kardes cok ozur dileyerek sormak istiyorum.siz musluman degilmisiniz.eger degilseniz neden islami bi forumdasiniz?
hayır ,müslüman değilim...islami forumda üye olmak istemenin nedeni
şu..
(lütfen bu yazdıklarımı ukalalık olarak algılamayın,sorduğunuz için açıklıyorum)
ben uzun yıllardır türkiyenin çeşitli üniversitelerinde lisans-y.lisans vs..eğitimleri aldım...bitirdiğim üniversiteler değişik dallarda..bu arada bir çok bilimsel yarışmalardada dereceler aldım..ve şu andada 3 ayrı fakültede okuyorum..(tanışma topiğinde anlattığım için bu kısmı tekrar gerek yok)
bilime tapar derecede bağlı biriyim ve bu alanlarda çalışmayı seviyorum...neyse,ukalalık olmasın kısa kesiyorum..
fakat dindar insanlarında zulme uğradığınıdüşünüyorum..örneğin,üniversitelerde başörtüsü yasağı gibi...ya da ırakta yapılan katliamlar gibi..biraz daha genel bir bakışla,ortadoğuda yoksulluğa ve haksızlığa itilmek gibi.. ....ve tümüyle
genelleştirirsek,dünyada çağın gerisinde bırakılması gibi..
işte,islam dünyası ve diğer dinlere ya da inançlara mensup insanların bilimlerle gece gündüz uğraşması ve her an tetikte ve kurnaz olması gerektiğini savunuyorum...
bu konuda ufak bir katkım dahi olursa mutlu olacağım....