Enver Ýstek
metin mete
oyumu ip veririm mhp vermem hiç degilse ip ne oldugunu biliyoruz mhp ne oldugunu bile bilmiyoruz
Zeten senden ver diye bir sey istedigimi hatirlamiyorumki?
oyumu ip veririm mhp vermem hiç degilse ip ne oldugunu biliyoruz mhp ne oldugunu bile bilmiyoruz
sen yine baskalarinin hakkinda bir ton yazi yaziyorsun sana karsi gelen ufacik bir sorudan bunu kendine hakaret olarak algiliyorsun ve birde ben sana hakaret etmedigim halde hakaret ediyorsun...
türkiyeyi yönetenleri amerika yaptigin kendi ülkene leke sürdün cünkü sen bir milletsin kendi toplulugunda olan olaylari kendi gözünle görmedigin sürece bu sekilde vatanini amerikaya satiolmis gibi gösteremezsin
dediklerin dogru desekde sen vatanini bu kadar dis güclerden koruyan insan olsan dista yasamazdin degilmi disa calismazdin degilmi
bu devleti begenmiyorsan ve bu devlette yönetim sekline göre sana oy verme hakki verdi ise bu oy ile kimin yönetecegini seciyorsun ve bunu söylemekde ayip olacagini zannetmiyorum cünkü yanlis birseymi yaptigini hissediyorsunda sakliyorsun
madem sen bu soruyu kendine hakaret olarak algiladin bu devleti bu devleti yönetenlere ve devlete calisan onca insana bu lafinla hakaret etmis olmadinmi bu millete hakaret etmis olmadinmi
halk düzelmeden bas düzelmez imis demekki insan önce kendini düzeltmeli
Tüm yönetim Allah'ındır,hak bir sözdür bu,lakin insanları dünyaya göndermiş,insanlara bir irade vermiş.Sonra Kur'an ve sünnetle doğruyu güzeli anlatmış,peygamberler,alimler göndermiş.Hala tüm yönetim Allah'ın lakin kulları doğru yola değilde eğri yola gideceğiz demişsede onuda halk etmiş,o zaman tüm yönetim Allah'ın olsada Allah cc bu sapkınlara,firavunlarada yönetim vermiş,taki insan yaptığından sorumlu olsun diye.Demek bu konu öyle bir solukla geçilecek gibi değil.Adama sorarlar herşeyi Allah yönetiyorda,bu yöneticiler kimi yönetiyorlar,bu kurallar,yasalar niye konuluyor.Demek Allah cc Resulü ile kitap ve sünneti ve ona uyan ulemaları gönderdi,onlarda Allah'ın rızasının her alanda nerede olduğunu söylediler,yöneticiler bu hakikatlerin zıttı hareket ediyorsa vebali Allah cc değil tabiki kötü yönetenindir.Bu dünya bir imtahan hanedir.
ben istedim demedimki sadece fikrimi söyledimZeten senden ver diye bir sey istedigimi hatirlamiyorumki?
yazıyı defalarca okumama rağmen, tam olarak ne demek istediğinizi anlayamadım inanın,
eğer yazdığınızı siz anladınızsa ne olur basit cümleciklerle bir daha anlatın ama çelişkisiz, tezatsız olsun..
Bu yazıyı anlamayıp mealden hüküm çıkarmanız ilginçtir
Oysa noktalama yanlışları hariç Sinang ın yazısında anlaşılmayacak bir şey yoktur...
Bu yazıyı anlamayıp mealden hüküm çıkarmanız ilginçtir
Oysa noktalama yanlışları hariç Sinang ın yazısında anlaşılmayacak bir şey yoktur...
bu yazıda ben hakaret görmüyorum abi..Bu yazıyı anlamayıp mealden hüküm çıkarmanız ilginçtir
bu yazıda ben hakaret görmüyorum abi..
bi durum ortaya konulmuş.. o kadar.. yani, anlaşılabilir bi yazıdır o denilmek istenmiş..
selametle...
Bak kardeş,
Bu kelimeyi bana bir kez daha kullanmıştınız,
O zaman birşey dememiştim,
Ama belliki siz bizim meal okumamızdan rahatsızsınız,
Olabilir, sonuçta bizde sizin risaleleri Kur'anın önüne koymanızdan rahatsızız..
Edebiyat'tan az çok anladığımı yazdığım yazılardan anlamışsınızdır umarım..
Sinang kardeş, yukarıdaki yazısında, bir satırında ak dediğinde diğer satırında kara demekte, açık tenakuza düşmekte, ben de, aynı yazının içinde bu kadar çelişkiyi siz anlayabiliyorsanız bilemem ama ben anlayamıyoırum demeye getirdim.
Anadoluda "kızım sana diyom, gelinim sen işit" diye bir söz vardır, benim çıkışım bu mantık üzereydi, velakin, bunu anlamadığınız için, hemen nereden açık bulsam mantığını işlemişsiniz..
