Sırf konuşmak ve yazmak isteyenlere

nicksizadam

New member
Özellikle de bu forumda bazı insanların sırf cevap verebilmek adına msj gönderdiklerine şahit oldum.Bu kişilerin kim oldukları bariz ortada ancak ben dinimizin böyle kişilere olan bakış açısını aktarmak isterim.Belki yardımcı olur da kendilerine çeki düzen verirler.

En zararlı şey
Allahü teâlâ boş konuşanları sevmez. Boş konuşmak böyle olunca, zararlı konuşmanın felaketini düşünmelidir! Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(En zararlı şey, çok konuşmaktır.) [Deylemi]

Dile sahip olmak, az konuşmak dinimizin emridir. Kur'an-ı kerimde mealen buyuruldu ki:
(Sadaka vermek, iyiliği emretmek ve insanların arasını bulmak hariç, konuşmakta, fısıldaşmakta hayır yoktur.) [Nisa 114]

Dile sahip olmakla ilgili hadis-i şeriflerde bazıları da şöyle:
(Dilini tutan kurtulur.) [Tirmizi]
(Selamet isteyen, sükut etsin, dilini tutsun!) [İbni Ebiddünya]

(Susmak, hikmettir; fakat susan azdır.) [Deylemi]
(Amellerin en makbulü, dilini tutmaktır.) [Taberani]

(Hayır söz hariç, dilini tutan, şeytanı mağlup eder.) [Taberani]
(Sükut eden bir mümine yakın durun! O hikmetsiz değildir.) [İbni Mace]

(Allah’a ve ahirete inanan, ya hayır konuşsun veya sükut etsin!) [Buhari]
(En kolay ibadet, susmak ve güzel ahlaktır.) [İbni Ebiddünya]

(Mümin önce düşünür, sonra konuşur. Münafık, düşünmeden konuşur.) [Haraiti]

(Çok konuşan çok yanılır, çok yanılanın yalanı çoktur. Yalanı çok olan da Cehenneme layıktır.) [Taberani]

(Kurtuluş için dilini tut, evinde otur, günahların için ağla!) [Tirmizi]
(İnsanları Cehenneme sürükleyen dilleridir.) [Tirmizi]

(Dilini tutmayan kimse, tam imana kavuşamaz.) [Taberani]
(Rahat isteyen sussun!) [Ebuşşeyh]

(Çok konuşmak kalbi karartır. Kalbi kararan da Allahü teâlâdan uzaklaşır.) [Beyheki]
(Emr-i maruf ve zikir hariç, her söz, kişinin zararınadır.) [Tirmizi]

(İnsanın hatalarının, kusurlarının çoğu dilindendir.) [Taberani]
(Midesini, ırzını ve dilini koruyan, bütün kötülüklerden korunmuş olur.) [Deylemi]

(Kalbi doğru olmayanın imanı, dili doğru olmayanın kalbi doğru olmaz.) [İ. Ebiddünya]
(Kalbi diline, dili kalbine, işi sözüne uymayan mümin olamaz.) [İsfehani]

(Allah’ı görür gibi ibadet et, kendini ölmüş say, bunlardan daha iyisi ise dilini tutmaktır.) [Taberani]
(Sükutu tefekkür, bakışı ibret olup çok istiğfar eden kurtuldu.) [Deylemi]

Konuşanın sözünü kesmek nezaketsizliktir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Bir din kardeşi konuşurken susmak mürüvvettendir.) [Hatib]

sırf cevap verebilmek adına
forum ortami tabi cevaplar verilecek.Yada ben yanlis anladim biraz daha aciklarmisiniz.

Cevabım oldukça nettir.Ben gereksiz yere mesajların yazılmaması gerektiğini vurguladım.Ve bu -tüm diğer forumlarda olduğu gibi, bu forumda da mevcut.Herhalde şimdi biraz daha anlaşılırlık kazandım.

Evet daha bariz bir biçim kazandı.Artık gereksiz tartışmalara giren ve boş lafzlarla metin kutusunu dolduran kişilere gerektiği yerde müdahale edilecektir.Bunu siz yapmazsanız ben yapmak zorunda kalacağım.

Böyle seyler pek görülmüyor hersey saygi dogrultusunda gerceklesiyor baska forumlarida geziyorum ama bizim forum gibi bir forum daha görmedim.

burda herkez gerektiği gibi yazıyor.herkez istediği konuyo yazar.seviyeli olduktan sonra.
giğer forumlardan bizim forum çok çok güzel...

Evet bu forum diğer forumlara göre daha iyi yapıda denilebilir.Ancak yine de hala bazı asalaklar mevcut ve bunların buradan bir an evvel temizlenmesi gerekiyor.

Dogru Soze Zeval Yoktur.niksizadam Haklisin Kardesim.ben Bile Bu Yazidan Ders Aldim Allah Razi Olsun.ins Yukardaki Uyarini Uygulayanlardan Olurum

tamam öyleyse.gösterebilirsin tepkini.
burası NE OLURSAN OL GEL değil mi?geldiği yeri bilmeyenler gidiyor zaten.

AZRA sana tepkim "tepkisiz" kalmak olacak.
Hak eden buyursun da gitsin o zaman.

tamam öyleyse.gösterebilirsin tepkini.
burası NE OLURSAN OL GEL değil mi?geldiği yeri bilmeyenler gidiyor zaten.

Sakin olun arkadaşlar...

Gereksiz insanlar her yerde vardır ; burada da olması kaçınılmaz.

Amma ikinizde gerekli insanlar olarak ; gereksizler yüzünden niye birbirinizi kırıyorsunuz!?

Çabuk barışın bakalım...:)

küslük mü vardi Allahalllah bizim forumda olmaz ki böyle seyler.:p

biz arkadaşla küs değiliz sadece biraz atıştık.hakkını helal et arkadaşım eğer kırdım ise.
...

Kusura bakmayın bu alandaki hareketliliği yeni gördüm.Azra ile -onun da bahsettiği üzere hiçbir sorunum yoktur.Eğer bu şekilde anlaşıldıysa ve kalbini kırdıysam özür dilemek büyük bir erdemdir ve ben de bu erdemin gereğini izninizle yerine getirip ondan özür dilemek istiyorum.Saygılarımla . . .

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks