evet khan abi Allah senden razı olsun orta yolu buldun...
Ayrıca sana da bir teşşekür borçluyum KHANasabiyetimi yumuşattın.
Özellikle de bu forumda bazı insanların sırf cevap verebilmek adına msj gönderdiklerine şahit oldum.Bu kişilerin kim oldukları bariz ortada ancak ben dinimizin böyle kişilere olan bakış açısını aktarmak isterim.Belki yardımcı olur da kendilerine çeki düzen verirler.
En zararlı şey
Allahü teâlâ boş konuşanları sevmez. Boş konuşmak böyle olunca, zararlı konuşmanın felaketini düşünmelidir! Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(En zararlı şey, çok konuşmaktır.) [Deylemi]
Dile sahip olmak, az konuşmak dinimizin emridir. Kur'an-ı kerimde mealen buyuruldu ki:
(Sadaka vermek, iyiliği emretmek ve insanların arasını bulmak hariç, konuşmakta, fısıldaşmakta hayır yoktur.) [Nisa 114]
Dile sahip olmakla ilgili hadis-i şeriflerde bazıları da şöyle:
(Dilini tutan kurtulur.) [Tirmizi]
(Selamet isteyen, sükut etsin, dilini tutsun!) [İbni Ebiddünya]
(Susmak, hikmettir; fakat susan azdır.) [Deylemi]
(Amellerin en makbulü, dilini tutmaktır.) [Taberani]
(Hayır söz hariç, dilini tutan, şeytanı mağlup eder.) [Taberani]
(Sükut eden bir mümine yakın durun! O hikmetsiz değildir.) [İbni Mace]
(Allah’a ve ahirete inanan, ya hayır konuşsun veya sükut etsin!) [Buhari]
(En kolay ibadet, susmak ve güzel ahlaktır.) [İbni Ebiddünya]
(Mümin önce düşünür, sonra konuşur. Münafık, düşünmeden konuşur.) [Haraiti]
(Çok konuşan çok yanılır, çok yanılanın yalanı çoktur. Yalanı çok olan da Cehenneme layıktır.) [Taberani]
(Kurtuluş için dilini tut, evinde otur, günahların için ağla!) [Tirmizi]
(İnsanları Cehenneme sürükleyen dilleridir.) [Tirmizi]
(Dilini tutmayan kimse, tam imana kavuşamaz.) [Taberani]
(Rahat isteyen sussun!) [Ebuşşeyh]
(Çok konuşmak kalbi karartır. Kalbi kararan da Allahü teâlâdan uzaklaşır.) [Beyheki]
(Emr-i maruf ve zikir hariç, her söz, kişinin zararınadır.) [Tirmizi]
(İnsanın hatalarının, kusurlarının çoğu dilindendir.) [Taberani]
(Midesini, ırzını ve dilini koruyan, bütün kötülüklerden korunmuş olur.) [Deylemi]
(Kalbi doğru olmayanın imanı, dili doğru olmayanın kalbi doğru olmaz.) [İ. Ebiddünya]
(Kalbi diline, dili kalbine, işi sözüne uymayan mümin olamaz.) [İsfehani]
(Allah’ı görür gibi ibadet et, kendini ölmüş say, bunlardan daha iyisi ise dilini tutmaktır.) [Taberani]
(Sükutu tefekkür, bakışı ibret olup çok istiğfar eden kurtuldu.) [Deylemi]
Konuşanın sözünü kesmek nezaketsizliktir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Bir din kardeşi konuşurken susmak mürüvvettendir.) [Hatib]
Söylenecek aslında o kadar çok şey varki fakat kastının beni işaret ettiğini sonradan fark ettim.Mademki hadis ve ayetlerle uyardığını zannediyorsun bari Ayet ve hadislere saygımızdan sükutu tercih edelim arkadaşım.Lütfen polemiği uzatmayın.Sağlıcakla
Özellikle de bu forumda bazı insanların sırf cevap verebilmek adına msj gönderdiklerine şahit oldum.Bu kişilerin kim oldukları bariz ortada ancak ben dinimizin böyle kişilere olan bakış açısını aktarmak isterim.Belki yardımcı olur da kendilerine çeki düzen verirler.
