Zaruri işi olmadan çarşıda gezmek

CE_Neferi69

New member
Es Selamu Aleyküm,

"...Her türlü menhiyyâtın kol gezdiği çarşı ve pazara zarurî bir işimiz yokken çıkmamalıyız.
H.z. Üstazımız: “Zaruri işi olmadan çarşıda gezmek haramdır”. buyurmuştur..."

Yukaridaki yazi bir makaleden alintidir.
Yukarida yazan Hadis-i Serifin kaynagini bilen büyüklerimiz varsa lütfen yardimci olsunlar...

Es Selamu Aleyküm
 
211

Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular:
"Allah'ın en çok sevdiği yerler mescidlerdir. Allah'ın en ziyade nefret ettiği yerler de çarşı ve pazarlardır."

AÇIKLAMA:

Mescidler ibadet, zikir, takva gibi kulluğun kâmil mânada gerçekleştiği mahallerdir. Bu sebeple Allah nazarında en çok sevilen yerlerdir. Çarşı pazar ise hilenin, aldatmanın, İslâm'ın en az hatıra getirildiği, en ziyade dünyanın, dünyalığın düşünüldüğü, gaflet yerleri de yine çarşı pazarlardır.
Hadis çarşıların bu yönüne dikkat çekerek, teyakkuza, dürüstlüğe teşvik etmektedir. Aslında, dinin belirttiği çerçevede yapılan ticaret helâldir. Bu çeşit ticaretin yapıldığı yerler de tebcîle değer yerlerdir.
 
Geri
Üst
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks