Neler yeni
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Mukallidliğin vazgeçilmez cazibesi

teoman

New member
Katılım
14 Eyl 2005
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
52
Bu ülkenin ezici çoğunluğu, islam mukallidi.Suret müslüman, asıl belirsiz.Hatta bazılarının sureti bile belirsiz acizane ben gibi.Avuntular, hayaller ve hayale bulanmış gerçekler arasında adına iman denilen fakat kendisinin de iman olduğu tartışmaya açık bir ucube kalplerde bulunan şey...... Haliyle öz böyle karışık olunca , şekil de karışıyor ister istemez.Bir bakıyoruz, putlaştırılan türbeler,putlaştırılan ayetler,putlaştırılan şahıslar bitiveriyor etrafımızda.İnsanlar, çember sakaldan ve takkeden ibaret olan şahıslara güvenmez oluyor.Peki niçin?
 

alptraum

New member
Katılım
1 Ocak 2005
Mesajlar
2,908
Tepkime puanı
166
Puanları
0
Yaş
38
Konum
Aþk`dan
Web sitesi
www.muhakeme.net
üstad diyorki cennet ucuz değil cehennem dahi lüzumsuz değil
emin ol bu senin düşüncen bana rahatsızlık duyduğun bir olayı konuyu söyle açıklamaya çalışayım
 

seyfullah putkýran

New member
Katılım
30 Eyl 2005
Mesajlar
5,807
Tepkime puanı
205
Puanları
0
Yaş
40
Konum
Ruhlar Aleminden
Web sitesi
www.tevhidyolu.net
sevgili arkadaşım birincisi nerde ne aramaya çalışmışsın bulamamışsın anlamadım sanırım aradığının ulaşmaya çalıştığın şeyi onu bulamıcağın mekanlarda aramışsın ve şu tabirini anlamadım putlaştırılmış ayet bu nedem Allah aşkına ben diğerlerini anladımda bu sözcükleri anlamadım! insanlar güvenmeyebiliri odediğin sakallı ve cübellilere ama onlar ne olursa olsun bizim kardeşlerimizdir güvenini yıkılmasına sebep olan şeyse onlara laf getirmek için yapılan gerek oyunlar gerekse onların yanlış hareketine kızan insanların kendind görmediği yanlışlar kardeşim insan diyorki o sarıklı o sakallı ee kardeşim biz kıyafet üzerine mi amel ediyoruz ve ya o kardeşlerimizi elerştirenlerde hiçmi hata yok (sözüm meclisten dışarı sizleri tenzih ederim) ya bende var ama o sakallı , cübbeli , sarıklı vesaire kardeşim nefis teskiyesi yapmadıysa hata yapabilir keramet sakal cübbede değil ki ama Allah razı olsun bir sünneti yaşatmaya çalışıyorlar insanlar güvenmesede biz güvenmeliyiz insan lar güvenmemesinin tek sebebi var İĞNEYİ KENDİLERİNE ÇUAVALDIZI BAŞKALARINA BATIRMAYI bilmiyorlar . bir tabir vardır amelime küfreden bari veli olsa. yani yapılan hatalar şahı kim olursa olsun kıyafete göre değerlendirmemeliyiz . ve oyunlara gelmeyelim arkadaşlar eski türk filimlerine bakın kötü ev sahipleri hep takkeli sakallı elinde tespihi olan hacılar diye kareye alınır bizm çocıklarımıza bu öğretilirse tabi insanlar büyür ve o çağı oluşturu güvenmez böyle oyunlar dönücek bi,zim işimizde bu oyunlara kaşı direnmek . Ve o sakallı. cübbeli , sarıklı kardeşlerimizinde hata yapabiiceklerini normal bir insan omadıklarını daha nefis teskiyesine çalıştıklarını tıpkı bizler gibi, bunları unutmıcaz . böyle ufak mevzulara takılmamalıyız bence sorunun cevabı içinde saklı olur bazen.

saygılarımla...
 

teoman

New member
Katılım
14 Eyl 2005
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
52
seyfullah putkıran' Alıntı:
NOT;yazımda düzeltemem gereken yer var onlarda bizim gibi normal insan .

saygılarımla...
Siz misali asıl mesele yapmışsınız.Size bir sorum var.Bir insana baktığınızda ne görüyorsunuz?Cevabınızı aldıktan sonra,sorumun maksadını açıklayacağım.
 
Üst Alt