Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Natürel Şifa

seyfullah putkýran

New member
Katılım
30 Eyl 2005
Mesajlar
5,807
Tepkime puanı
205
Puanları
0
Yaş
40
Konum
Ruhlar Aleminden
Web sitesi
www.tevhidyolu.net
KEREVİZ: Gut hastalığını ve romatizmayı iyileştirir. Tok tuttuğu için diyet yapanlara özellikle önerilir. Cinsel gücü artırır. A,B,C vitaminleri,fosfor ve çeşitli madensel tuzlar içerir..



KUŞBURNU: Çok yoğun vitamin zenginliği nedeniyle gözlerin dostudur.Vücuda dirilik sağlar. 100 gram kuşburnunda bir sandık portakala eşdeğer C vitamini vardır. İyi bir raşitizm ilacı, etkin bir kan temizleyicisidir. Güçlü bir kurt düşürücü ve bağırsak yumuşatıcısıdır. Mide kramplarına ve sindirim sistemi zorluklarına karşı faydalıdır. Romatizma ağrılarını gideriyor. Basur tedavisinde iyi sonuç veriyor.



KIRMIZI BİBER:Bulaşıcı hastalıklara karşı etkili. Vücudun özellikle bulaşıcı hastalıklara karşı olan direncini artırıyor. Portakaldan daha fazla miktarda C vitamini içeren bu sebze, aynı zamanda içerdiği beta karoten ile bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor. Kırmızı biber mide suyu ve tükürük oluşumunu artırır, sindirimi kolaylaştırır, romatizma, mafsal ve diş ağrılarını azaltır, krampları giderir, kolera ve azaltır ve kanser tedavisinde kullanılır. Terlemeyi artırır, gut hastalıkları başta olmak üzere bir çok hastalığa iyi gelir.Kanser riskini serinlik verir (sıcak iklimlerde kullanılmasının nedenlerinden birisi budur), öksürük ve boğaz ağrılarını gidermede(gargara olarak) kullanılır, sinir hastalıkları için doğal yatıştırıcıdır,vücuttaki aşırı yağ ve kolesterol birikiminin önlenmesini sağlar. Antibakteriyel etkisi ile hastalıkların önlenmesinde de etkili olan kırmızı biber ülkemizde ağırlıklı olarak Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa olmak üzere Güney ve Güneydoğu illerinde fazlaca tüketilir.



KİRAZ:Aspirin yerine kiraz. Kiraz yemek ağrıların dindirilmesinde aspirinden çok daha etkili oluyor. 20 kirazda 12-25 miligram arasında antosiyanin bulunduğu ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin aspirinden on kat daha fazla olduğu görüldü. Kirazda bulunan antosiyanin maddesinin E ve Ca vitaminlerine benzer antioksidan etkiler yarattığına da tanık olundu. Nair'e göre,günde 20 kiraz yemek bir aspirin almakla özdeş etki yaratıyor. Nair kirazdaki antosiyaninin tablete dönüştürülmesine çalışıyor.



KİVİ: Bir kivide, bir portakalda olan C vitamininin iki katı vardır. Potasyum bakımından da zengindirler. Sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler.



LAHANA: Lapası göğüse uygulandığında öksürüğe,alt karna uygulandığında ise sistite iyi gelir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonları önler. İdrar söktürücü, toksin atıcı ve antiseptiktir.



LAVANTA: İdrar söktürücü ve ağrı kesicidir. Safrakesesi rahatsızlıklarında etkilidir. Kalp atışlarını düzenler, kan basıncını düşürür. Kuvvetli bir bitki olmasından dolayı kesinlikle fazla kullanılmamalıdır.



LİMON: Turunçgiller ailesinin en önemli üyelerinden birisidir. İyi bir mineral deposu olan limonda A, B1, B2, B3 ve özellikle C vitamini bulunuyor. Limon, damar sertliği ve enfeksiyonlarına karşı yararlıdır. kan dolaşımını da düzenler. Sabahları aç karına yarım bardak suyla karıştırılarak içilen limon suyu,aşırı asitlerin tahriş ettiği mide mukozasını yatıştırır.
Grip ve soğuk algınlığında bir limonun suyu bir tatlı kaşığı ve bir su bardağı ılık su ile karıştırılarak içildiğinde rahatlatıcı etki yapar. Tuzlu su ile karıştırılıp içilirse karaciğeri,sindirimi ve kalp atışlarını olumlu etkiler.



MANTAR: Diyet yapanlar tarafından özellikle tercih edilen bir besin türü. Bunun nedeni ise kalorisinin son derece düşük olması. Bununla birlikte kolesterol ve karbonhidrat hiç yoktur. Ayrıca yaşlılar için gerekli olan potasyum ve fosfor değerleri çok yüksektir. B3 vitamini ve folik asit yönünden de çok zengindir.



