birdenemeyapicam
New member
Kafa yapmıyorum elbette, sanırım ikinci soruyu görmediniz. Kırmızı ile işaretledim kolaylık olsun diye. Evet, hangisi ?
Var ve doğuyor demem dolaylı olarak sizi yalanladığım anlamına gelmez mi? neyse, devam edin..
Kafa yapmıyorum elbette, sanırım ikinci soruyu görmediniz. Kırmızı ile işaretledim kolaylık olsun diye. Evet, hangisi ?
Bence bu forumda takılın. Fikirlerinizi yazın, tartışalım. Güzel konularınızı alkışlayalım, yanlışlarımız varsa eleştirelim. Samimi ve düzgün bir insana benziyorsunuz. Öyle hissediyorum, umarım bu yönde bir fayda sağlarız birbirimize.
Bak sen.. Hani çok savunduğunuz, islamı doya doya yaşayabileceğiniz iran, suudi arabistan vs gibi ülkelerde dinden(müslümanlıktan) çıkmanın cezası nedir biliyor musun?
Sanmıyorum ama, sorunun cevabını belki araştırma zahmetine girersin..
Sorgulama standartın nedir senin? ya da kaç kişi gördün etrafında da belirli bir yaşa geldikten sonra kendinde sorgulama ihtiyacı hisseden.. sorgulama standartın kuranı okumaktan mı ibaret? diğer dinlerin ''kutsal'' sayılan kitaplarını okudun mu? bunları okuyupta ''içlerinden en mantıklısı kuran, bu dine mensup olmalıyım..'' diyen kaç kişi gördün etrafında? etrafını geçtim, dünya üzerinde bu şekilde dinleri ele alıp kendi görüşünü benimseyen bir kişi olduğunu düşünüyor musun? kaldı ki, tüm kitaplara gerek yok; ülkemdeki insanların en azından %98'i inandığını sandığı şeylerin ne olduğunu bilmiyor.. yani ne kuran ne de başka bir kitabı okumamıştır. ama sorsan, en hakikisinden müslümandır..
Ayrıca, ateizm bir inanç değildir.. şunu kavraman zaman alıcak herhalde.. olduğu sanılan birşeyi reddetmenin neresi inançtır?
Sana şu filmi şiddetle tavsiye ediyorum. Hatta herkese öneriyorum..
Zeitgeist - The Movie
Bi izle, sonra benimle tekrar konuş.. hakkında ne düşüneceğini çok merak ediyorum..
Online olarak bu adresten izleyebilirsin; video.google.com/videoplay?docid=-7820609461033241987
Başında 1-2 dk lık altyazısı yok (önemsiz), sonradan başlıyor..
Madem bir yaratana inanıyorsun; yarattığını iddia ettiğiniz, bu dünyayı daha iyi bir hale getiremez mi? Tüm iyiliklerde onu anarken, şükrederken; kötülükler neden es geçilir? inancınıza göre ''o'' bir bütün değil midir? bu ne yaman çelişkidir...
Tüm bu doğal güzellikleri anarken bir yaratanın olmaması imkansız diyorsunuz, imkanı yok diyorsunuz.. madolyonu çevirin; afrika'daki 1 yaşında açlıktan ölen bebekleri düşünün.. hani hep diyorsunuz ya, sınav... 1 yaşındaki bebenin nasıl bir sınavı olabilir? ne adına olabilir.. ne imanı olabilir? Dünya din adı altında sömürülüyor.. bir düşünün; bu sömürülenleri avutacak bir afyon, yani din olmasa, bu denli bir dengesizlik hakim olabilir miydi dünyada, eşit haklar ve özgürlükler adına isyanlar çıkmaz mıydı?
Kusura bakmayın ama, olayı bu denli acayip bir şekilde ele alacağınızı düşünmemiştim doğrusu..
Her gün güneş doğuyor demem ile kastedilen nokta bellidir.. Evrenin yapısını tartışmıyoruz burada. Bir yerde doğarken, diğer yerde batar. XX şartları altında görünmemesi onu inkar etmem anlamına gelmez.. Evrensel gerçekler vardır. Senin 6 ay güneşi görememen o gerçekleri değiştirmez. Güneş, işte somut.. Dahası? Görünmeyen hiçbir şeye onay verdiğimi söylemedim. Demagoji yapıyorsunuz.. Hatta ve hatta, 1 yaşındaki örneklediğim bebe üzerinden acayip mi acayip bir kıyaslama geliyor.. Ölen bir bebek var. 1 can. Siz bana anne babasından bahsediyorsunuz.. Bebeği hangi konuma sokuyorsunuz o halde? doğmamış bir insan mı?
Komünizm'i bile savundurmuşsunuz bana dolaylı yoldan.. yorumsuz bırakıyorum bu kısmı.
