Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Peygamber Gaybi Bilirmi?

milwaukee

Üyeliði durduruldu
Katılım
12 Şub 2006
Mesajlar
222
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
1. Resûlullah'ın (s) sözlerinde hiçbir asıl ve esasla ilişiği kurulamayan, bazı zaaf ve sapmalarla doğrudan uydurulmuş hadisler: Dünyanın ömrü hakkında ve Türkler aleyhine uydurulan hadisler gibi.







2. Resûlullah'ın (s) sözlerinde doğru ve makul bir özü bulunmasına ve gaybî ihbar niteliği taşımamasına rağmen birtakım ilâve ve çıkarmalarla rötuşlara uğrayarak gaybî ihbar niteliğine büründürülmüş hadisler.







Bu tür rivayetlerin makul bir özü, ancak birçok kaynaktan çeşitli varyantlarının tahlili ve mukayesesiyle elde edilebilir. Bu varyantları ararken, rivayetleri aynı kaynaktan aktaran musannıflardan ziyade, birbirinden bağımsız eser vermiş musannıfları gözönüne almak daha mantıklı görünmektedir. Mamafih, bazan, tekrarları bol olan eserlerde de (Sahih-i Buharî ve Musned-i Ahmed gibi) bu sonuç kolayca elde edilebil*mektedir.



Gaybî haber niteliğinde görünen rivayetlerin büyük bir kısmı, bizce, bu özelliği taşımaktadır.







3- İlgili bulunduğu olayın şahidi durumundaki bir kimsenin sözü iken Resûlullah'a (s) ref edilerek (yükseltilerek, izafe edilerek) gaybî ihbar niteliği kazandırılmış hadisler. Burada, sözün aslı doğru ve sahibi de dürüst bir kimse olsa bile, rötuşlanarak Resûlullah'a izafe edilmiş (ref edilmiş) şekli ile hadis, 'uydurma' niteliğini kazanmış olmaktadır.







4- Hz. Peygamber'in (s), hayatında vukubulan bazı ahvâl*den, Allah tarafından (Kur'an-dışı bir yolla) haberdar edildiğine dair rivayetlerin yanısıra, aynı ahvâlden, bizzat Resûlullah'ın (s), beşerî yollarla haberdar olduğu şeklindeki rivayetlere de rast*lamaktayız.







Hz. Peygamber'in (s), hangi yolla bu ahvâlden bilgi salibi olduğuna muttali olamayan birtakım samimî insanların, onun bu istihbaratını, kestirme ve pratik bir çözümle 'Kuran-dışı ilahî ihbar'a hamletmiş olmaları uzak bir ihtimal değildir (Bu husus aşağıda örneklendirilecektir.)







4. ÖRNEKLER







Biraz önce açıkladığımız dört özelliği ayrı ayrı örnekler üzerinde gösterelim.







• Örnek: l







Dünyanın ömrünün 7000 yıl olduğu, Hz. Peygamberin altıncı 'bin'in sonlarında gönderildiği; Mehdi ve Deccalin zuhur tarihleriyle kıyametin kopuş tarihinin hesaplanmasına esas alınan bütün rivayetler uydurmadır.



Yaşadığı dönemde bütün bu ihbarlara inanan ve onları "El-Keşf min mucâvezeti hâzihi'l-umnıeti'l-elf' isimli risalesinde derleyen İmam-ı Suyutî (911) günümüzde yaşamış olsaydı, herhalde bu risalesini yazdığından ötürü hayli hayıflanırdı. Çünkü zaman, İmam Suyutî'nin verdiği bütün ihbarları yalanlamıştır.







Nitekim 13. hicrî asırda yaşayan müfessir Âlûsi(1217-1270), A'raf: 187 âyetinin tefsiri münasebetiyle, Suyutî'nin adı geçen risalesini tanıttıktan sonra şöyle devam eder: 'Eğer içinde bulunduğumuz yüzyılın sonuna kadar mehdî zuhur etmezse onun (Suyutî'nin) dayandığı bütün deliller yıkılır.. .'"(Menâr tefsiri, ilgili âyetin yorumunda, naklen).



Evet Âlûsî'nin içinde yaşadığı 13. yüzyıl çıkalı bir yüzyıldan fazla bir zaman geçmiş olmasına rağmen hâlâ yaşyoruz ve hâlâ hesap yapanlarımız, hâlâ tarifine uygun bir mehdî bekle*yenlerimiz var.
 

milwaukee

Üyeliði durduruldu
Katılım
12 Şub 2006
Mesajlar
222
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
ALLAH GAYBI KENDİSİNDEN BAŞKA KİMSE BİMEYECEĞİNİ SÖYLÜYOR BUNA RAĞMEN HALA EVLİYANIN GAYBI BİLDİĞİNİ SÖYLÜYORLAR.SONRA DA SİZ ANLAMAZSINIZ AKLINIZ ERMEZ DİYORLAR.
26. Gaybı bilendir O. Gaybı konusunda hiç kimseyi yardımcı yapmıyor.

