Somali’de korkunç vahşet!

mhmt

New member
somalidekorkunc00.jpg
spacer.gif


Somali’de korkunç vahşet!


Amerika’nın teşvikiyle Somali’ye giren işgalci Etiyopya askerleri ve işbirlikçi güçler, insanları “koyun gibi boğazlar” gibi öldürüyor, cesetlerini sokak ortasında ya da evlerinin önünde bırakıyor, ayrıca kadınlara topluca tecavüz ediyorlar.

Uluslararası Af Örgütü, Somali’deki çatışmalarda tarafların sivilleri hedef aldığını, sivillerin öldürüldüğü, tecavüze uğradığı ve işkence gördüğü yolunda çok sayıda bildirim olduğunu açıkladı. Af Örgütünün 32 sayfalık raporunda, başkent Mogadişu’daki halkın, maruz kaldığı ya da tanığı olduğu bu tür saldırıların izlerini taşıdığı, bazı sivillerin alıkonularak öldürüldüğü ya da dövüldüğü kaydedildi.

Örgüt, ülkedeki “korkunç” insan hakları ihlallerinin gerçek boyutlarının tam olarak bilinmediğini, uluslararası yardım kuruluşlarının “tanık olduklarını ifşa etmeme” konusunda büyük baskı altında olduğunu kaydetti. Ülkedeki yerli gazetecilerin de tehditler nedeniyle genellikle sessiz kaldığı belirtildi. Somali’de işbirlikiçi hükümet güçleri ve Etiyopyalı işgalciler terör editriyor.

Etiyopya ve Somali hükümetleri, insan hakları ihlallerine ilişkin suçlamaları sürekli reddediyor. Somali’nin sözde Başbakanı Nur Hasan Hüseyin, “teröristlerle savaşlarında, kendilerini korumaya hakları olduğu” ifadesini kullanarak vahşetlerine kılıf bulmaya çalışıyor..

Af Örgütü raporunda, Etiyopya askerlerinin karıştığı suçlarla ilgili ihbarların 2007’den beri arttığı belirtti. “Koyun gibi boğazlıyorlar” Af Örgütü, sivilleri hedef alan en yaygın saldırıların “toplu tecavüzler” olduğunu, insanların “koyun gibi boğazlanarak” cesetlerinin sokak ortasında ya da evlerinde bırakıldığını ve keskin nişancılar nedeniyle cesetlerin kısa sürede kaldırılmasının da mümkün olmadığını bildirdi.

İşgalci Etiyopya güçlerinin geçen ay Mogadişu’da 21 kişiyi öldürdüğü, kurbanların 7’sinin boğazlarının kesildiği iddiası da örgütün raporunda yer aldı. Raporda, Etiyopyalı askerlerin genç bir çocuğun boğazını annesinin gözleri önünde kestiği, bazı sivillerin askerler tarafından götürüldüğü ve daha sonra cesetlerinin sokaklarda bulunduğu, genç kızlara yakınlarının gözleri önünde işkence ve tecavüz edildiği yolundaki tanıklıklar da yer aldı. Kentteki tanıklar, halkın ölülerini şehir dışına götürememesi nedeniyle okulların mezarlık olarak kullanıldığını aktarıyor.
................

selametle..
 
Telin ediyoruz. Allah muhakkak ki belalarını ve cezalarını verecek...
 
((08/05/2008 ))


Somali Mücahidlerinden İşgalcilere Ağır Darbe




İslam Mahkemeleri Birliği önderliğindeki İslami direnişi kırmak için Somali'ye giren Etopya güçleri müslüman direnişçiler karşısında aldığı ağır bir darbede enaz 100 askerini kaybetti.

İran'ın ingilizce yayın yapan Press TV'nin Somali'den verdiği habere göre, Somali mücahidleri iki ayrı operasyonda kamyonlarının içindeki Etopya askerlerinden en az 100 tanesini öldürdü.



Mücahidlerin Somali'nin Hiiran bölgesinde uzaktan kumandalı bombalar ile gerçekleştirdiği sarsıcı operasyonda üç askeri kamyonu havaya uçurarak 45 Etopya askerini öldürürdüğü, Başkent Mogadişu'nun 90 km güneyinde de iki komyonu havaya uçurduğu, bu operasyonda en az 45 Etopya askerini öldürdüğü bildirildi.

Geçen hafta Somali İslam Mahkemeleri Birliği askeri kanadı Şahab'ın komutanı Aden Hashi Ayro'nun şehid edilmesinden sonra, Somali İslami direnişi sözçülüğü tarafından yapılan açıklamada, şehid Aden Hashi Ayro'nun yolunun sürdürüleceği ve düşmana ağır darbeler indirileceği belirtilmişti.

Amerika tarafından yapılan açıklmada ise, El Kaide'nin Afrika'daki liderinin öldürüldüğü ileri sürülmüştü.


CİHAD BAYRAĞI SOMALİDE DE DALGALANIYOR..

YETER Kİ DUALARIMIZDA UNUTMAYALIM KARDEŞLERİMİZİ..
 
Geri
Üst
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks