Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Namazda 10 güzellik

reyyan

New member
Ebû Hureyre (r.a)'ın bildirdiğine göre;Hz.Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur:
Namaz dini direğidir.Namazda on güzellik vardır.Bu on güzellik şunlardır:

1-Yüzü güzelleştirir.
2-Kalbi nurlandırır.
3-Bedeni dinlendirir.
4-Kabirde arkadaştır.
5-Rahmetin inmesine sebeptir.
6-Gök kapılarının anahtarıdır.
7-Ahirette günah ve sevapları ölçen terazide sevap kefesini ağırlaştırır.
8-Rabbi hoşnut ve memnun eder.
9-Cennete giriş için ödenecek ücrettir.
10-Cehennem ateşine karşı koruyucudur.

BAKARA (110)

Namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin. Kendiniz için her ne iyilik işlemiş olursanız, Allah katında onu bulursunuz.
Şüphesiz Allah bütün yaptıklarınızı görür.

selam ve dua ile...

inci364

New member
evet gerçekten namazın manevi boyutu olduğu gibi özellikle maddi boyutuda var hemen fiziksel bir şekilde dışa vuruyor Allahın bana verdiği en büyük nimetlerden biride namaz kılmamdır:11_1_218v :11_4_126v

ÇAPANOÐLU

New member
Namazın amacı, insanın manevî yücelmesini sağlamak, kişiyi topluma yararlı iyi bir insan hâline getirmek olduğundan, vücudun beslenmesindeki üç öğün gıda gibi namaz da öğünleştirilmiştir. Yani, belirli vakitlerde namaz kılınması istenerek insanın manevî beslenmesinin sürekli olması sağlanmıştır. “Fiilî dua” anlamına gelen “salât (namaz)”ın, müminler için günün belli vakitlerinde yerine getirilecek bir görev olması öncelikle, insan şuurunda Allah inancının devamlılığını gerçekleştirme gayesini gütmektedir. Din psikolojisi araştırmaları ortaya koymaktadır ki, insanın içsel yönelişlerinin ihmal edilmesi, onu manen kör bir varlık haline getirmekte ve bunun sonucunda da insan, iyi bir yapıcı toplum elemanı olamamaktadır. Dolayısıyla, insan için namaz çok önemli bir ödev durumundadır ve bu sebeple de günün belli vakitlerinde (sabah, akşam ve gece) zorunlu olarak namaz kılması emredilmiştir..

Aysegul

New member
hayatımız için çok çok önemli :) ...tşkler reyyan

T

teslimolan

Guest
Namazın amacı, insanın manevî yücelmesini sağlamak, kişiyi topluma yararlı iyi bir insan hâline getirmek olduğundan, vücudun beslenmesindeki üç öğün gıda gibi namaz da öğünleştirilmiştir. Yani, belirli vakitlerde namaz kılınması istenerek insanın manevî beslenmesinin sürekli olması sağlanmıştır. “Fiilî dua” anlamına gelen “salât (namaz)”ın, müminler için günün belli vakitlerinde yerine getirilecek bir görev olması öncelikle, insan şuurunda Allah inancının devamlılığını gerçekleştirme gayesini gütmektedir. Din psikolojisi araştırmaları ortaya koymaktadır ki, insanın içsel yönelişlerinin ihmal edilmesi, onu manen kör bir varlık haline getirmekte ve bunun sonucunda da insan, iyi bir yapıcı toplum elemanı olamamaktadır. Dolayısıyla, insan için namaz çok önemli bir ödev durumundadır ve bu sebeple de günün belli vakitlerinde (sabah, akşam ve gece) zorunlu olarak namaz kılması emredilmiştir..

Allah in farzlari bunlar kardesim birde Allah adina konusup 2 vakit daha eklemisler farz diye gelde cildirma.

Namaz in kilinisi benim acimdan sudur.
Allah ismini anma zikretme ve devamli onu tekrarlaya tekrarlaya insan belleklerine Allah ismi kazinmasi imanin güclenmesi ve seytanin insana karsi zayiflamasi anlamina gelir. Tam kötülük yaparken o belleklere kazinan Allah ismi aklimiza gelir ve beyin ikaz eder dur yanlis yapiyorsun der. Ama bazilari namazin illa arapca kilinmasinda diretiyorlar. Oysaki Kuran okumayan bir insani düsünün sade namaz kilan. Anlamadigi harfleri hergün tekrarliyor bunun bir insana ne faydasi olabilir ? Namaz da Kuran da insani seytana karsi güclendirir.

