Yeni gelenler...HOŞGELDİNİZ!

Esselamun aleykum

Esselamun aleykum

Forumunuza yeni üye oldum ve bu ilk mesajım:
Forumdan birkaç mesaj okuyum dedim okuduğuma, okuyacağıma bin pişman oldum ben burada sevgi, saygı, kardeşlik var, islami konular konuşuluyor sanmıştım, yanılmışım. Sanki burası ateistlerin, hristiyanların forumu.

Ben burda çok kalmadım amma neler gördüm!

Neyse sağlıcakla kalın.

esselamü aleyküm

esselamü aleyküm

esselamü aleyküm

nasılsınız arkadaşlar?
sitenize yeni üye oldum inşaallah hayırlı olur..

selam ve dua ile...

Aleykümüsselam.Hoş geldin kardeşim. Karşılıklı birbirimzden yaralanmak dileği ile
Baki Selam

bana kuran_ı kerimden namaz vakitleri 3 diyende war 5 diyende hangisi ? yardımci olcak birisi wamı? aranızda geçen yazıları okudukça hiçbişiyden emin olmıyorum!

a.s ahdevefa...Hoşgeldiniz

Burak kardeşim sende araştırarak ancak doğruyu bulabilirsin...Ama bütün dünyada namaz vakitleri 5 vakit olarak geçer...Peygamber efendimizden bu yanada bu hep böyle olmuştur...Bizde ashab-ı kiramdan bu yana korunmuş olan tüm islami bilgileri elimizden geldiğince uygulamaya çalışıyoruz:)

Burakcan kardeşim, hoş geldiniz. İnşaallah birbirimizin bilgilerini kana kana içmek dileğiyle.

Kardeşim, namaz hakkındaki sorunu -acizane- cevaplandırmak isterim:
Bilirsin ki,Şura Suresinde bir ayet var. "Onların işleri istişare iledir",diye. 1400 seneyi geçik bir zamandır,milyonlardan fazla evliya, muhakkikin, sadık ve salih mü'min ve alimler namazın beş vakit olduğuna ittifak etmiştir. "Müslümanlar delalet üzerine birleşmez", hadisinin sırı ile sabittir ki,madem istişare ve genel fetva ve içtihad böyle, namaz beş vakittir.
Gerçekte namaz beş vakit olmasa bile, istişarelerle verilmiş kararlardan ümmet itab olunmayacağına göre, bilakis şura kararlarını kabul etmiyen fitneye kapı açmış demektir. Yani namaz gerçekte üç vakit olsa, madem ümmet ittifak etmiş, beş vakit kılıyoruz. Hem eksiltemediğimize göre, fazlasında ifrata kaçılmadığına göre bilatereddüd,bilaşek veşüphesiz namzını beş vakite tahsis et.
Baki Selam

Selamün Aleyküm...

Selamün Aleyküm...

Selamün aleyküm ve rahmetullah.Yeni üyeyiz inşaALLAH.ALLAH c.c. yar ve yardımcımız olsun..

Geri