27. Seçtiği bir elçi müstesna. Çünkü O, resulünün önünden ve arkasından gözetleyiciler yürütür. MÜLK
ALLAH BÖYLE DİYOR.
 

byolcu

New member
Katılım
27 Ara 2005
Mesajlar
53
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
resullare gaybdan haber verildiği kuranda anlatılır. her evliyanın değil ama bazılarının gaybdan haber alabildiğine inanırım. yani ne demek oluyor. resul=evliya
 

byolcu

New member
Katılım
27 Ara 2005
Mesajlar
53
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
evliya yani onun tekili olan veli allah dostu demektir. Ayrıca resullerde allahın dostlarıdır.
 

milwaukee

Üyeliði durduruldu
Katılım
12 Şub 2006
Mesajlar
222
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Hayir Peygamberde Ancak Vahyedilen Gaybi Bilir.
Evliya Dedikleriniz Ise Hiç Bilemezler.
Allah Böyle Diyor Tersini Söyleyen...
 

seyfullah putkýran

New member
Katılım
30 Eyl 2005
Mesajlar
5,807
Tepkime puanı
205
Puanları
0
Yaş
39
Konum
Ruhlar Aleminden
Web sitesi
www.tevhidyolu.net
sayın muvahhıd gereksiz tartışma ortamı oluşturmaya çalıştığını kanatindeyim belliki burda amacınız öğrenmedk dğeil . siz bişey bilmiyosunuz asıl greçek bunalr diyip nete yazıyazan insanlardan sınız bu siteye sizin gibi niceler geldi ve hala gelmekte ama hepsi zaman aşımına uğradı sizde uğrıcaksınız. söylediklerinizi madme doğru olduğunu biliyosunuz neden burda konuyu tartışmaya açıyosunuz,hepimiz bilirizki Gayb hakkatında saklı hazinelerdendir, ve bu sırrı dilediğiyle paylaşır buna kimse karışamaz, sizde karışamazsınız evet peygamberler sadec bildirileni bilir onların olağan üstü gücü yoktur Rabbim ne emrederse onu söylerler. ve onun dışında gayb hakkında bilgi bilmezler.gelelim velilere ,veli dost demek onlar Hak dostlarıdır , siz bile sevdiklerinizle nce sırlar paylaşırsınız onlara hedyenizdir bunlar... peki Rabbim velilerine neden hediye vermesin bu çokmu zoounuza gidiyor iszde velilik makamına gelin iszde sırlara vakıf olun. bazı insanlar gibi UZANAMADIĞINIZ CİĞERE MINDAR DEMEYİN...bunlara kimse inanmaz. insanalr çok şükür hakiakti nerden dinliceklerini biliyolar üzgünm nice ulema varken, o ilim sahiplerini bırakıpta sizi dinlemek , fiziği prof varken , kahvede dünyanın düzmü yuvarlak mı olduğunu tartışan insanlardan dinlemek gibi olur.. dilerim sizde onlara laf atmak yerine acaba onlar gibi nasıl veli olurum diye araştırrsınız. yoksa bir ömre yazık olur. inşallah ölmeden ölünüz hadisine mazhar olan kullardan olursunuz bizde tabi:)
 

milwaukee

Üyeliði durduruldu
Katılım
12 Şub 2006
Mesajlar
222
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Sayin Seyfullah Ben Allahin Ayetini Söyledim.gaybi Allahtan Başka Kimse Bilemez.diye.
Allahin Ayeti Var Elbette Ne Yazarsaniz Yazin Sizin Düşüncelerinizi Jabul Etmem.siz Kurani Değil Başkalarinin Sözlerini Kaale Aliyorsaniz Banane...
Haydi Gel Iktibasada Seni Orada Bir Görelim.ben Emre Koc
 