Televizyonlardaki reklamlardaki ürünler tanitilirken neden acaba her ince detaya reklamcilar dikkat ediyor ? Belleklere ürünlerinin cok iyi oldugunu kaziyorlar insanlarin. Iste namazda böyle bir sey benim icin Allah in adini belleklere kazimak ve imani güclendirmek seytani zayiflatmak.

Moro

New member
teslimolan kardesim;
muhalefet etmen güzel bişe ama dine muhalefet etmen ne kadar iyi bilmiorum.
namaz 3 rekat demissin, 2 rekat eklemişler demişsin bişe soracam 1500 yıldır bunu bi tek sen mi farkettin nie 1,5 milyar musluman bu sekilde namaz kilio....
selametle

berfut

New member
Namazı Terkin Dini Cezası

Namazı inkar eden kafir olur. Çünkü kat'i delille sabittir. Umursamayarak yani tembelliğinden dolayı kasten namazı terk eden fasık olur. (İbni Abidin, Reddü'l Muhtar, c. 2, s.7).

Farz olduğunu inkar etmemekle birlikte beraber tembellikle namazı kılmaya uygulanacak dünyevi cezanın ne olacağı mezhepler arasında mezhepler arasında itilaflıdır.

Hanefîlere Göre; namazı kılmayan fasıktır. Namaz kılıncaya veya ölünceye kadar hapsedilir ve dövülür.

Mâlikîlere Göre; vaktin sonuna kadar beklenir, bu müddet zarfında kılarsa serbest bırakılır, kılmazsa ceza olarak (kafir sayarak) öldürülür.

Şâfiîlere Göre; vaktin sonuna kadar beklenir, sonra tövbeye davet edilir. Tövbe edip namazını kılarsa, serbest bırakılır. Aksi halde ceza olarak öldürülür. Öğleyi ve ikindiyi terkten dolayı güneş batıncaya kadar, akşam ve yatsıyı terkten fecir, sabahı terkten dolayı da güneş doğuncaya kadar ceza tatbik edilmez. Ancak kendisinden namazı vaktinde eda etmesini istemek şarttır.

Hanbelîler Göre; namazı tembellik göstererek terk eden kimseyi devlet başkanı veya naibi namazı kılmaya davet eder. Eğer sonra ki namazın vakti daralıncaya kadar kılmazsa katli vaciptir. Fakat üç gün kendisi tövbeye davet edilmedikçe ceza infaz edilmez. Mezheplerin her birinin görüşlerini dayandırdıkları akli nakli deliller vardır. Ancak sözü uzatmamak için bu kadarıyla yetindik. (Necati Yeni el, Hüseyin Kayapınar, Sünen-i Ebû Davud Terceme ve Şerhi c. 2, s. 112)

:3_3_6:

T

teslimolan

Guest
teslimolan kardesim;
namaz 3 rekat demissin, 2 rekat eklemişler demişsin bişe soracam 1500 yıldır bunu bi tek sen mi farkettin nie 1,5 milyar musluman bu sekilde namaz kilio....
selametle

Ben muhalefet etmiyorum kardesim.

Sabah, Öglen, Aksam (Aksam mi ikindimi yatsimi orasini bilmiyorum) farz dir deniyor Kuran da bunun aksinini söyleyenler kendileri ni baglar. Iki vakit daha verilir Kuran da ama orada salat yani namaz kil diye emir yerine dua vardir. Kilan istedigi kadar kilsin zaman ve imkani var ise ona bir sey diyemem ama farz dedinmi Allah in emri demektir bu.

T

teslimolan

Guest
Namazı Terkin Dini Cezası

Namazı inkar eden kafir olur. Çünkü kat'i delille sabittir. Umursamayarak yani tembelliğinden dolayı kasten namazı terk eden fasık olur. (İbni Abidin, Reddü'l Muhtar, c. 2, s.7).

