Tebliğ eden hocalarımıza

asel

New member
Tebliğ eden hocalarımıza
Din işlerine, insanların sizi övmeleri arzusunu karıştırmaktan sakının. Sonra amelleriniz boşa gider.) [Deylemi]

 

Tebliğ, İslamı ve islamın esaslarını tüm insanlığa, müslüman olsun ,olmasın anlatmaktır, yaymaktır,takdir edersinizki kardeşlerim dini tebliğ eden hocalarımıza duyulan hayranlık kendisine olmamalı tebliğ ettiği dinimizde yapılması gerekenlere olmalıdır hayranlık.

Tebliğ eden hocalarımızda bizim gibi Allah ve Resulüne iman etmiş kullardır bu sebebten dolayı aşırı derecede iltifat edip övgülerinizi sunarken kendinize sorun kime övgü ediyorsunuz

fatiha süresinin 2. ayetinde



Övgü ve ibadet, her şeyi yaratan ve idare eden Allah'a aittir.


buyrulmaktadır. Haklı olarak da birini yüzüne karşı övmek, onun felaketine sebep olabilir buna binaen kardeşlerim tebliğ eden hocalarımıza aşırı iltifattan ve sevgiden kaçınmak gerekiyor sevginin Allah rızası için olması gerekiyor her şeyin fazlası zarar olduğunu kula olan bu sevginin takıntıya dönüşmesi an be andır.


ALLAH MUHAFAZA tebliğ eden hocalarımıza bu demek değilki övgüde bulunmayacağız her şeyde olduğu gibi aşırıya kaçmamak şartıyla hürmette bulunabiliriz dua ile





 
Bu mesele asrın yarası aslında. Belki kalplerde ki imana bulaşan sinsi bir şirk damlası ve amaç ile aracın birbirine karıştırlması.

Allah (cc) bütün övgülerin Kendisine, övgülerde layık olanın Kendisi olduğuna defalarca işaret ediyor Kur'an da.

Buna rağmen karşımızda gözle görülebilir bir ilah ararcasına, sınırları aşılmış tezekkürlerle yapılan tüm davranışlar Kur'an emirlerine ters düşüyor.

Sevmek, bir nefsi amel değil Allah rızası için olmalı ya zaten.

Baliğ sözlerin hepsi de O (cc) nun ya zaten.

Ve en güzel isimlerde...

Ne mutlu her şeyi O'ndan bilene.
 
Geri
Üst
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks