Zihniyet değişmiyor.

khan19556

New member
Kırşehirşehir'de Belediye Meclis toplantısını takip ederken "göz zevkimi bozuyorsun, çık dışarı" diye hakarete maruz kalan yerel Kırşehir Çınar Gazetesi muhabiri Fatma Alkan, CHP'li Belediye Meclis Üyesi Saadet Balcı'yı mahkemeye verdi. Fatma Alkan, CHP'li Saadet Balcı'nın daha önce de kendisine başörtüsünden dolayı hakaret ettiğini belirterek yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Muhabir Alkan, meclis toplantısı öncesi yaşananları şöyle anlattı:
"Belediye encümen toplantısı vardı. Haberi takip etmek için encümen salonuna girdiğimde Saadet Balcı bana başörtümü çıkarmamı ya da dışarı çıkmamı söyleyerek hakaret etti. Ben de meclis toplantısı başlamadığı için gerginlik yaşanmasın diye dışarı çıktım. Kapının önünde beklerken Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır geldi. Ben tekrar içeri girince Saadet Balcı el kol işaretleri yaparak salonu terk etmemi istedi. Belediye Başkanı yaşanan tartışmaları duyunca duruma müdahale etti. Saadet Balcı hakarete varan sözler sarf edince diğer meclis üyeleri de duruma müdahale etti. Daha önceki toplantılarda da başörtüm dolayısıyla sözlü sataşmaları olmuştu."

Fatma Alkan başını siyasi bir amaçla değil inancından dolayı örttüğünü kaydederek, Saadet Balcı hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

ÖRTÜNMEYE DEĞİL TÜRBANA KARŞIYIM

Başörtülü Muhabir Fatma Alkan'a hakaret ettiği ileri sürülen CHP'li Meclis Üyesi Saadet Balcı ise olayların çarpıtıldığını savundu. Zaman zaman kendisinin de başını kapattığını belirten Balcı, türbana karşı olduğunu söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü; "Ben örtüye karşı değilim. Türbana karşıyım. Belediye encümen salonu bir kamusal alandır. Aynı bayanı daha önce de uyarmıştım. Bu toplantıda da kendisini uyardım. Bayan muhabir dışarı çıktı. Başkan gelince tekrar içeri girince başkanı uyararak başörtülü muhabirin ya başını açmasını, yada dışarı çıkmasını istedim. Ben "göz zevkimi bozuyor" ifadesini kapalı muhabire değil encümen üyelerine söyledim. Gerektiğinde ben de kapanıyorum. Benim annem de kapalı. Ben türbana karşıyım. Dışarı çıktığım zaman benim başörtüsünü çekme gibi bir teşebbüsüm olmadı."

Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır ise Saadet Balcı'nın davranışlarının tasvip edilemeyeceğini kaydetti. Belediye Kanunu'nu 20. maddesi gereği toplantıların halka açık olduğuna vurgu yapan Başkan Çakır, "Encümen toplantısına herkese katılabilir. Tabi ki herkes inançlarını yaşamakta ve istediği gibi giyinmekte özgürdür." dedi.

'Muhabirin başını zorla açmaya çalıştı'

Belediye Meclis Üyesi Tahsin Karaman da Saadet Balcı'nın daha önce de bayan muhabiri başörtüsü nedeniyle sözle taciz ettiğini söyledi. Tahsin Kahraman, toplantı bitiminde Saadet Balcı'nın muhabire yönelik tehditler savurduğunu ve başörtüsünü zorla çıkarma teşebbüsünde bulunduğunu kaydederek, "Bayan muhabir arkadaşa meclis salonunda hakaretlerde bulundu. Çıkışta ise muhabirin başörtüsünü almaya çalışınca diğer meclis üyesi arkadaşlar da tepki gösterdi." şeklinde konuştu.

CHP Kırşehir İl Başkanı Yılmaz Zengin ise belediye encümen salonunun kamusal alan olduğunu iddia etti. Başkan Zengin, kendi eşi ve annesinin de başının kapalı olduğunu ifade ederek, "Kimsenin başkasının başörtüsüne müdahale etmeye hakkı yoktur. Ancak kamusal alana türbanla girilmez." iddiasında bulundu. (Zaman)

“Her ümmet cehenneme girdikçe (kendilerini sapıtan daha önceki yoldaşlarına )lanet edecekler. Nihayet hepsi bir araya geldiklerinde tabi olanlar önderleri için diyecekler: “Ya Rabbena işte bunlar bizi saptırdı .Bunlara cehennem azabını iki kat ver.” (A’raf 7/38)

Ya Rabbena bize yakın zamana kadar mühlet ver, davetine icabet edelim .Peygamberlere tabi olalım.

Onlara denilecek: “Siz değil misiniz, önceden bize hiç bir zeval yok diye yemin eden ?…Halbuki nefislerine zulmeden kimselerin ellerinde yaşamıştınız. Onları ne hale getirdiğinizi biliyordunuz. Size ibret alınacak misaller de göstermiştik. (İbrahim 14/44-45).

Dün okumustum haberi.Zihniyet degismiyor degisecek gibi de görünmüyo.En aci olanida o kisinin annesininde kapali olmasi.Düsün hemde uzun uzun düsün.

Ama hala bazi seylerin pesindeler ve yandaslarida cok fazla.Bunuda göz ardi etmemek gerek sanirim.

kardeşim valla ne yalan söyleyeyim ben anlamadım. eğer bir mahsuru yoksa anlatabilirmisin
Sevgiler

Türkiye'de da aynısı yapılıyor. Ya bir parti CHP'yi öcü gösterip oyları topluyor ya CHP öcü gösterilip istenilen parti iktidara geliyor.
Selametle

budur...

malesef zulmun belli bir şekli yok ...işte bu tip hastalıklı tiper zulumde sınır tanımıyorlar ölçüsüz kendini bilmez insanlar sözkonusu hanımefendiyi dışarıya çıkardığında zafer kazanmıştır eminim beyinsiz insan hiç düşünmüyorki içinde verdiğin savaşı kaybettin ....selam ve dua ile...

Şunu da söyliyeyim; Merve Kavakçı olayında bugün AKP kurucuları olan o zaman Fazilet partisi içinde olanlar "Tamam seçildi şimdi istifa etsin diyerek cepheyi kırdılar. Çelişki değil mi?

Hem 5+5'e bugün AKPli olanlar karşı çıkmadı mı? Hem aynı AKP'liler Ahmet Necdet Sezere oy vermedimi.
Basireti olmayanın peşinden gitmemek lazım
Muhabbetle

siyasi yorumlarınızı takip ediyorum lakin şahsi fikrinizin ne yönde olduğunu anlıyamadım sadece olmaması gereken hakkında yorum yapıyorsunuz olması gereken sizce nedir ..önünüzde sunulan 10 çeşit yemek var ve sizce sözkonusu yemeklerden 9 tanesi zehirli lakin siz bunlardan 4 tanesi zehirli diyorsunuz halbuki zehirli olmayan yemeği göstermek daha kolay değilmidir ...selam ve dua ile...

insan neyi savunursa savunsun aklından çıkarmaması tek gereken husus,karşısına aldığı , yani saldırdığı düşünce kime hizmet ediyor, şerre hizmet ediyorsa ne ala, devam etmek lazım o yolda, lakin hayra hizmeti varsa her yazdığınızı yazmadan önce bin kere daha düşünün derim....

peki bir soru??
hayra ve şerre hizmet ettiği bir partinin veya cenahın nasıl anlaşılır..?
genişletelim...
nice partiler cemaatler vs gelmişlerdirki; hakkı savunmak adına ancak batıla hizmetleri olmuştur.."NURLU SÜLO" sloganları sadece bir örnektir...daha niceleri var.. millet bi şekilde kandırılmış ve dini duyguları sömürülmüştür..haklarına tecavüz edilmiştir..çoğu zaman devletin resmi gaspına maruz kalmışlardır..

millet bu ayrımı nasıl yapmalıdır..neye göre yapmalıdır..?

selametle..