seyfullah putkýran

New member
Katılım
30 Eyl 2005
Mesajlar
5,807
Tepkime puanı
205
Puanları
0
Yaş
39
Konum
Ruhlar Aleminden
Web sitesi
www.tevhidyolu.net
ben kuran-ı kerimi tam manasıyla anlıyabilicek bir makam sahip değilim , siz sahip seniz buyrun. Ama ben bu makama sahip olanalrdan dinlemeyi tercih ederim. Böylelikle labirentli bir yolda acabu mu yoksa bu mu gibi düşünceye dalmaktan kurtulmayı tercih ederim böylelikle hedefe daha kısa zamanda ulaşabilirm. size tavsiyem sizde işin ehline müracat edin. idrak bir yere kadar herkesin bir sınırı var ben haddimi bilir ve işin ehline danışırım. benim sözünü dnlediğimm işin ehhli olan zalar kuran- ı kerimin ruhuu anlıyabilicek bir makama ermiş insanlardır.onun için tartışmak istemem bu bize kar yerine kalp kırma boyutuna gelicek sanırım bu hiç hoş dğeil.onlar verken benim sizinle tartışmam edebime sığmaz bundan sonra sadecc onların eserlerinde yazıcam inşallah. Hakkınızı helel edin kalb,ini kırdığım için.

saygılarımla...
 

milwaukee

Üyeliði durduruldu
Katılım
12 Şub 2006
Mesajlar
222
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Peki Ya Onlar Kurani Yanliş Anlamişsa.
Hristiyanlik Pavlus Incili Yanliş Anladi Diye Bozulmuştu.
Hem Allah Kurani Anlayalim Diye IndirmediMİ Seyfo Kardeş.
Yusuf 3.apaçik Bir Kitap Değilmi Enam 101.
Hakkim Varsa Helal Olsun.sizde Benimkini Helal Edin.
Ve Sana Son Soru Seyfo Ya Hz.ibrahimde Haddini Bilip o Zamanki Din Ehlinin Yoluna Uysaydi?
 

byolcu

New member
Katılım
27 Ara 2005
Mesajlar
53
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Muvahhdid

Hz İbrahimin durumu biraz farklı olup o Allahı kendi kendine bulmuştur. Bazı peygamberler de var ki Allahı mesela yusuf gibi babasından öğrenmiştir. Bazıları da mesela bir çok Allah dostu gibi hz İbrahimden öğrenmiş olup onun gibi Allah dostu olmuşlardır.

Hz İbrahim haniftir. O kendilerini hanif sanıpta İbrahimin veliliğini, evliyalığını inkar edenlerin bahsettiği gibi olamaz.
 

milwaukee

Üyeliði durduruldu
Katılım
12 Şub 2006
Mesajlar
222
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Sayin B.yolcu
Benim Sorum Su Ya Ibrahim De Haddini Bilseydi.sizin Gibi Allahtan Baska Evliyalar Edinseydi.evliya Vardir Ama Gaybi Bilmezler Ve Allah Bana Tapar Diyemezler Seriati Cigneyemezler.
Sizin Evliya Saydiklariniz Tartismasiz Kafir .panteist Gurulara Evliya Diyen Sizsiniz.kutup Gavs Deyip Onlara Kainatin Yonetimini Veren Sizsiniz.
 

milwaukee

Üyeliði durduruldu
Katılım
12 Şub 2006
Mesajlar
222
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
KUTUP GAVS SAPIKLIĞI
İLK ONCE KUTUP VE GAVSIN TARİFİNE BAKALIM.GÜYA KAİNATI ONLAR YONETIRLERMIS.KUTUP VE GAVS KAVRAMI ILK BASTA KAFIRLERIN EN BUYUĞÜ MÜŞRİK IBN ARABİ ORTAYA ATILMIŞ.
ONRA PEK ÇOK SAPIK ONLARA UYMUŞ PUTPEREST OLMUŞ.KAFİRLERE EVLİYA DENİLMİŞ.
İŞTE GAVS Tasavvufta kâinatın yönetiminden sorumlu olduğuna inanılan velîler örgütünün başı. Kutub ve kutbu'l-aktâb (kutublar kutbu) da denir. Manevî makamı esas alındığında daha çok kutup ya da kutbu'l-aktâb denildiği halde, özellikle kendisinden yardım istenilmesi durumunda "yardım eden" anlamında gavs ya da gavsu'l-âzam (en büyük gavs) olarak anılır. Ancak gavs ve kutub kelimeleri mücerret olarak kullanıldığında gavsu'l-âzam ve kutbu'l-aktâb anlaşılır. Gavslık makamına ibâdet ve riyâzetin çokluğu ile ulaşılmaz; doğrudan doğruya Allah'ın bağışı neticesinde elde edilir.

