herkes ayette hem fikir....
hıc kımse bişey demiyor...
zaten kimse o guzel kelamları inkar edemez....hangi muminin haddine dimi
sadece bir örnek vermek istiyorum ve cevaplarınızı merak ediyorum....
(duha kardeş sana hitaben değildir alınmayasın sakın

)
gectiğimiz aylarda bir site hackendi..site hacklenene kadar ben oyle bir site oldugunu bilmiyordum..
sitenin ismi evliyimamamusaitim....
benim dusuncem bu konuda su...
şimdi hanımların uzerimizde hakkı oldugu kadar bizimde hanımların uzerinde hakkı var...
boyle bir sitede hanımların cok oldugunu gördüğümde midem bulandı...ve bu site ne yazıkkı turkiyede idi...
şimdi bir hanımına bir terbiyeyi veremeyen birbeyin.. 2nci eşi alması ne kadar makbul...
2..içinde fahişelik olan bir hanım evlensede yine fahişedir...istisnalar dısında..
demekki evlikte bazen insanı ahlak yone itmemekte..sapıklıgını gecirmemektedir...
demekki ..
erkeginde hanımında fahişe olmaması için..içlerinde
Allah korkusu olucak,islam ahlakı oucak,Nefis terbiyesi edilmiş olucak..
HA bunlar yoksa,,,ne kadar acıdır...
lakin bunlar olamyıpta ne ahlaklı olan sadece sayılacak kadar insan var herhalde ..
Demek ki öncelikle bir hanımımız oldugunda önce onun hakkını tam anlamıyla verebilmemiz lazım..maddi ve manevi ki..gozu başka yerlere kaymasın...
2.kendi nefsimizide cok iyi terbiye etmeleyiz ve hep salih insanların yanında olmalızyız..tv seyredeiyorsak ahlaklı tv leri izlemeliyiz ve yolda karşımıza cıkan cıplaklara göz ucuyla bile bakmamalıyız..
sonuç ta insan oglu terbiyesi zor bir nefis taşımaktadır..önemli olan ilk önce nefsini tanımaktır...
eger insan nefsini tanırsa..sanırım hanımını da uzecek birşey yapmak istemeyecektir..
cunku hıcbır hanım ikinci bir eş istemez uzerine..hele benim bildiğim hiç bir hanım istemez...ve bildiğim hiç bir hanımda ikinci bir hanım olmak istemez...
tabiki istisnalar olabilir...
ama su devirde salih bir erkek ile evlenmek ne kadar zor ise salih bir bayanla evlenmekte o kadar zor..
ve eger benim dusuncem bir erekek salih bir hanımla evlenmişse bence ikinci bir hanıma hiçbakmasın dusunmesin aklından bile gecirmesin...
zaten ona bu cihandaki en guzel hediye verilmiştir...
Bırde doymak bilmeyenler vardır..
bunlarda devamlı önumuzde sosyete denilen...artık bunların evlilkleri magazınlerde gezmektedir..3 ncu 5 inci...esas bunların yaptıgı evlilkler de fahişeliktir ve kotu örneklerdir...
Değinmek istiyorum turkiyenin durumuna..
bugun turkiyede hiç kımse kalkıpta ben ikinci bir eş alır ve her ikisinede adaletli davrana blirim diye bileceğini sanmıyorum...
kı bunun bir salih mumın olacagını...
cunku durumu cok fazla iyi olucak ve evde adeleti saglaya bilecek kapasiteye sahip olucak..hanımlarıda mutevazı ve RAbbine tam baglı olucak..
yada salih olmayıp para babası olucakki...zaten boyle tipler eevlenmeye gerek duymuyor...hayatları fahişelikle gecer...
benim dusuncem dinimz izin verse bile...
Allah c.c. izniyle her daim tek bir eşle yaşamaktır...
Her sey için tesekkur ederim..
(duha kardeşim sanada bir sozum yoktur....verdiğin msj aldım, sende sakın bu yazdıgımı senın msj ınsa istinaden sanmayasın ben sadece gunumuzun gerceklerine ufak bir değerlendirme yaptım..)
adalet en önemli kavram...
selam ve dua ile...
cennette bulışmak duasıyla...