En zararlı şey
Allahü teâlâ boş konuşanları sevmez. Boş konuşmak böyle olunca, zararlı konuşmanın felaketini düşünmelidir! Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(En zararlı şey, çok konuşmaktır.) [Deylemi]
Dile sahip olmak, az konuşmak dinimizin emridir. Kur'an-ı kerimde mealen buyuruldu ki:
(Sadaka vermek, iyiliği emretmek ve insanların arasını bulmak hariç, konuşmakta, fısıldaşmakta hayır yoktur.) [Nisa 114]
Dile sahip olmakla ilgili hadis-i şeriflerde bazıları da şöyle:
(Dilini tutan kurtulur.) [Tirmizi]
(Selamet isteyen, sükut etsin, dilini tutsun!) [İbni Ebiddünya]
(Susmak, hikmettir; fakat susan azdır.) [Deylemi]
(Amellerin en makbulü, dilini tutmaktır.) [Taberani]
(Hayır söz hariç, dilini tutan, şeytanı mağlup eder.) [Taberani]
(Sükut eden bir mümine yakın durun! O hikmetsiz değildir.) [İbni Mace]
(Allah’a ve ahirete inanan, ya hayır konuşsun veya sükut etsin!) [Buhari]
(En kolay ibadet, susmak ve güzel ahlaktır.) [İbni Ebiddünya]
(Mümin önce düşünür, sonra konuşur. Münafık, düşünmeden konuşur.) [Haraiti]
(Çok konuşan çok yanılır, çok yanılanın yalanı çoktur. Yalanı çok olan da Cehenneme layıktır.) [Taberani]
(Kurtuluş için dilini tut, evinde otur, günahların için ağla!) [Tirmizi]
(İnsanları Cehenneme sürükleyen dilleridir.) [Tirmizi]
(Dilini tutmayan kimse, tam imana kavuşamaz.) [Taberani]
(Rahat isteyen sussun!) [Ebuşşeyh]
(Çok konuşmak kalbi karartır. Kalbi kararan da Allahü teâlâdan uzaklaşır.) [Beyheki]
(Emr-i maruf ve zikir hariç, her söz, kişinin zararınadır.) [Tirmizi]
(İnsanın hatalarının, kusurlarının çoğu dilindendir.) [Taberani]
(Midesini, ırzını ve dilini koruyan, bütün kötülüklerden korunmuş olur.) [Deylemi]
(Kalbi doğru olmayanın imanı, dili doğru olmayanın kalbi doğru olmaz.) [İ. Ebiddünya]
(Kalbi diline, dili kalbine, işi sözüne uymayan mümin olamaz.) [İsfehani]
(Allah’ı görür gibi ibadet et, kendini ölmüş say, bunlardan daha iyisi ise dilini tutmaktır.) [Taberani]
(Sükutu tefekkür, bakışı ibret olup çok istiğfar eden kurtuldu.) [Deylemi]
Konuşanın sözünü kesmek nezaketsizliktir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Bir din kardeşi konuşurken susmak mürüvvettendir.) [Hatib]
Evet daha bariz bir biçim kazandı.Artık gereksiz tartışmalara giren ve boş lafzlarla metin kutusunu dolduran kişilere gerektiği yerde müdahale edilecektir.Bunu siz yapmazsanız ben yapmak zorunda kalacağım.
Bilmem farkında mısın bu yazdıklarımı onca forum üyesinden bir tek sen üstüne alındın.Ancak sana tüm samimiyetimle söyleyebilirim ki kastettiğim kişi sen değildin.Ama madem söyleyebileceğin çok şey varmış,hiç sakınma içinde kalmasın.Paylaş benimle bakayım.
Nicksizadam kardeşim şimdi öncelikle senin bugün açtığın gerekli konulara bir bakalım..Bakalımki bu hakkı gerçekten kendinde buluyomusun ona bir göz atalım...
http://www.islamforum.net/showthread.php?t=13915
http://www.islamforum.net/showthread.php?t=13914
http://www.islamforum.net/showthread.php?t=13896
Şimdi bu durumda iğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batırıyoruz..Yanılmıyorum değilmi?
Gelelim ikinci mezvuya....
Bu cevabı yazdığın kişi senden yaşça büyük ilim irfan sahibi, evli ve 3 çocuk babası değerli bir abimiz..Nefsi cevaplar yazmak yerine, biraz daha sonunun ne olduğunu düşünerek yazarsan daha isabetli olur..Ben Mücahid abi adına gerçekten üzüldüm..
Senin de güzel bir kardeşimiz olduğundan şüphem yok..Ama şu nefsimizi hep birlikte yenelim inşallah..Allah'a emanet ol!...
nicksiz kardeşim dirayetli olalım...eleştiriler elbette olabilir, bundan daha doğal ne olabilir ki ...Şimdi b.cetin ve diğerleri şimdi soruyorum sizlere benim bu sitede kalmak için bir nedenim kaldı mı?
Ben eleştiriyi hoş karşılayabilecek bir yapıdayım.Ancak bugün bana açtığım topikler hakkında "gereksiz" bir tenkit geliyorsa kusura bakmayın ama tepkisiz kalamam.Muhatabımın karakterinin ne olduğu beni pek alakadar etmez.
Filistin meselesine gelince de ; bugüne kadar o topraklarda çok şükür ki 2 defa bulundum ve 3.de de seve seve orada olacağım.Belki mütevaziliğe aykırı bir ifade olacak ama içinizde var mı acaba bir düzine münafıkı cehenemin dipsiz kuyularına yollayan?
O yüzden bugün bu sitede olanlar bardağın son damlasını çoktan oluşturmuş durumdadır.
Son olarak bütün problemler sevgili Khan'ın da araya girmesiyle halledilmişken bir üçüncü şahısın devreye dahil olması bütün bu olaylara elbetteki sebep olmamıştır.Sorun ne yazıkki sitenin tamamındadır.
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.