Duha Hıocam eleştiri olarak size bir şey söylemedim, sadece dikkat etmek lazım, eleştirmek sizin demokratik hakkınız elbette, ortaya böyle bir laf attım, artık kim alına :)

peki bir soru??
hayra ve şerre hizmet ettiği bir partinin veya cenahın nasıl anlaşılır..?
genişletelim...
nice partiler cemaatler vs gelmişlerdirki; hakkı savunmak adına ancak batıla hizmetleri olmuştur.."NURLU SÜLO" sloganları sadece bir örnektir...daha niceleri var.. millet bi şekilde kandırılmış ve dini duyguları sömürülmüştür..haklarına tecavüz edilmiştir..çoğu zaman devletin resmi gaspına maruz kalmışlardır..

millet bu ayrımı nasıl yapmalıdır..neye göre yapmalıdır..?

selametle..

Mhmt kardeşim sana kısaca şunu söyliyeyim

Saadet partisinin rakibi ak parti değil, ak partininde rakibi saadet partisi değil, ne demek istediğim anlaşıldı umarım :)

Mhmt kardeşim sana kısaca şunu söyliyeyim

Saadet partisinin rakibi ak parti değil, ak partininde rakibi saadet partisi değil, ne demek istediğim anlaşıldı umarım :)

söylemek istediğim tam anlamıyla budur sayın Gül aday oldu ilginçtir hem CHP hem Saadet partisi tepki verdi tümüyle tezat.... olması gereken bu değidir....(saygıdeğer Duha beyefendi sanırım ifade edemedim zira yazmış olduklarınızdan muhakkak kendi eksikliğimden bir sonuç elde etmiş değilim) selam ve dua ile..

söylemek istediğim tam anlamıyla budur sayın Gül aday oldu ilginçtir hem CHP hem Saadet partisi tepki verdi tümüyle tezat.... olması gereken bu değidir....(saygıdeğer Duha beyefendi sanırım ifade edemedim zira yazmış olduklarınızdan muhakkak kendi eksikliğimden bir sonuç elde etmiş değilim) selam ve dua ile..

zaten aksi bir düşüncede insanlardaki samimiyetsizliği gösterir ki bunu da kimse ümid etmez.

Hakkı'yı değil , Hakk'ı savunanlardan olacağız inşaallah...

söylemek istediğim tam anlamıyla budur sayın Gül aday oldu ilginçtir hem CHP hem Saadet partisi tepki verdi tümüyle tezat.... olması gereken bu değidir.... selam ve dua ile..

ayrılması gerekn bir nokta vardır..
chp ve saadet partisinin karşı çıkması bu iki cenaın aynı sebeplerle bunu yaptıkları anlama gelmez..saadeti bilenler (saadet partili olanlar değil,tanıyanlar) bu karşı çıkmanın sebebini 2 defa düşünmelidirler..!?!?!?!?

olması gereken bu değidir..
olması gerekeni sizce nedir??

selametle..

inanc, basortusu, sakal vs gibi kavramlari hazmedemeyenler bir gun utanacaklar... ve bu gun cook ama coook yakin.

nasıl daha açarmısın kardeşim?
özellikle kalına aldığım yeri..

selametle
:)

Tamam kardeş sen istedin :D

şimdi saadet partisinin işi gücü ak partiyle uğraşmak mı, onca fitne , sorun varken, bu şekildeki bir tavır samimiyetsizlik değil de nedir ? chp ve cuntacı zihniyetle aynı saftla olmaktan haz alıyorsanız ne diyim size, yolunuza devam edin, bu şekildeki bir tavır millete hizmet bilincinin ne kadar geliştiğini değil, enaniyetin ne kadar geliştiğini gösterir.....
Tekrar hatırlatayım ben oy kullanmıyorum... ama bu benim görüş bildirme hakkımı ortadan kaldırmaz

ayrılması gerekn bir nokta vardır..
chp ve saadet partisinin karşı çıkması bu iki cenaın aynı sebeplerle bunu yaptıkları anlama gelmez..saadeti bilenler (saadet partili olanlar değil,tanıyanlar) bu karşı çıkmanın sebebini 2 defa düşünmelidirler..!?!?!?!?

olması gerekeni sizce nedir??

selametle..

olması gereken hakkında ne düşündüğümü bilhassa size özelden iletirim zira buraya fikir beyan etmenin doğru olacağını düşünmüyorum...selam ve dua ile..

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks