Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Namazda 10 güzellik

T

teslimolan

Guest
Tamam birader buraya kadar tamammm. Ama ısrarla anlamak istemediğiniz şey Efendimizin görevinin bitmediğidir.Örnek olarak namazın nasıl kılınması gerektiğini de anlatmasıdır.Ama senin dediğine göre Efendimiz -namaz kılın- emri ilahisini bize bildirdi ve görevi tamamladı öyle mi? Senin aklına yatıyor mu bu?

Kardesim bir evin saglam olmasi icin temeli saglam olmasi gerekmezmi ? Seytan temelsiz evi kolay isgal eder. Iste bu temel in saglam olmasi icin Allah a teslim olmak lazim ve bu temelin saglam olmasi icin Allah resullerini teblig etmek icin göndermis. Sonra insanlar Allah a teslim olduktan sonra yani evin temeli saglam olduktan sonra o binayi yükseltmek gerekir bunun icinde Allah namaza sarilin diyor yani Allah adini devamli zikretmemizi istiyor. Böylelikle o temeli saglam evimiz seytanin saldirisina karsi güclenecek ve seytan isterse atom bombasi atsin bize ancak sinegin isirdigindan fazla zarar vermeyecektir.

Peygambere görevinden fazla misyon yüklemeyin. Peygamber ben sadece uyariciyim dedikce onun dediklerine daha fazla misyon yüklemenin anlami yok diyorum.

Önemli olan yerleri ve gökleri yaratanin bi tek Allah olduguna inanmak ve onun emirlerini yerine getirmek tavsiyelerini dinlemek ve seytanin saldirilarina karsi kendimizi korumak cünkü o bizim düsmanimizdir insanlari dinden uzak tutmak isteyen seytandir.

mütevazi_25

New member
Peki teslimolan sana bir soru daha sorayım : öğlen namazı kaç rekattır sen kaç rekat kılıyorsun???

mütevazi_25

New member
Kisisel ibadetler sorulmaz.

ben sana sadaka veriyormusun diye sormuyorum.öğle namazı kaç rekattir ve sen kaç rekat kılıyorsun diye sordum... kılmayabilirsin de değil beni hiç kimseyi bağlamaz.ama merak ettim.Kur-an'ı kafana göre yorumlap ahkam kesen birinin öğlen namazını nasıl kıldığını merak ettim hepsi bu...

khan19556

New member
Mütevazı kardeşim bu mesele TESPİH başlıklı bölümde yer almaktadır.

İcmalen Kur ana dönün diyen benzer şahsiyetler mezheb imamlarını Allah la kul arasına girmekle suçlamakla beraber, kendi efkarında meal yazanları nazarı dikkate almamaya yönelik kaçamak cevaplar vermektedirler.

T

teslimolan

Guest
Mütevazı kardeşim bu mesele TESPİH başlıklı bölümde yer almaktadır.

İcmalen Kur ana dönün diyen benzer şahsiyetler mezheb imamlarını Allah la kul arasına girmekle suçlamakla beraber, kendi efkarında meal yazanları nazarı dikkate almamaya yönelik kaçamak cevaplar vermektedirler.

Ben kacamak cevap vermiyorum kimseyi etkilememek icin her soruya cevap vermek istemiyorum hepsi bu. Bakin sizin yaptiginiz su Allah bir kapi koymus onun hic bir zorlamasi yok. Kapinin kulpunu indiren kapiyi acip girecek ama siz o kapiya birde sifre aleti koyuyorsunuz. Böylelikle kimse giremiyor. Kolay olan dini zorlastirmayin.

mütevazi_25

New member
Ben kacamak cevap vermiyorum kimseyi etkilememek icin her soruya cevap vermek istemiyorum hepsi bu. Bakin sizin yaptiginiz su Allah bir kapi koymus onun hic bir zorlamasi yok. Kapinin kulpunu indiren kapiyi acip girecek ama siz o kapiya birde sifre aleti koyuyorsunuz. Böylelikle kimse giremiyor. Kolay olan dini zorlastirmayin.

Ne demek bu şimdi? Neyi nasıl zorlaştırıyoruz onu bi açıklasana.
Heralde Sünneti zorluk kabul etmiyorsundur?
Açıklamanı bekliyorum

T

teslimolan

Guest
Ne demek bu şimdi? Neyi nasıl zorlaştırıyoruz onu bi açıklasana.
Heralde Sünneti zorluk kabul etmiyorsundur?
Açıklamanı bekliyorum

Seytan Allaha ben kullarini saptiracagim diyor. Allah da insanlara seytanin bu sözlerine karsi bir silah vermesi gerekmezmi bu silah da iman. Seytan olmadan seytanin saptirmasi olmadan insanlar Allah tarafindan yaratildiklarini ve Allah in 1 oldugunu bulmalari cok kolaydi insan fitratindan dolayi. Ama seytan girince isin icine Allah insanlari bu düsmana karsi silahlandirmasi gerekiyordu. Bu silahin adi da iman Allahin zikri ve namaz.

Ben sünneti zor olarak kabul etmiyorum. Allah in minimum cizdiklari harici zaten sünnettir. Allaz en az ne emrettiyse onu yerine getirmemiz lazim onun fazlasi sünnettir ben böyle kabul ediyorum. Hz. Muhammed peygamberimiz döneminde yasamadigim icin de onun ne yaptigini bilemem. Birileri bir seylerde uydurmus olabilir.

Sizin zihniyetle insan at arabasindan baska hic bir bulus yapamazdi cünkü biri derdi bundan ötesi ni düsünmek günah sizde boyun eyerdiniz. Oysa aklini islet ve devamli düsün diye bir emir varken.

Imam .. düsünemedi de senmi düsündün lafi cok komik insan insandan üstündür. Benim senin yada baskasinin hic tahmin edemeyecegi insanlar belki Allah tarafindan daha fazla bilgi verilmistir. Sizin imam .. lardan baska akilli insan mi yok.

alikaya

New member
Kuranı en iyi anlayan en iyi tefsiir eden kim?
elbette peygamberimiz Hz.MUHAMMED (SAV)

O ne diyor 5 vakit namz kılın eee daha neyin savunuculuğunu yapıyosunuz ki anlamadım
bknz
"Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "Cibril (aleyhisselam) bana, Beytullah'ın yanında, iki kere imamlık yaptı. Bunlardan birincide öğleyi, gölge ayakkabı bağı kadarken kıldı. Sonra, ikindiyi her şey gölgesi kadarken kıldı. Sonra akşamı güneş battığı ve oruçlunun orucunu açtığı zaman kıldı. Sonra yatsıyı, ufuktaki aydınlık (şafak) kaybolunca kıldı. Sonra sabahı şafak sökünce ve oruçluya yemek haram olunca kıldı. İkinci sefer öğleyi, dünkü ikindinin vaktinde her şeyin gölgesi kendisi kadar olunca kıldı. Sonra ikindiyi, herşeyin gölgesi kendisinin iki misli olunca kıldı. Sonra akşamı, önceki vaktinde kıldı. Sonra yatsıyı, gecenin üçte biri gidince kıldı. Sonra sabahı, yeryüzü ağarınca kıldı. Sonra Cibril (aleyhisselam) bana yönelip: 'Ey Muhammed Bunlar senden önceki peygamberlerin (aleyhimüssalatu vesselam) vaktidir. Namaz vakti de bu iki vakit arasında kalan zamandır!' dedi."

Üst Alt