Farz olduğunu inkar etmemekle birlikte beraber tembellikle namazı kılmaya uygulanacak dünyevi cezanın ne olacağı mezhepler arasında mezhepler arasında itilaflıdır.

Hanefîlere Göre; namazı kılmayan fasıktır. Namaz kılıncaya veya ölünceye kadar hapsedilir ve dövülür.

Mâlikîlere Göre; vaktin sonuna kadar beklenir, bu müddet zarfında kılarsa serbest bırakılır, kılmazsa ceza olarak (kafir sayarak) öldürülür.

Şâfiîlere Göre; vaktin sonuna kadar beklenir, sonra tövbeye davet edilir. Tövbe edip namazını kılarsa, serbest bırakılır. Aksi halde ceza olarak öldürülür. Öğleyi ve ikindiyi terkten dolayı güneş batıncaya kadar, akşam ve yatsıyı terkten fecir, sabahı terkten dolayı da güneş doğuncaya kadar ceza tatbik edilmez. Ancak kendisinden namazı vaktinde eda etmesini istemek şarttır.

Hanbelîler Göre; namazı tembellik göstererek terk eden kimseyi devlet başkanı veya naibi namazı kılmaya davet eder. Eğer sonra ki namazın vakti daralıncaya kadar kılmazsa katli vaciptir. Fakat üç gün kendisi tövbeye davet edilmedikçe ceza infaz edilmez. Mezheplerin her birinin görüşlerini dayandırdıkları akli nakli deliller vardır. Ancak sözü uzatmamak için bu kadarıyla yetindik. (Necati Yeni el, Hüseyin Kayapınar, Sünen-i Ebû Davud Terceme ve Şerhi c. 2, s. 112)

:3_3_6:

Tek islam var bune yav.

T

teslimolan

Guest

Sabah, Öglen, Aksam (Aksam mi ikindimi yatsimi orasini bilmiyorum) farz dir Kuran da bunun aksinini söyleyenler kendileri ni baglar. Iki vakit daha verilir Kuran da ama orada salat yani namaz kil diye emir yerine dua vardir. Kilan istedigi kadar kilsin zaman ve imkani var ise ona bir sey diyemem ama farz dedinmi Allah in emri demektir bu.

Hic kimseyi etkilemek istemem namaz zaten Allah la kul arasinda dir. Herseyin en iyisini Allah bilir. bundan sonra ben farz diye hic bir sey idda etmicem dedigim gibi helal-haram-farz bunlari belirlemek Allahin isi. Yanlisim varsa Allah afetsin.

mütevazi_25

New member
Hic kimseyi etkilemek istemem namaz zaten Allah la kul arasinda dir. Herseyin en iyisini Allah bilir. bundan sonra ben farz diye hic bir sey idda etmicem dedigim gibi helal-haram-farz bunlari belirlemek Allahin isi. Yanlisim varsa Allah afetsin.

teslimolan sen ve mehmet 16 daki sorun da ALLAHIN FARZINA,PEYGAMBERİN SÜNNETİNE TESLİM OLMAYIP KENDİNİZCE YAŞAMAYI HÜNER SAYIP BİRDE SAVUNMANIZ. Yoksa helali,haramı,farzı belirlemek zaten senin haddin değil,sen kimsin ???

Sİzin SÜnnetullah hususunda ki düşüncelerinizi merak ediyorum.Hz. Muhammed (sav) denilince ne anlıyorsunuz bi not düşseniz sevinirim...

mehmet_16

New member
teslimolan sen ve mehmet 16 daki sorun da ALLAHIN FARZINA,PEYGAMBERİN SÜNNETİNE TESLİM OLMAYIP KENDİNİZCE YAŞAMAYI HÜNER SAYIP BİRDE SAVUNMANIZ. Yoksa helali,haramı,farzı belirlemek zaten senin haddin değil,sen kimsin ???

Sİzin SÜnnetullah hususunda ki düşüncelerinizi merak ediyorum.Hz. Muhammed (sav) denilince ne anlıyorsunuz bi not düşseniz sevinirim...

Hz. Muhammed deyince Kuran'da geçen Hz. Muhammed tanımlamalarını bir de beşeri olmayan sünnetini hatırlıyorum.

T

teslimolan

Guest

Kuran i okuyan in ne ne icin gerektigini zaten anlar.

Allah peygambere bir savasin gectigi surede itaat edin diye buyurur siz onu hadislere itaat diye anlarsiniz. Kardesim gercek oldugunu bilsem ben senden fazla hadisci olurum ama Kuran da Allah tek kilavuzunuz Kuran´i Kerim dir dedigi halde ben ne diye baska dogru olup olmadigini bilmedigim seylerin pesine düseyim ?

Peygamberlerin halklarina ne diye ögüt verdikleride aciktir "Allaha yakarin sükür edin"

Neml Suresi
90. Kötülük getirenlerin ise yüzleri ateşte sürtülür. sadece yapıp ettiklerinizle cezalandırılırsınız.

91. "Ben sadece, bu beldenin Rabbine kulluk etmekle emrolundum. Orayı saygıya layık kılmıştır O. Her şey O'nundur. Ben, müslümanlardan/Allah'a teslim olanlardan olmakla emrolundum."

92. "Ve Kur'an okumakla emrolundum. Artık kim yola gelirse kendi nefsi için gelir. Sapmışa gelince, böylesine de ki: 'Ben uyarıcılardan biriyim. Hepsi bu!"

T

teslimolan

Guest
Peygamberlik Allahin insanlari kendine yöneltmenin bir aracidir zaten. Insan Allah a teslim olmussa peygamberler zaten görevini yapmistir. Rabbime sükürler olsunki o bize mükemmel bir kitap indirdi ve onu mükemmel bir insan olan Hz. Muhammed a.s araciligi ile bizlere iletti.

mütevazi_25

New member
Peygamberlik Allahin insanlari kendine yöneltmenin bir aracidir zaten. Insan Allah a teslim olmussa peygamberler zaten görevini yapmistir. Rabbime sükürler olsunki o bize mükemmel bir kitap indirdi ve onu mükemmel bir insan olan Hz. Muhammed a.s araciligi ile bizlere iletti.

Tamam birader buraya kadar tamammm. Ama ısrarla anlamak istemediğiniz şey Efendimizin görevinin bitmediğidir.Örnek olarak namazın nasıl kılınması gerektiğini de anlatmasıdır.Ama senin dediğine göre Efendimiz -namaz kılın- emri ilahisini bize bildirdi ve görevi tamamladı öyle mi? Senin aklına yatıyor mu bu?

khan19556

New member
teslimolan kardesim;
selametle

Bunu İmamı Rabbaniler , Abdülkadiri Geylaniler değilde bu arkadaşlar fark etmiş :)

Muhammed27

New member

Sabah, Öglen, Aksam (Aksam mi ikindimi yatsimi orasini bilmiyorum) farz dir deniyor Kuran da bunun aksinini söyleyenler kendileri ni baglar. Iki vakit daha verilir Kuran da ama orada salat yani namaz kil diye emir yerine dua vardir. Kilan istedigi kadar kilsin zaman ve imkani var ise ona bir sey diyemem ama farz dedinmi Allah in emri demektir bu.

b) Namazin Farziyeti ve Namaz Vakitleri

20/130. (Ey Muhammed!) Onlarin söylediklerine sabret; günesin, dogmasindan önce ve batmasindan önce Rabbini överek tesbih et; gece saatleri ve gündüzün iki ucunda da tesbih et ki, Rabbinin rizasina eresin.

17/78. (Ey Muhammed!) Günesin batmaya yüz tutmasindan gecenin kararmasina kadar namaz kil; sabah okumasini da! Dogrusu, sabah okumasi görülmeye deger seydir. 79. Yalniz sana mahsus olmak üzere geceleyin onun (namaz kilmak) için uyan. Belki de Rabbin seni övülecek bir makama yükseltecektir.

Allahin istedikleri budur, yani 5 vakit tesbih etmek, yani bes 5 vakit namaz kilmak. Ben bilmek isterim, siz sadece 3 vakit namazin farz oldugunu nerde okudunuz? :)

Allaha emanet olun.

Üst Alt