Değerli arkadaşlar, siyasi isim ve simgeleri lütfen yazılara koymayınız, forum kurallarına dikkat edelim lütfen...
Hür irade ve vicdan ile yazın.
Bir memlekette ihlal edilen adalette, hakta, hukukta; adil yöneteceğine söz veren kişinin/kişilerin, bu mesuliyeti kabul eden kişinin/kişilerin ve o kişileri destekleyenlerin sorumluluğu/hükmü nedir?
Abi kriterler genel olarak bellidir. Kuran ve Sünnete aykırı mı?
Sonra, tarih delildir. Geçmişte bu yöntemler sonuç getirmemişse hala aynını uygulamanın mantığı yanlıştır. Hala AB politikası diyen partinin yaptığı, bende taviz verecem demektir. Çünkü böyle olmuş. Hakeza IMF.
Bunları ölçüyü sağlam almak gerektiği mahiyetinde yazdım.
...
İnsan seçtiği yöneticiden sorumludur. Günümüz sisteminde politikasını yanlış ve sonuçsuz temellere oturtmuş birini desteklemek, yanlışa destek vermek demektir. Çünkü, senin desteğinde o yanlış yapacak gücü eline almıştır.
İşte zalim bi yönetici de, aldığı gücün kaynağı olan halkı, zulmüne ortak ediyordur.
Irak hadisesi gibi.
(Kurallar gereği detaya girmiyorum. Ama inş. anlaşıldı)
.....
Zalim yöneticiden kastım, ille işkence eden değil. Yani, yanlış politikalar ile, halkın iflahını kesen ya da sorunlarına sorun katanlar vs vs..
selametle..
Tamam abi. Heralde ben karışık yazdım. Anlaşılmadı.
Benim yukarda yazdığım VAR şeklinde idi.
Hz.Ömer kurdun kaptığı kuzunun hesabını vereceğini biliyordu. Bunun nedeni idareci olmasıdır. Haliyle idarecinin vebali var.
Birde, idarecinin eline o gücü/yetkiyi veren halkın kusuru var. Çünkü, "yaptığı eylem ve fiilere destek oluyorum ve onaylıyorum" demiştir.
Yani, ortada bir vebal varsa bu vebalin sorumlusu hem işleyen hem işletendir.
...
Yoksa ben mi sorunu anlamıyorum abi
selametle..
... adalet kaynağını vahy den almıyorsa göreceli şaibeli her zaman da sorgulanabilir haldedir.
Mağdur da şikayetçidir mağdur edende.Zira hükmü koyan onlar gibi bir kuldur.Hükümse beşeri.
Oysa" Kimki ALLAH'ın indirdikleri ile hükmetmezse ..." demiyormu Allah teala c.c.
Kaynağı vahy olmayan her hükme bir başkaldırı olacağı muhakkak, zira kalpler mutmain olmayacaktır verilen karardan.