THE_HAFIZ' Alıntı:Hanfendi, vekil tayin ederken, ben kur'ana bakarım, bana Kur'an en iyi yardımcıyı ve vekili öğretiyor, başkalarını okumama gerek duymuyorum inan. Lütfen ayeti sindirerek okur musunuz..
Nisa Suresi 171 Ey Ehlikitap! Dininizde aşırılığa gidip doymazlık etmeyin! Allah hakkında gerçek dışı bir şey söylemeyin! Meryem oğlu İsa Mesih, Allah'ın resulü ve kelimesidir. Onu, kendisinden bir ruhla beraber Meryem'e atmıştır. Artık Allah'a ve resullerine inanın. "Üçtür!" demeyin. Son verin, sizin için daha iyi olur. Allah Vâhid'dir, tek ve biricik ilahtır. Kendisi için bir çocuk olmasından arınmıştır O. Yalnız O'nundur göklerdekiler ve yerdekiler. vekil olarak Allah yeter.
Bu ayetle ne tür bir alaka olduğunu anlayamıyorum...Çünkü bu alakasızlığın sebebi sizin evliyalar hakkında bir bilgiye sahip olmamanızdır...Siz bizim evliyaları yüceltmemizi Allahtan(haşa) üstün tuttuğumuzu zannederek bir dalalete düşüyorsunuz...Bu ne korkunç bişeydir yarabbim...Ben kur'ana bakarım öğretmen kabul etmem diyorsunuz...Bu kendi aklınızı ve nefsinizi yüceltmek anlamına gelir...Ki artık yorum yapmak istemiyorum