Kuran'a inanmazsın Kuran'dan örnek göster dersin.
Mutlu olanlara gelince, onlar da cen*nettedirler. Rabbinin dilediği hâriç, gökler ve yer durdukça onlar da orada EBEDİ kala*caklardır. Bu (nîmetler) bitmez, tükenmez bir lütuftur. (Hûd Sûresi:108)
Siz ve Allâhın dışında taptığınız şey*ler cehennem yakıtısınız. Siz oraya gi*recek*siniz. Eğer onlar birer ilah ol*sa*lar*dı oraya (cehenneme) girmezlerdi. Hâl*bu*ki hepsi orada EBEDİ kalacaklardır. (Enbiyâ Sûresi:9899)
Dediğim gibi buradaki başlığı Ehli Sünnet inancı taşıyan kardeşlerime açtım. Anlama kapasiteniz az sanırım...
Hiçbir dine inanmam.İslam profesörlerini sapıklıkla itham ettiğinize göre siz ya ordinaryussunuz yada İslamın özünden kopmuş ve gelenekleri savunuyorsunuz.
Bunları bende biliyorum.Sanıyorum ki orda cehennemde cezasını çekenler cennete girebileceğinden bahsetmiş.En azından olabilir demiş,terside geçerli tabi.Mesela bunları açıklayın,
- Başı açık namazın olmayacağını söyleyen kitap yok.
- Namahrem kadın erkek tokalaşabilir.
-Yılbaşı kutlanmasında sakınca yoktur.
- Kadın tek başına hacca gidebilir.
Erkek Altın yüzük takabilir.
-Sakalın bıyığın dinle alakası yoktur
- Namazda başı örmek şart değildir, gelenektir.
-Müzik dinlemek mubahtır.
-Kadının başını örtmesi şart değildir.
-Mezhebe uymak şart değildir.
-Namaz Türkçe kılınabilir.
- Ölüye Kuran okunmaz
Siz bu başlığı foruma açtınız ve bütün üyelerde girip yazma özgürlüğüne sahiptir.Anlama kapasitem en az sizin kadar var üstadım..
Şimdi bu cevapların size faydası oldumu? ..... olmadı... o zaman beni oyalamayın.
- Kadın tek başına hacca gidebilir.
Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, bedenlerini örtecek cilbablarını giysinler. Bu, onların tanınıp incitilmemelerine de daha uygundur. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.(ahzab 59)
e âhiret gününe iman eden bir kadının beraberinde babası veya oğlu yahut kocası veya kardeşi yahut nikâhı haram olan biri olmaksızın üç gün veya daha fazla süren bir yolculuğa çıkması helâl değildir.(Müslim, Hacc: 423.)
Kadının başını örtmesi şart değildir.
Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, bedenlerini örtecek cilbablarını giysinler. Bu, onların tanınıp incitilmemelerine de daha uygundur. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.(ahzab 59)
İmam Ebû Yusuf ile İmam Muhammed'e göre, Arapçadan başka bir dil ile kıraati yerine getirmek caiz değildir.
Bu dini doğru anlamanın bir kıstası varmıdır?Bu adamların dedikleri yanlış sizin alimlerinizin dediklerini doğru yapan nedir?Yukarıdaki maddeleri çürütecek kanıtlar nerde?Kuranda olmayan birşeyi nasıl dayanak noktası olarak alabiliyorsunuz?Sizin alim dedikleriniz birşey uydursa hemen inanırmısınız yoksa kuranı açıp böyle birşey varmı diye araştırırmısınız?Kuranda yazmayan ama yıllarca alışılageldiği için uygulanan ve çoğununda kurana ters olduğu hurafeleri hiç araştırdınızmı?
Tabiki olmadı.Çoğu dayanaksız,güncelliğini yitirmiş ve saptırılmış.En basitinden
Mesela burada o zamanın şartlarında mekke-medine arası develerle çölde yapılan seyahat için söylenmiştir.Kadınların çöl şartlarında onlara fiziki olarak daha güçlü olan erkeğin refakat etmesi koruması gerektiği için söylenmiştir.Kadını 2 .plana itmek yerine onun güvenliğine atıfta bulunulmuştur.Uçakların olduğu günümüzde artık 4 saatlik bir yolculukla güvenli bir şekilde hacca gidilebiliyor.Bu söylem artık güncelliğini yitirmiştir.
Burada beden örtülecek demiş.Başörtüsünü nerden çıkardınız?Saptırmaya güzel bir örnek.
-Namaz Türkçe kılınabilir.
İlahiyat profösürüne inanmayıp ne olduğu belli olmayan arapların imamınamı inanıyorsunuz ?Elin arap imamı kalkıp Türkçeyi övecek hali yokya.Sizin referansınız bu adamlarsa size acırım.Uydurma hadislere bir göz atın kimler ne için yazmışlar.
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.