Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Yuhanna Incilinde,zeburda,tevratta Müjdelenen Nebi

faraklit

New member
Katılım
9 Mar 2005
Mesajlar
7
Tepkime puanı
0
Puanları
0
kuranda rab buyurdu,

Saff Suresi 6. Ayet

Bir vakit de Meryem oğlu İsa: "Ey İsrail oğulları, ben size Allah'ın elçisiyim. Önümdeki Tevrat'ın doğrulayıcısı ve benden sonra gelecek, adı ahmed olan bir peygamberin müjdecisi olarak geldim." dedi. Sonra o, onlara apaçık delillerle gelince: "Bu apaçık bir büyüdür!" dediler.

.................
benim müstear isim olarak kullandığım faraklit kelimesi latince bir kelimedir ve arapça anlamı ahmeddir...faraklit mevcut,batıl yuhanna incilinde hz.isanın müjdelediği alemlerin reisi olan peygamberdir(dikkat kuranda hz.muhammetten alemlere rahmet nebi diye bahsedilir)....ayrıca mevcut zebur ve tevratta hz.muhammedin müjdelendiği görülebilir..
undefinedundefined
YUHANNA İNCİLİNDE MÜJDELENEN-(ahmed) mahmud muhammed mustafa(a.s)-

Yuhanna İncili bab: 14. âyet 15 ve 16 da şöyle deniyor:

“Eğer beni seviyorsanız, emirlerimi tutarsınız. Ben Rabb’e yalvaracağım ve O size başka bir tesellici, hakikat ruhunu (Faraklit) verecektir; tâ ki daima sizinle beraber olsun.”

Faraklit, öyle bir Ruhu’l-Kudüs’tür ki, Rabb O’nu benim ismimle (yani peygamber olarak) gönderecektir. O size her şeyi öğretecek ve benim size söylediklerimi de tekrar hatırlatacaktır.” (Yuhanna, Bab: 14, Âyet 26)
Faraklit geldiğinde benim için şahitlik edecektir ve siz de bana şahitlik edersiniz.” (Yuhanna, Bab: 15, Âyet, 26-27).

“Ben size hakkı söylüyorum. Benim gitmem sizin için hayırlıdır. Çünkü ben gitmezsem Faraklit size gelmez. Ama ben gidersem O’nu gönderirim.”(Yuhanna, Bab: 16, Âyet, 7).

“Faraklit geldiğinde bütün âlemi, hataları sebebiyle kınar ve onları terbiye eder.” (Yuhanna, Bab: 16, Âyet

“Mesih: ‘Ben, benim ve sizin Rabb’inize gidiyorum. Ta ki size Tevil’i getirecek olan Faraklit’i göndersin’ dedi.”

MEVCUT TAHRİF EDİLMİŞ ZEBUR VE YUHANNA İNCİLİNDE MÜJDELENEN ALEMLERİN REİSİ

Yuhanna İncil’i, Bab: 14, âyet 30’da şöyle demektedir:

“Mesih şöyle dedi: Artık ben sizinle çok söyleşmem. Çünkü bu âlemin reisi geliyor. Bende asla O’nun nesnesi yoktur..”

Zebûr, 72. Bab, 8. âyet ve devamında şöyle deniyor:

“O denizden denize ve nehirden zeminin müntehasına kadar saltanat sürecektir. Çöl ahalisi O’nun huzurunda diz çöküp düşmanları toprak yalayacaklardır. Tarşiş’in ve Adaların melikleri peşkeş (bâc) getirip, Şeba ve Şeba melikleri hediye takdim edecekler. Cümle melikler dahi O’na secde ve hep tâifeler O’na kulluk edeceklerdir. Zira feryâd eden fakire ve bîçâre ile yardımcı olmayana O necât verecektir. Muhtaç ve fakire merhamet edip fukarânın canlarına halâs edecektir. Canları zulm ve zorbalıktan kurtarıp, onların kanı kendi nazarında kıymetli olacaktır. Yaşayacaktır ve O’na Şeba, altınından verecektir. Ve O’nun için daima duâ edip, O’nu hergün senâ edeceklerdir. İsmi ebedî olup, ismi Güneş durdukça baki kalacak ve adamlar O’nunla mübarek olacaklar. Milletlerin cümlesi O’na ‘mübarek’ diyecekler.”

MEVCUT BATIL TEVRATTA HZ.MUHAMMED MÜJDESİ

FARAN DAĞI
Allah insanlığa Sina’da teveccüh etti. Sâîr’de tecelli buyurdu. Farân dağlarında zuhur edip kemaliyle ortaya çıktı.”(Sifr. Tesniye, Bab: 33, âyet: 2). (FARANIN KARŞILIĞI MEKKEDİR)

Hz. İsmail Soyundan
“Onlar için (İsrailoğullarının) kardeşleri arasında senin gibi bir peygamber çıkaracağım; ve sözlerimi O’nun ağzına koyacağım ve O’na emrettiğim her şeyi onlara söyleyecek.Benim ismimle söyleyeceği sözlerine itaat etmeyenlerden bizzat ben intikam alacağım.”

(Sifr: Tesniye Bab: 18, Âyet: 18-19)

tevrattaki diğer bir ayette müjdelenen peygamberin tıpkı hz.musa gibi ümmi olacağı belirtilmektedir...şimdi kurandan bir alıntı yapalım...

Doğrusu biz size hakkınızda şahitlik edecek bir peygamber gönderdik. Nasıl ki, Firavun’a da bir peygamber göndermiştik.” (Müzzemmil, 73/15)
.................................................................
undefinedundefined
BAŞLICA KAYNAK,
FETHULLAH GÜLEN HOCAEFENDİ VE KÜLLİYATI
.........................................................................
YUKARIDAKİ DELİLLER İMANIMI PEKİŞTİRMEYE VESİLE OLMUŞDUR..ÇÜNKİ İNCİL TEVRAT VE ZEBUR TAHRİF EDİLMESİNE RAĞMEN RAB GÖNDERDİĞİ KİTAPLARIN BİR BÜTÜN OLARAK TAHRİFİNE İZİN VERMEMİŞ VE GÖNDERDİĞİ ALEMLERE RAHMET SONSUZ NUR(-HZ.MUHAMMED(A.S)-)ZUHUR ETMEDEN ÖNCE KAYNAĞI HAK OLAN AMA TAHRİF NEDENİYLE BATILLAŞAN KİTAPLARDA DAHİ MÜJDELENEN KISIMLARIN TAHRİF EDİLMESİNE MÜSADE ETMEMESİ MANİDARDIR...
ARTIK İNSANLAR APAÇIK DELİLLERE RAĞMEN İNKAR EDENLERDEN Mİ OLACAK?
YOKSA RABBİN İPİNE Mİ? SARILACAK
 

kul

New member
Katılım
25 Şub 2005
Mesajlar
27
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
51
Arkadaşım, kardeşim ,Dostum,faraklit...
Daha geniş bilgi sahibi olmamı sağladığınız için çok teşekkürler Allah razı olsun
 
Üst Alt