıkmamasıdır. bu ayrışmanın çok uzun zaman önce olduğu iddia ediliyor, o halde bunu ispatlayabilecek tek dal paleontolojidir, diğerleri varsayım olarak kalır.
''fosiller hiç bulunamayabilirdi, olmasaydı evrim yok mu diyecektik''
ama fosiller var, ve evrimin ispatı için olmazsa olmazlar. bir olguyu bilimsel olarak ispatlamak için, onu gözlemlemek gerekir. evrim çok uzun bir zamanı kapsadığından, bir canlıdan başka bir canlı türemesini laboratuarlarda gözlemleyemezsiniz. o zamanlara da dönemeyeceğinize göre şu halde tek çareniz paleontolojidir, yani çıkan fosilleri karşılaştırmaktır.
işte ben o fosilleri arıyorum, internette evrimci sitelerde gösterilen fosiller hem yeterli değil, hem gerçek mi yalan mı belli değil. sözgelimi, kanatlarında pençeye benzer bir yapı olan tek bir fosille, dinazorlar ve milyarlarca kuş arasındaki evrimi açıklamaya çalışıyorlar. bilinen yaklaşık 1000 farklı dinazor türü, 10 000 e yakın da farklı kuş türü var, ama bunların evrimi tek bir fosille açıklanmaya çalışılıyor, ki o fosil de geçiş formu değil.
Evrim kuramı ile ilgili bildiklerin tamamen kulaktan dolma ve hiçbir bilimselliği yok.
Maymun ve insan genomu arasındaki %90'lık oranda benzerlikten bahsettim. Ne düşünüyorsun bu konuda açıklar mısın?
Memeli hayvanların embriyo döneminde birbirine olan neredeyse ayırt edilemeyecek benzerlikleri, DNA'yı oluşturan proteinlerin dizililişndeki benzerlikler vs. hepsi ortak ata savını doğrular. Tür ağacının uç dallarına gittikçe de benzerlik oranı azalmaya başlar.
Kabul etmiyorum dediğin evrimi destekleyen arafosiller bugun bilimadamları tarafından kabul ediliyor, üniversitelerde ders kitaplarında yer alıyor. Yaratılış müzesindeki Çin malı çakma fosillerle karıştırmamanı öneriyorum.
Köpeklerin işe yaramayan hatta ters dönüp başlarına bela olan 5. parmakları, patlayarak başımıza dert olan apandist hepsi akılı tasarımın ürünü değil mi? Evrimi sorguladığın kadar yaratılışı da sorguladın mı?
Bilim insanları, bugüne kadar bilinen teorilere uymayan, çok sayıda olay gözlemledi. Bu olaylar kabul edilen kurallara aykırı duruyor; ama yanlışlıkları da ispat edilmiş değil.Evrim kuramı ile ilgili bildiklerin tamamen kulaktan dolma ve hiçbir bilimselliği yok.
Maymun ve insan genomu arasındaki %90'lık oranda benzerlikten bahsettim. Ne düşünüyorsun bu konuda açıklar mısın?
Memeli hayvanların embriyo döneminde birbirine olan neredeyse ayırt edilemeyecek benzerlikleri, DNA'yı oluşturan proteinlerin dizililişndeki benzerlikler vs. hepsi ortak ata savını doğrular. Tür ağacının uç dallarına gittikçe de benzerlik oranı azalmaya başlar.
Kabul etmiyorum dediğin evrimi destekleyen arafosiller bugun bilimadamları tarafından kabul ediliyor, üniversitelerde ders kitaplarında yer alıyor. Yaratılış müzesindeki Çin malı çakma fosillerle karıştırmamanı öneriyorum.
Köpeklerin işe yaramayan hatta ters dönüp başlarına bela olan 5. parmakları, patlayarak başımıza dert olan apandist hepsi akılı tasarımın ürünü değil mi? Evrimi sorguladığın kadar yaratılışı da sorguladın mı?