İŞTE KUTUP Mutasavvıflara göre gavs ya da gavsu'l-âzam (eşanlamda kutub ve kutbu'l-aktâb) hakikat-i Muhammediye (Muhammedî hakikat)'ın mazharıdır. Bütün kâinatın kalbi mesabesindedir. Değirmen taşının milin (kutb) çevresinde dönmesi gibi kâinat da gavsın çevresinde döner. Kâinat içindeki bütün varlıklar hayat ruhlarını gavstan alırlar. Cebrâil onun nefs-i nâtıkası (ruhu, konuşması); Mikâil kuvvei câzibesi (çekme gücü) ve Azrâil kuvve-i dâfiası (itme gücü) hükmündedir. Kâinatta dilediği gibi tasarruf eder. Tasarrufu ilmine; ilmi, Allah'ın ilmine tabidir. Zâhiriyle âlemin zâhirini, bâtınıyla âlemin bâtınını idare eder.

"Allah'ın kutba ikramlarından biri, alemin varlığından önce ve sonrasının bilgisini öğretmesi, nihayeti olmayanı bildirmesidir. Bütün varlıkların nizamının kendisiyle kaim olduğu bütün isimleri ona öğretmesidir. Allah'ın bütün sırlarına muttali kılması, bütün feyizlerini ona vermesi ve ilminin ihata ettiği her şeyi ona bildirmesidir.

"Hiçbir dönemde Kutbu'l Aktap ile peygamberler arasında bir perde bulunmaz. Allah'ın peygamberi gayb ve şehadet aleminde nerde olursa olsun, Kutbu'l-Aktab'ın gözü onu görmekte ve ona bakmaktadır. Hiçbir lahza ondan gizli kalmaz. (Cevahir'ul Maani, 1/63)

"Kutup en büyük velidir, bütün erenlerin başıdır ve Allah'ınizniyle kâinatta tasarruf sahibidir " diyorLAR. Bu tanımınız Mekke müşriklerinin Kabe'yi tavaf ederken, "Emret Allah'ım, Senin hiçbir ortağın yoktur. Yalnız bir ortağın vardır ki, onun da bütün yetkilerinin de sahibi sensin [62] ."demeleri gibiDİR
İyi bil ki halis din ancak Allah'ındır. O'ndan başka bir takım dostlara tutunanlar da şöyle demektedirler: "Biz onlara sadece bizi Allah'a daha çok yaklaştırsınlar diye ibadet ediyoruz ZÜMER 3
KAFİRLERDE ALLAHA INANIYORLARDI AMA BU TASAVVUF EHLI GIBI ORTAK KOŞUYORLARDI.
O, göklerin ve yerin hakimiyeti kendisinin olandır, hiçbir oğul edinmemiştir ve mülkünde hiçbir ortağı da yoktur; herşeyi yaratmış ve herbirini bir takdir ile belirleyip hepsinin mukadderatını hazırlamıştır.
. Böyle iken O'ndan başka bir takım tanrılar edindiler ki, hiçbir şey yaratamazlar, bilakis kendileri yaratılıp duruyorlar; kendilerine ne bir zarar, ne de bir yarar verme gücüne sahiptirler; ne öldürmeye, ne de öldükten sonra diriltmeye güçleri yeter. furkan 3-4
PUTPEREST TASAVVUF EHLIDE MULKUN YALNIZ ALLAHIN ELINDE OLDUĞUNU KABUL ETMEYEREK BU KUTP GAVSI UYDURMUŞ .ALLAH BEYINSIZLERIN ISNADLARINDAN MUNEZZEHTIR.
MEKKE MÜŞRİKLERİDE ALLAHA INANIYOR(MEAL OKUMAYANLAR BUNU BILMEZLER)AMA PUTLARI VESILE KILIYORLARDI.TARIKATÇILARIN VE TURBEPEREST KAFİRLERİN ŞİMDİ YAPTIĞI GİBİ. BU KAFİRLER MEAL OKUNMASIN DERLER ÇÜNKÜ KURAN BU ALLAH DÜŞMANI PİSLİKLERİN TÜM İFTİRALARINI ÇÜRÜYÜYOR.
MAALESEF BU GAVS KAVRAMI RİSALEDE FALANDA GEÇİYOR.İNŞAALLAH O ANLAMDA DEĞİLDİR BİLGİLİLERE SORUN.EĞER O ANLAMDA KULLANILIYORSA BİLNKİ BEN BU DÜŞÜNCEYİ KİM SÖYLERSE SÖYLESİN KABUL ETMEM.BİZ KURANA UYMAKLA EMROLUNDUK BAŞKALARINA DEĞİL.SELAM OLSUN CEVABINIZI BEKLİYORUM.
"
 
Üst Alt