Namaz kıl. Nasıl olursa olsun kıl. Niyetin itidal üzere olmak ve dosdoğru kılmak istemek olduktan sonra sıhhatine zeval gelmez. Makbul olduğundan emin olmak ise en düzgün namazda dahi dalalettir.
Hiç kimse şöyle kıldın kılmasaydın daha iyi idi" diyemez.
Bu Mutezile mesleğidir. Ehl-i Sünnettan bazısı peşinde gidiyor.
Muhabbetle
nasıl olursa olsun kıl

namazda da, herşeyde olduğu gibi ölçü Resulullahtır (sav). o nasıl kılıyorsa öyle kılmak icabeder. namaz ihtiyari kılınmaz asla. namazın nasıl kılınması gerektiğini bilip de, istediği gibi ihtiyari olarak kılan kişi zarardadır, hadisler bunu söylüyor. bilmeyen kişi başka tabi.
Niyetin itidal üzere olmak ve dosdoğru kılmak istemek olduktan sonra sıhhatine zeval gelmez.
bu cümleniz ise kısmen doğru kısmen yanlış. bunu söylerken deliliniz ne onu da bilmiyorum. yukarıdaki hadisleri bilip de sonra buna göre amel etmeyip, gözardı edip "niyetim temiz benim" diyen kişi, "benim kalbim temiz" diyerek ibadet etmemesine bahane arayan kişiden farkı kalmaz, ancak kendini kandırır. ama bu cümle şu bakımdan da doğru ki, niyeti gerçekten itidal ile, kalbinden huşu duya duya namazı eda etmek olan birisi, Resulullahın namazını kesinlikle bilir, o konudaki hadisleri araştırır, tamamen namazlaşma yolunda gayret sarfeder, asıl kalpten isteme, arzulama da böyle olur zaten,
Mevlâna ne güzel söylemiş,
Aşk davaya benzer,cefa çekmekte şahide,
Şahidin yoksa davayı kazanamazsın ki.
o yüzden eğer "Ben namaz aşığıyım, tamamen namazdan ibaretim ben" diyebilmek için namazı çok iyibilmek gerekir. Resulullahın namazını çok iyi bilmek gerekir, sav. Seven, o yolda emek harcar şahit de budur
selametle,