Söylediğim gibi hiç arafosil olmaya da bilirdi. Evrim uzun bir süreçtir, hala da bitmiş değil, değişim devam ediyor... Arafosil örnekleri de vardır fakat hiç olmasaydı da canlıların geçirdiği mutasyonlar, kullanılmadığı için körelen organlar gibi diğer ipuçları evrimi kanıtlamak için yeterli olacaktı...başta da dediğim gibi, sadece bilmediklerimi merak ediyorum ve önyargılı değilim.
bilimadamlarının onları kabul etmekten başka çareleri olmadığı için zaten kabul etmek zorundalar, çünkü bilim olayı maddesel çerçevede ele alır, diğer yönü bilimi ilgilendirmez. bugün bir bilimadamı kariyerinde ilerlemek istiyorsa evrimi kabul etmek zorundadır. yaratılış bugün bilimin konusu değil, farklı şeyler.
bu arafosillere internetten ulaşma imkanımız var mı? bir de dediğim gibi, milyarlarca canlı yaşamış olmasına ve hepsi evrime maruz kalmasına rağmen, niçin bugün gösterilen arafosiller çok azdır?
Söylediğim gibi hiç arafosil olmaya da bilirdi. Evrim uzun bir süreçtir, hala da bitmiş değil, değişim devam ediyor... Arafosil örnekleri de vardır fakat hiç olmasaydı da canlıların geçirdiği mutasyonlar, kullanılmadığı için körelen organlar gibi diğer ipuçları evrimi kanıtlamak için yeterli olacaktı...
Söylediğim gibi hiç arafosil olmaya da bilirdi. Evrim uzun bir süreçtir, hala da bitmiş değil, değişim devam ediyor... Arafosil örnekleri de vardır fakat hiç olmasaydı da canlıların geçirdiği mutasyonlar, kullanılmadığı için körelen organlar gibi diğer ipuçları evrimi kanıtlamak için yeterli olacaktı...
bekir;
yazdığın yazıları zaten internetten bulabiliriz. Forumların amacı tartışmaktır. Copy/paste yapmak yerine birkaç cümle yazsaydın okuya değer bulacaktım.
Cevap vermek ağır gelmişe benziyor.
Benim işim copy/paste. Siz ilim gösterip yorum yazın, cevap verin. Ve daha nice cevap vermedikleriniz de verirseniz çookk değer bulacaksınız...
Evrim kanıtlanmış mıdır yani? Bilim denen şeyi ne sanıyosunuz siz ? Bilim, evrimi kanıtlanırsa unutma ki evrimi senin savunmana gerek kalmayacak.
Tiktaalik Rosea denilen timsaha benzer bulunan fosil ile evrimciler iki tür arasındaki geçiş boşluğunun mesela 50 milyon yıldan 25 milyona indirdiğini iddaa ediyorlar. Bilim de ispat ne demektir onu bi öğrenin önce.
Evrim kanıtlanmış mıdır diye soruyor? Sen uzaydan mı geldin?
Bilime, bilimselliğe ne kadar aklının erdiğini gösterdin...
İsbat'ın içeriğinden önce ispat diye yazılmaması gerektiğini sen öğren önce!
Gelelim ne söylemeye çalıştığına;
''Tiktaalik Rosea denilen timsaha benzer bulunan fosil ile evrimciler iki tür arasındaki geçiş boşluğunun mesela 50 milyon yıldan 25 milyona indirdiğini iddaa ediyorlar.''
Ne demek bu?
Sana ait olmayan bi yazıya itiraz edeceğim öyle mi?
Yine insaflıymışsın, 200 sayfalık bir kitap koysaydın ne yapacaktım? Yazacak zaman bulamazdım maazallah!
Kendin bir şeyler üretip ortaya getirirebilirsen bakarız...
Bu kadar yoğun kainat bilinmezinin içinde var olan fen ilmi ile Yaradan'ın yaratıcılığının ilmini sorgulamak pek abes.