Olabilir, ama şunu hiç akletmiyorsunuz..
Kur'anın çevrisi bile olsa, içinde tenakuza yer olmaz, tenakuz olursa bu çevri Kur'an çevirisi olamaz..
Siz meallerdeki anlaşılırlık veya anlaşılmazlık meselesini değil, daha bundan 100 yıl önce yazılmış risalelerdeki anlaşılmazlığı gündeme getirin eğer gerçekten ilim adına hareket ediyorsanız..
Ama, millet neden risaleleri değil de meal okuyor diye, bu kadar kin duymanın ve rahatsız olmanın mantığını...
Ne anlayabiliyorum ne de düşünebiliyorum.
Umarım, bu tip çıkışınız son olur da, istemediğim bir tarzda yazmak zorunda kalmam birkez daha..
Var olduğunu iddaa ettiğiniz ilminizi ve meşrebinizin efkarını Muta nikahı , Rahman arşa istiva etmiştir gibi konularda da görmek isteriz.
5/48- Sana da (Ey Muhammed,) önündeki kitap(lar)ı doğrulayıcı ve ona 'bir şahid-gözetleyici' olarak Kitab'ı (Kur'an'ı) indirdik. Öyleyse aralarında Allah'ın indirdiğiyle hükmet ve sana gelen haktan sapıp onların heva (istek ve tutku)larına uyma. Sizden her biriniz için bir şeriat ve bir yol-yöntem kıldık. Eğer Allah dileseydi, sizi bir tek ümmet kılardı; ancak (bu,) verdikleriyle sizi denemesi içindir. Artık hayırlarda yarışınız. Tümünüzün dönüşü Allah'adır. Hakkında anlaşmazlığa düştüğünüz şeyleri size haber verecektir. (Maide Suresi 48.Ayet
5/48- Sana da (Ey Muhammed,) önündeki kitap(lar)ı doğrulayıcı ve ona 'bir şahid-gözetleyici' olarak Kitab'ı (Kur'an'ı) indirdik. Öyleyse aralarında Allah'ın indirdiğiyle hükmet ve sana gelen haktan sapıp onların heva (istek ve tutku)larına uyma. Sizden her biriniz için bir şeriat ve bir yol-yöntem kıldık. Eğer Allah dileseydi, sizi bir tek ümmet kılardı; ancak (bu,) verdikleriyle sizi denemesi içindir. Artık hayırlarda yarışınız. Tümünüzün dönüşü Allah'adır. Hakkında anlaşmazlığa düştüğünüz şeyleri size haber verecektir. (Maide Suresi 48.Ayet
Aleyküm selam...Selamün Aleyküm,Khan ilim dedinmi benim aklima Elhamdülillah Kuran gelir nedenide ben ancak ondan anlamak ve ona uymayla yükümlü oldugum icin. Zannederim Muta nikahinda benim görüsüm yansimisti ama Rahman Arsa istiva etti konusu cigirindan cikarak Mezhep ve firkalarin konusu haline geldi gördügüm kadari ile ne Nurseyma kardesim nede ben sahis olarak devam etmiyoruz,Nurseyma adina söyledim öyle sezinliyorumki oda böyle firka islerine pek girmek istemiyor.Rahmana emanet ol.
Not;yazilarinizdaki hakeret bir insani anlayissizlikla sucluyorsunuz dolayli olarak.
Aleyküm selam...
Öncelikle siz kendi sahsınız adına yazmışsınız ve emek sarfetmişsiniz.
Bunu zaten biliyoruz, bazen katılsak bazen katılmasakta emeğinizi görüyoruz.
Bu forumda olan herkes emeğe saygı duyduğumu sanırım kabul edecektir.
Siz bir mesele noktasında ayet yazıyor ve bu ayeti yorumluyorsunuz.Ben çoğu yorumunuza katılmıyorum amma önemli olan bu değil...
Önemli olan sizin bir şeyleri araştırdığınızı hissetmemiz.
Fakat Nurşeyma ne ayet veriyor ne sure söylüyor...
Yorum yapıp çıkıyor ve sonra bakın ben şunu demek istedim diyerek başlıyor yazmaya...
Ayrıca ben meal okumaya karşı değilim ve bunu 1 kişi hariç kimse bana isnad etmedi.
Sebebi çok basit...Ben meal okumaya karşı olsam yazdığım ayet meallerini nereden bileyim?!Bunu siz görüyorsunuz da kimisi neden görmek istemiyor.
Metin Mete hanif islam minvali üzerinde gittiğinizi bilerek ve vicdan sahibi bir insan olduğunuzu hissederek vicdanınıza soruyorum:
Risale talebeleri birtek kendilerini müslüman addediyor ve kendi dışındaki herkesi yoldan çıkmış kabul ederek onları tekrar münazaralarla doğruya ulaştırmaya niyetleniyorlar..
Bende böyle bir hissiyat sezinlediniz mi?
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.