Allah, peygambere nasıl salat eder?
Allah, peygambere nasıl salat eder?
"salavat getirmek" ifadesi galatı meşhur olmuş ancak uygunsuz bir kullanımdır. "salavat" kelimesi "salat"ın çoğuludur. ahzab 56 da Allahın ve meleklerin salatından bahsederken Allah ve melekler cümlenin öznesidir. öznenin ikisinin salatı da aynı olmalıdır. yani Allahın salatı neyse meleklerin salatı da odur.
salat etmeyi yanlış bir ifadelendirmeyle "salavat getirmek" şeklinde çevirmek ve salatı sadece ağızla söylenecek bir söze indirgemek maalesef ahzab 56 yı yanlış anlamak olur.
ahzab 56 indikten sonra peygamberin etrafındaki müminler peygambere nasıl salat ettiler / destek oldular? salavat (?) getirerek mi?
"salavat getirmek" ifadesi galatı meşhur olmuş ancak uygunsuz bir kullanımdır. "salavat" kelimesi "salat"ın çoğuludur. ahzab 56 da Allahın ve meleklerin salatından bahsederken Allah ve melekler cümlenin öznesidir. öznenin ikisinin salatı da aynı olmalıdır. yani Allahın salatı neyse meleklerin salatı da odur.
salat etmeyi yanlış bir ifadelendirmeyle "salavat getirmek" şeklinde çevirmek ve salatı sadece ağızla söylenecek bir söze indirgemek maalesef ahzab 56 yı yanlış anlamak olur.
ahzab 56 indikten sonra peygamberin etrafındaki müminler peygambere nasıl salat ettiler / destek oldular? salavat (?) getirerek mi?
İslam Alemi tarafından kaleme alınmış bütün Kur'an çevirisi, meal ve tefsirlerin, ki, bu eserlerin müellifleri, konu ile alakalı ilimleri ile bilinir ve her biri bu ilimleri ile meşhurdur, ve bu alimlerin çeviri, meal ve tefsirlerine biat eden binlerce İslam Büyüğü, salavat konusunu, gerek Ahzab suresi ve gerek diğer kaynaklardan, İslam Aleminin bu gün kabul ettiği biçimi ile anlatmış ve izah etmiştir.
Bu gün ise Edip Yüksel denen kişi, ne hesapla olduğu bilinmez, bu ayeti farklı bir biçimde lanse ederek, "Allah ve melekleri, Peygamber'e çok salavât getirirler. Ey müminler! Siz de ona salavât getirin ve tam bir teslimiyetle selam verin." şeklinde ki çeviriyi ve bu mihval üzere olan tefsirleri, yanlış kabul ederek, kendisi "Allah ve melekleri peygamberi desteklemektedir. Ey inananlar siz de onu destekleyin, gereken saygı ve itaati gösterin. " şeklinde bir ifade ile, aklınca, bu gün Ehli Sünnetçe de sapkın bir akım kabul edilen bu kesimin yeni içtihadı olarak sunuyor.
Yani bu taze müçtehide(!) göre salavat diye bir şey yok. Üstelik, bu zihniyetin sahipleri ve yandaşları, alenen, 1400 yıldan beri salavat getiren milyonlarca evliyaya, alime, mümine hakaretamiz ifadeler kullanmaktadır.
Amacın ne olduğunu bu yazıyı okuyan Müslümanların vicdanına bırakıyorum.
Sevgili Arkadaşlar:
Benim yazılarımda edebe aykırı bir tek cümle bile yoktu, bu yüzden yukarıda yazdığınız cümle ile çelişmeyin. Lütfen yazılarımı değiştirmeyin, edebe aykırı olduğunu savunuyorsanız buraya asarsanız herkes görür yazdıklarımızı. Eğer kendi yazdıklarınızı insanların vicdanlarına bırakıyor ve benim yazdıklarımı da siliyorsanız, adaletten yoksun insanlar olarak telakki edileceksiniz tarafımdan ve eminim benim gibi düşünenlerden...
Asın yeniden benim yazdıklarımı ve bende Müslümanların vicdanına bırakayım...
Şimdi manzaraya bir bakalım:
Allah,
- “Şüphesiz Allah ve melekleri Peygamberi destekliyorlar/ ona yardım ediyorlar/ onun için gerekeni yapıyorlar. Ey mü’minler! Siz de ona destek olun ona yardım edin/ onun için gerekeni yapın ve onun güvenliğini tam bir güvenlikle sağlayınız!” buyuruyor.
Biz de çıkmışız:
- Allahümme salli ala muhammed ve sellim..” Ey Allahım! Muhammed’e sen yardım et, gerekli desteği sen yap ve onun güvenliğini sen sağla..... diyoruz.
Ne büyük tezat/çelişki ve ne iğrenç küstahlık!
Sevgili Arkadaşlar:
Benim yazılarımda edebe aykırı bir tek cümle bile yoktu, bu yüzden yukarıda yazdığınız cümle ile çelişmeyin. Lütfen yazılarımı değiştirmeyin, edebe aykırı olduğunu savunuyorsanız buraya asarsanız herkes görür yazdıklarımızı. Eğer kendi yazdıklarınızı insanların vicdanlarına bırakıyor ve benim yazdıklarımı da siliyorsanız, adaletten yoksun insanlar olarak telakki edileceksiniz tarafımdan ve eminim benim gibi düşünenlerden...
Asın yeniden benim yazdıklarımı ve bende Müslümanların vicdanına bırakayım...
Şimdi manzaraya bir bakalım:
Allah,
- “Şüphesiz Allah ve melekleri Peygamberi destekliyorlar/ ona yardım ediyorlar/ onun için gerekeni yapıyorlar. Ey mü’minler! Siz de ona destek olun ona yardım edin/ onun için gerekeni yapın ve onun güvenliğini tam bir güvenlikle sağlayınız!” buyuruyor.
Biz de çıkmışız:
- Allahümme salli ala muhammed ve sellim..” Ey Allahım! Muhammed’e sen yardım et, gerekli desteği sen yap ve onun güvenliğini sen sağla..... diyoruz.
Ve bir şey daha
bizler sırf kuran dediğimiz için burada dinsiz olarak bile ilan edildik, peygamber redcisi olarak bile ilan edildik, şimdi soruyorum sizlere, kim adil, ya da kim kafasına göre takılıyor.
sevgili bekir
ilk yazdığıma cevap vermemişsin, bu senin tamamen ön yargılı bir şahıs olduğunu ortaya çıkarıyor ve şunu diyorum. forumunuz da ne olursan ol gel diyorsun
biz burdayız ama nasıl
sizlerin istediği kriterlerde değiliz diye siliniyor yazılarımız
umarım vicdanınız birgün sizi yarı yolda bırakmaz
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.