babacan01,
Peki değerli kardeşim günümüzdeki resul kimdir bir de onu söyleyin
sonra konuya devam edelim.
Ayeti kerimede Ve hatemen nebiyyin/ Haber verenlerin sonucusudur buyruluyor. Demek ki Allah Rasülünden başka kendi içimizden - bir insan olan - bir haber verici gelmeyecektir.. Gul huve nebeün azim / Deki: O ( kur'an) en büyük haberdir....... haber vericidir. Kuran gibi bir haber veren varken sen hala kimden haber bekliyorsun, hangi uyarıcıyı bekliyorsun..
evet sence neden orda hatemen nebiyyin dediği halde resulullahi ifadesi geçiyor. hiç farkettin mi? resullullahi ve hatemen nebiyyin ifadesine dikkat et. Allah(c.c.) ın resulü fakat nebilerin sonuncusu diyor. ahzap 7.ayettede nebilerin içinde hz.muhammed(s.a.v.) dende söz alıyor. hani biz her nebiden sonra onu doğrulayacak resul göndeririz ayetide bizzat kanıtıdır. hatta başka bir ayettede gelecek olan resul olursa ona uyun denmeside geleceğinin göstergesidir. siz nebi kelimesinde takıldığınız ve o kelimeyi resul gibi yorumladığınız için anlayamıyorsunuz. işte kuran korunmuştur. kıyamete kadar korunacaktır. ee o zaman bu kitaptan başka bir kitap inmeyecektir. inmeyeceğine göre hz.muhammmed(s.a.v.) inde son nebi olması gayet normaldir. çünkü son kitabı getiren son nebidir. bundan başka nebi gelmiyecektir. yani bundan başka kitap gelmeyecektir. kitap getiren peygambere nebi denir. kitap getirmeyen elinizdekini doğrulayan peygamber resuldür. resul gelecektir. hz.muhammed(s.a.v.) son resul değildir. ee nerde bu resul diye sormayın size ayetle karşılık vermek zorundayım. çünkü ayet şuan konuştuğumuz olayı sanki biliyormuş gibi bizi anlatıyor. bakın o ayetler ne?
Her ümmetin bir resulü vardır. Onların resulü geldiği zaman, aralarında adaletle hükmedilir ve onlara asla zulmedilmez. (yunus 47)
"Eğer doğru söyleyenler iseniz, (söyleyin) bu ne zaman (gerçekleşecek)?" diyorlar. (yunus 48)
böyle söylemiyor musunuz? hani nerde resul ne zaman gelecek demiyor musunuz?
ister inanın ister inanmayın ben kuranda resulün geleceğini iddia ediyorum. ayetlerle iddiamı kanıtladığıma inanıyorum. çünkü ahzap 7 de bile hz.muhammed(s.a.v.) in bir nebi olduğu ve söz aldığını ondan sonra gelecek olan resule yardım edeceğini söylüyor. ahzap 40 dada son nebi fakat Allah(c.c.) ın resulü ifadesini kullanıyor. son resul hitabı yok. Allah(c.c.) bundan sonra resul gelmeyecek beklemeyinde demiyor. kuranda son nebinin hz.muhammed(s.a.v.) olduğunu ve ondan sonra resul geleceğini apaçık vurguluyor.
eğer inanmıyorsanız yada inanmak istemiyorsanız bu sizin sorununuz ama ben kanıtladığıma inanıyorum. eğer siz gelmeyeceğine dair kurandan bir kanıt bulursanız ne ala ama bulamazsanız burda kör döğüşü yapmanın bir alemi yok. inanın yada inanmayın size açıkladım konuyu. selam ile...
beni sapık olarak değerlendiriyorsunuz ve yunus 48. ayetin Allah(c.c.) ın ayeti olmadığını söyleyecek kadar sapıtmışsınız. ayetler sadece bir topluma bir kişiye gelmez. tüm insanlığa iner. korunması ve okunması ders alınması bu yüzdendir. ilk ayet okudur. peygamberimize okumasını söylenmiştir. ama bizede bu kitabın ayetlerini okumamız ve araştırmacı olmamız için söylenmiştir. yani ayetler evrenseldir. o gün bazı yüzler kapkaradırdaki mana ileriki zamanı gösteriyorsa ayetler tüm zamanlara inmiştir. resuller bitmez kıyamete kadar resuller gelecektir. sizin yaptığınız benim sözlerimi tekrarlayarak saptırmaya çalışmak. ama yalanlamaktan çok inanmaya çalışsaydın birazda olsa belki beni sapık ilan etmezdin.