Bilindiği üzere, günümüzün şartları oldukça farklı.. Kafasını kaldırmaya çalışanı eziyorlar. Sadece ve sadece patronların söz söylediği bir düzen.. gün geçtikçe gelir dağılımı daha da arayı aşmıyor mu? zengin zenginleştikçe, fakir daha da batmıyor mu? bunlar olurken, o fakir ve çoğunluğu cahil olan topluluk; tek sahip olduğu şeye, yani dine nasıl namluyu çevirsin ki? dinin mantığı da budur zaten. O fakirleri ayakta tutması, manevi bir güç vermesi. Ve bu cahilliklerin sadece; farklılıklarla, iyi hayat şartlarıyla ve bilinçlenmeyle aşılabileceği su götürmezdir. İşte o zaman, ne dine ihtiyaç kalır, ne de istediği dini savunanı tartışmaya(kendi açımdan). Dünya iyi bir hal aldıktan sonra benim ne derdim olabilir ki din ile? isterseler ineğe tapsınlar, umurumda değil.. İşte olay bu zaten! tüm bu inançlar insanlığın önünü tıkıyor, engelliyor. Çünkü öbür taraf diye birşey var.. Diğer tarafta sonsuz mutluluk varken, bu dünya için neden kafa yorayım? mantığı.. Patronların istediği de bu değil mi zaten? daha da zenginleşmek, fakiri altına alıp susturmak. Bunu en kolay yoldan neyle yapıcak? tabii ki de din ile.. eşitlik adına olası tüm isyanları inançlarınız engellemiyor mu? sadece ve sadece öbür dünyaya göre adımınızı atın.. Bu dünya size göre değil, gelip geçici! işte tam bir bencil mantığın ürünü.. ee, hani tüm insanlar eşitti? yersen...
Elbette sadece fakir ve cahiller değildir dinini savunan. Aksine, sizin gibi, ateist olduğunu söyleyen birisiyle tartışacak kadar hoşgörülü ve donanımlı olduğunu sandığım(izlenimim o yönde) insanlar da var. Tabii Netten bahsediyorum, yüz yüze ne olur bilinmez. =)
Ayrıca, ilk sayfada bir film önermiştim. Online olarak video.google.com/videoplay?docid=-7820609461033241987
bu linkten izleyebilirsiniz. İzledikten sonra görüşlerinizin ne olacağını inanın çok merak ediyorum. Konusu hoşunuza gitmese de, lütfen bu filmi izleyin.. en azından izlemeyi deneyin.
Zeitgeist 2007 yapımı, hadım edeli nasıl 5 sene oluyor?
Din değiştirmek ve bir dinden ateizm, deizm ya da vs e geçmek farklı şeylerdir.. Ateizm'in hala b bir inanç olduğunu düşünüyorsun, neyi tartışayım ki seninle? Ve ayrıca, bir dinden başka bir dine geçen tabii ki de vardır, yoktur demedim. Ama bunlar istisnadır, kendini kandırma..
''Önce bunu kabul et, insanların doğdukları ülke ile inançları arasında hiçbir bağ yok, oldu mu ?''
Şu cümleyi nasıl bir ruh haline bürünüp kurdun gerçekten merak ediyorum..
Deneme yapan arkadaşımıza haddim olmayarak bir video da ben tavsiye etmek istiyorum.
Umuyorum izledikten sonrada görüşlerini bizlerle paylaşır.
video.google.com/videoplay?docid=-2829267874131222228
Ayrıca, ilk sayfada bir film önermiştim. Online olarak video.google.com/videoplay?docid=-7820609461033241987
bu linkten izleyebilirsiniz. İzledikten sonra görüşlerinizin ne olacağını inanın çok merak ediyorum. Konusu hoşunuza gitmese de, lütfen bu filmi izleyin.. en azından izlemeyi deneyin.
Tüm dinlerin saçmalık, bir uydurma olduğunu düşünüyorum.. çıkış noktam ise şu sorudan ibarettir; eğer amerika, fransa, nijerya yada finlandiya'da doğmuş olsa idin, yine de ben müslüman olurdum diyebiliyor musun?
Amerika da doğsan hristiyan, israilde doğsan yahudi, hindistanda doğsan belkide ineğe tapacaksın... hepsinin farklı kitabı, farklı tanrıları var..
eee? doğduğu günden itibaren bir kılıfa sokulmadı mı bu insanlık? amerikalısı hristiyan, iranlısı müslüman, israillisi yahudi yahudi vs vs..
Bir düşünün; din olmasa, fakir ve aç insanları kim teselli edecek? eğer ortada böyle bir afyon olmasa idi, gerçekten bu denli bir ''gelir dağılımı'' adı altında bir insanlık ayıbı hüküm sürebilirmiydi dünyada? ama önemli değil.. siz yemeyin, içmeyin.. öbür dünyada karşılığını fazlasıyla alacaksınız.. mış da mış..
Şimdi size soruyorum;
Dünyanın en azından 4/3'ü böyle bir sömürü altında zar zor geçinir, kimisi geçinemeyip ölürken; din adı altında oynanan bu oyunu nasıl olur da kendinize yedirirsiniz.. şu dünyadaki ''cehennemi'' gelecek nesillere bırakırken hiç mi üzülmeyeceksiniz? ama sorun değil; iman edersen karşılığını fazlasıyla alacaksın! yersen...
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.