Peki, anladım diyelim, hidayete talip olalım..
Fakat,
size bir iki küçük sual..
1- Bu özel gönderilen kullar, diyelim dünyanın en güzel yemeklerinden yediler, içtiler, peki, sizin karnınız doyar mı bu durumda..
2- Eğer bunlar gerçekten Kur'an için mesai de bulunmuşlarsa, umulur ki, vazifelerini yapmışlar ve kendilerini kurtarmışlardır, peki, sizin payınız nedir bu durumda..
3- Bunların kendilerini kurtarmaları, sizin, İslama karşı olan sorumluluğunuzu ortadan kaldırır mı, yani, onların ilmi ve ibadetleri, size ne kadar fayda sağlar..
4- Peygamber gibi yaşarlar... diyorsunuz.. Onlar peygamber gibi yaşadılar diyelim, siz eğer Peygamber gibi yaşayamıyorsanız, bunların yaşayışlarının size ne faydası olacaktır..
5- Bu zamana kadar hiç bir mezhep imamının, yada evliyanın.. Ölen bir mensubu için.. Bu adam beni çok seviyordu, bari onun yerine mezarına ben yatayım da hesabını ben vereyim.. demiş mi ya da deme şansı var mı?
6- Siz resmen HAK deyicilerin HIK deyicisi durumundasınız a dostum.. Eğer, Firavun gibi yaşıyor ama Musa gibi inanmaya çalışıyorsanız.. bunun faydasını göremezsiniz..
7- Nuh (as) sulara kapılan oğluna üzülünce, Allah şöyle uyarmıştı onu.. O senin evladın olsa da, SENİN EHLİNDEN değildir... Yani, bir peygamber bile oğlunu kurtaramazken, siz hangi evliyanın sizi kurtaracağı fikrini savunabilirsiniz..
bence bu kadar yeterli.. Arif olan anlamalı.. dualarımla