ayetler açık değil mi? peki o zaman bana resul gelmeyecektir ayetini getirde susayım.tekrar konuşmamak üzere kabul edeyim.
bu arada iftira iftira diyip iftira atıp ondan sonra sapık sapkın diyip sapkınlaşmış olmakda nesi böyle. bana ayet delil getirebilir misin son resul geldi diye? yada bana ayet getir bir daha resul gelmeyecek? eğer bu ayetleri bulursan inanki ben sana inananlardan olacağım. ama yok.
senin yolun doğruysa Allah(c.c.) beni senin yoluna tabi etsin. iftira atarak, çirkefleşerek savunma yapman sana hiçbirşey kazandırmaz. bana gelmeyeceğini inandır susayım. ben sana geleceğini söyledim. sende bana gelmeyeceği ile ilgili ayeti getir. ahzap 40 ı hiç getirmene bile gerek yok. çünkü orda üstüne basa basa Allah(c.c) ın resulü ifadesi var. resulullahi ifadesi budur. resulullahi ve hatemen nebiyyin. nebilerin kitap verilenlerin sonuncusudur. selam ile...
evet sence neden orda hatemen nebiyyin dediği halde resulullahi ifadesi geçiyor. hiç farkettin mi? resullullahi ve hatemen nebiyyin ifadesine dikkat et. Allah(c.c.) ın resulü fakat nebilerin sonuncusu diyor. ahzap 7.ayettede nebilerin içinde hz.muhammed(s.a.v.) dende söz alıyor. hani biz her nebiden sonra onu doğrulayacak resul göndeririz ayetide bizzat kanıtıdır. hatta başka bir ayettede gelecek olan resul olursa ona uyun denmeside geleceğinin göstergesidir. siz nebi kelimesinde takıldığınız ve o kelimeyi resul gibi yorumladığınız için anlayamıyorsunuz. işte kuran korunmuştur. kıyamete kadar korunacaktır. ee o zaman bu kitaptan başka bir kitap inmeyecektir. inmeyeceğine göre hz.muhammmed(s.a.v.) inde son nebi olması gayet normaldir. çünkü son kitabı getiren son nebidir. bundan başka nebi gelmiyecektir. yani bundan başka kitap gelmeyecektir. kitap getiren peygambere nebi denir. kitap getirmeyen elinizdekini doğrulayan peygamber resuldür. resul gelecektir. hz.muhammed(s.a.v.) son resul değildir. ee nerde bu resul diye sormayın size ayetle karşılık vermek zorundayım. çünkü ayet şuan konuştuğumuz olayı sanki biliyormuş gibi bizi anlatıyor. bakın o ayetler ne?
Her ümmetin bir resulü vardır. Onların resulü geldiği zaman, aralarında adaletle hükmedilir ve onlara asla zulmedilmez. (yunus 47)
"Eğer doğru söyleyenler iseniz, (söyleyin) bu ne zaman (gerçekleşecek)?" diyorlar. (yunus 48)
böyle söylemiyor musunuz? hani nerde resul ne zaman gelecek demiyor musunuz?
ister inanın ister inanmayın ben kuranda resulün geleceğini iddia ediyorum. ayetlerle iddiamı kanıtladığıma inanıyorum. çünkü ahzap 7 de bile hz.muhammed(s.a.v.) in bir nebi olduğu ve söz aldığını ondan sonra gelecek olan resule yardım edeceğini söylüyor. ahzap 40 dada son nebi fakat Allah(c.c.) ın resulü ifadesini kullanıyor. son resul hitabı yok. Allah(c.c.) bundan sonra resul gelmeyecek beklemeyinde demiyor. kuranda son nebinin hz.muhammed(s.a.v.) olduğunu ve ondan sonra resul geleceğini apaçık vurguluyor.
eğer inanmıyorsanız yada inanmak istemiyorsanız bu sizin sorununuz ama ben kanıtladığıma inanıyorum. eğer siz gelmeyeceğine dair kurandan bir kanıt bulursanız ne ala ama bulamazsanız burda kör döğüşü yapmanın bir alemi yok. inanın yada inanmayın size açıkladım konuyu. selam ile...
Sizin verdiğiniz mealin yunus 48 le hiç alakası yok. isterseniz tekrar yazabilirim. Ben sizin gönderdiğiniz meali kabul etmiyorum. Senin yazdığın meal Allahın ayeti değildir.
Şuan ki rasül kimdir ? Sizin rasülünüz kimdir ?
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.