MAYDANOZ: Yaprakları, sapı, tohumu ve kökü kullanılır. Tatlılar hariç salata, çorba dahil her tür yemeğe, zevke göre istenilen miktarda konabilir. Karaciğeri ve dalağı olumlu yönde etkilediği söyleniyor. İştah açar, hazmı kolaylaştırır. İçinde bol miktarda C vitamini bulunur.



MELİSA (oğulotu): Kendine has uçucu yağları ruhsal bunalımlara, sinirsel rahatsızlıklara iyi geliyor. Stresten kaynaklanan baş ağrılarına karşı etkilidir. Melisa çay ve bitkisel su olarak içilebilir.



MISIR: Protein, yağ ve çeşitli şekerler içerir. Otuz altı biçimde kullanılır. Meksikalılar ondan alkollü içki bile yaparlar. Mısır püsküllerinin yatıştırıcı ve idrar söktürücü özelliği vardır. Mide, bağırsak için tahriş edici olmadığından sakınca görmeden kullanılmaktadır. Ama ne durumda olduklarını bilmeden mısır püsküllerini gelişi güzel kullanmayın..



MUSKAT: (Küçük Hindistancevizi)Bu bitkini ana yurdu Moluk Adalarıdır. Küçük hindistancevizi etlere, böreklere ve keklere çok yakışır,hatta sıcak şaraba katılır. Sindirimi kolaylaştırması için bebek mamalarında kullanılır. Küçük hindistancevizi bütün olarak alınmalı ve gerektiği kadar rendelenmeli. Uzmanlar uyku probleminiz varsa bir bardak sütün içerisine bir bıçak ucunun dörtte biri kadar h.cevizi tozu ilave etmeyi tavsiye ediyorlar. Fazlası zararlıdır.



NANE: Nane çay olarak içildiğinde mide ve bağırsak gazlarını, ishal , mide bulantısı ve kalp çarpıntılarını önleyici etkisi vardır. Mide ülseri olan kişilerin bu çayı dikkatli kullanması gerekir. Taze ya da kuru olarak yemeklerde, soslarda ve salatalarda tatlandırıcı olarak kullanılır.



PAPATYA: Çocuklara özellikle, kramplarda ve karın ağrılarında papatya çayı içirilebilir. Papatya çiçeği, gaz birikiminde, ishalde, deri döküntülerinde, mide rahatsızlıklarında ve balgamlanmalarda yardım eder. Ayrıca, adet görme aksaklıklarında, adet görememe hallerinde ve daha başka nitelikteki, dölyatağı (rahim) şikayetlerinde, uykusuzluk, testis iltihabı, yüksek ateş, yara ve diş ağrılarında yardımcı olabilir. Papatya, terletici, sakinleştirici ve kramp çözücü etkilere sahip olmasının yanı sıra, her tür iltihaplanmalarda ve özellikle mukoza iltihaplarında dezenfeksiyon ve iltihap kurutucu olarak kullanılabilir. Göz ve gözkapağı iltihaplarında, kaşıntılı ve akıntılı deri döküntülerinde dıştan kompres ve yıkama olarak, diş ağrısında gargara olarak ve ayrıca yaraların yıkanmasında kullanılır. Bir olay yüzünden kızgınlığa kapıldığınızda veya sinirlendiğinizde, hemen bir bardak papatya çayı içiniz; kalbiniz zarar görmeden, hemen sakinleşeceksiniz. Ağrılı bölgelere, kurutulmuş papatya ile doldurulmuş sıcak yastıklar koymak (Bitki Yastığı) da özellikle önerilir. Yatıştırıcı etki içeren papatya banyoları ve yıkanmaları da tüm sinir sistemini en iyi biçimde etkiler. Ağır hastalıklardan, bitkinlik hallerinden sonra kendinizi çok iyi hissetmeye başlayacak ve rahatlayacaksınız.



PATATES: Çiğ olarak cilt ülserlerine ve kesiklere iyi gelir. Baş ağrısına karşı rendelenmiş ya da halka halka doğranmış patatesi, yanaklarınıza koyun. Kaynatılmış kabukları tansiyonu düşürür. Mide ülseri, kabızlık ve hazımsızlık sorunlarında da suyundan faydalanılır.



PIRASA: Pırasada B vitamini, demir, kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum gibi mineraller bulunur. En büyük özelliği tok tutmasıdır. Özellikle diyet yapanlara önerilir. Kansızlık, romatizma, gut ve damar hastalıklarına karşı doğal ilaçtır. Cildi güzelleştirir, kanı temizler ve toksinlerden arındırır, bağırsakları yumuşatır..



REZENE: Genellikle sakinleştirici, gaz ve sancı giderici özelliktedir. Süt veren annelerde sütü arttırır. İdrar söktürür yaprakları yaraların iyileşmesini kolaylaştırır..



ROKA: Yaprakları kanı temizler ve kan dolaşımını düzenler. Vitamin ve mineral bakımından çok zengin olduğundan vücudun direncini arttırır. Yaprakları ve tohumu öksürüğü keser, iştah açar.



SAFRAN: Sinir sistemini uyararak vücuda kuvvet verir. Kabız etkisi vardır, adet söktürücüdür.



SARIMSAK: Halk arasında doğal ilaç olarak bilinir. Çiçek köklü sebzelerden biri olan sarımsak, hücrelerin yaşaması için gerekli olan özler içerir. Sarımsak doğadaki en güçlü panzehirlerden biridir. Günümüzde bağırsak parazitleri tedavisinde kullanılıyor. Aynı zamanda hipertansiyona karşı da etkili koruma sağlıyor. Uzmanlara göre çok sarımsak yemek tehlikeli olabilir. Aşırı doz anemi, astım gibi hastalıklara yol açabilir. Doğrusu ise günde bir iki diştir.



SİRKE: Sirke ateşi düşürür. Sistit ve gut enfeksiyonlarını tedavi etmekte yararlı olabilir. Tuzla karıştırılarak içildiği zaman sistemi zehirden arındırır. Bal ile birlikte alındığında yüksek tansiyona,mide ülserine,bağırsak enfeksiyonlarına ve uykusuzluğa iyi gelir.



SOĞAN: Antiseptik, toksin atıcı, idrar söktürücü, kan dolaşımını düzenleyici, nefes açıcı, kolesterol, şeker ve tansiyon düşürücü özellikler sahiptir. Soğan, mide şişkinliklerini rahatlatır ve kabızlığı önler. Arı ve böcek sokmalarında bir dilim soğan acıyı alır. Soğan suyu yanıklara, kesiklere, hayvan ısırıklarına faydalı olur. Suyunun günde iki kere sürülmesi siğillerin kaybolmasına yardımcı olabilir.



TARÇIN: İştah açar,bulantıyı giderir, ishali keser. Vücudu kuvvetlendirici özelliği vardır. Bağırsak gazlarına iyi gelir. Mikrop öldürücü etkisinden dolayı besin zehirlenmelerine karşı koruyucu rol oynar.



TUZ: Vücudumuzdaki tuz oranı doğrudan doğruya hayati fonksiyonlarımıza yansır. Tuz oranının düşük olması bedensel ve zihinsel verimi düşüreceği gibi fazla olması da kan dolaşımını, özellikle beyindeki kan dolaşımını bozar. Tuzu dikkatli kullanın.



YOĞURT: A,B,E vitaminleri,mineral tuzlar,kalsiyum,fosfor,magnezyum içerir. Her gün 125 gr yoğurt tüketmek hazımsızlık, mide ve bağırsak hastalıklarını önler. Cildi pürüzsüzleştirir, saçlara parlaklık verir. Süt şekerini laktik asite dönüştürdüğünden kalorisi düşüktür. Bundan dolayı beslenme uzmanları diyet yapan kişilere yoğurdu öneriyorlar.



ZENCEFİL: Hindistan’dan yeryüzüne dağılmıştır. Thai,Çin,Hint yemeklerine
o büyülü tadı veren zencefildir. Parfüm sanayinde de zencefil kokusundan faydalanılıyor. Körpe kök ve sapları pişirilerek yendiği gibi yatıştırıcı ve gaz söktürücü ilaç olarak da kullanılır. İştah açıcıdır. Solunum yolları rahatsızlıklarında tavsiye edilir.



ZEYTİNYAĞI: Başta E olmak üzere A,D,K vitaminleri içerir.
Zeytinyağının bağırsak, idrar yolları, safra kesesi rahatsızlıklarında ve gastritin giderilmesinde etkisi vardır. Çocukların beyin gelişimini ve kemiklerinin güçlenmesini hızlandırır. Bu vitaminler sayesinde hücrelerin yenilenmesinde doku ve organların yaşlanmasını geciktirmede etkilidir. Cildi besler,saçları korur. İçerdiği linolenik asit sayesinde yağsız inek sütüne katıldığında(bir kaç damla)anne sütünden kesilmiş bebekler(dört buçuk aydan sonra) için ideal doğal besin olduğu söylenir. Zeytinyağının en önemli özelliklerinden biri de kalp, damar hastalıkları üzerindeki olumlu etkisidir. Kalp krizi riskini azalttığı gözlenmiştir.
 

unzurna

New member
Katılım
12 Ocak 2007
Mesajlar
542
Tepkime puanı
4
Puanları
0
Yaş
57
Ben sadece bamyayı sevemedim bir türlü.
 
A

abdirabbih

Guest
Allah razı olsunn abi paylaşım için
nur-i pak olasın inş
 
Üst Alt