kardeşlerim s.a
forumda aramama rağmen bu konuda kapsamlı bir yazı bulamadım
peygambe efendimiz s.e.v sünnetine itaat adına ve ve kuranı kerim 'in emirlerine rağmen
müslüman kadın neden kuma kabul etmek istemez?
s.a
Evet kardeşim önce bir empati yapalım siz kadın olun ve eşinizi paşlaşın :Nasıl?OLdumu?Yapabilirmisiniz?Yapamzsınız?kardeşlerim s.a
forumda aramama rağmen bu konuda kapsamlı bir yazı bulamadım
peygambe efendimiz s.e.v sünnetine itaat adına ve ve kuranı kerim 'in emirlerine rağmen
müslüman kadın neden kuma kabul etmek istemez?
s.a
Ve şimdi başka bir konuda şudur bazı hanımlarda evlenilmeyi hakediyor yani konunun açılımı uzundur ama kısaca eşine önem vermeyip önceliklerini başka yerlerde kullanan hanımların eşleri evlensin diyorum.
.....![]()
Kardeşim tv yada başka şey burada önemli olan eşin seni islami çerçevede nasıl istiyorsa öyle olmak yani hanımlar evlenince ve çocuk olunca bırakmasınlar kendilerini ben buna kızıyorum.Ben erkeğin kadını güzel ve bakımlı istemsini normal buluyorum içtimai hayattalar ve HZ öMER DIŞARDA BİR KADIN GÖRÜR ETKİLENİRSENİZ EŞLERİNİZE KOŞUN DİYOR YANİ GÖRÜP ETKİLENMELERİ ANORMAL DEĞİL.Asilnur kardeşim ;
O mutsuz erkeklerden bahsediyorsunuz ya, sorun aslında televole vb programlarla kadın teşhirciliğin had safhaya ulaştığı TELEVİZYONDA . Adam bakıyor televizyonda mankenlere, bir de kendi eşine bakıyor, sonra bu televizyondaki kadınsa benim yanımdaki ne , diye kendisine soruyor, sonra bu tablo katmerleşerek büyüyor. Sorunların büyük kısmı buralarda saklı...
Sayın Bekir bizde öyle yaptık imanı esas maksat yaptık ama her ne olursa olsun kabul etmek ayrıdır yapmak kabullenmek ayrıdır aynı sizin gibi bizim nefisde hayır dedi.Muhterem Hanımefendiler
Konu başlığı itibari ile anlıyorum ki, bu soru evveliyatla hanımlara sorulmuş. Ancak konunun soruluş amacını imanı bir yönden ele alıp cevaplamak gerekir.
Ben, yani bir hanım olsaydım, önce euzubesmele çeker, sonra nefsimi bir an unutur ve şöyle cevaplardım.
" Allah'ın müsade ettiği kriterlerde bir izdivaca ne diyebilirim ki, hay hay. " ama nefis kabul etmiyor.![]()
Muhterem Hanımefendiler
Konu başlığı itibari ile anlıyorum ki, bu soru evveliyatla hanımlara sorulmuş. Ancak konunun soruluş amacını imanı bir yönden ele alıp cevaplamak gerekir.
Ben, yani bir hanım olsaydım, önce euzubesmele çeker, sonra nefsimi bir an unutur ve şöyle cevaplardım.
" Allah'ın müsade ettiği kriterlerde bir izdivaca ne diyebilirim ki, hay hay. " ama nefis kabul etmiyor.![]()
Tamam da kardeşim bu iman zayıflığı ile bakıyorumda mümkün değil nasıl he deriz.Allah affetsin ama zor bir durum.Eşin salih bir kuldur, tek gayesi rıza..
O kadar ki, rusen_alp’in bahsettiği gibi gözü mankenlere takılmayan..
O mankenlerin göründüğü televizyonu hiç mi hiç açmayan..
Hatta ve hatta o televizyonu evinde istemeyecek kadar takva sahibi..
Eşini diğer kadınlarla kıyaslamayan..
Nasibi ne ise ona razı olan..
Sokağa çıktığında gözü sadece yolunda olan..
Hanımını çarşıya pazara göndermeyen,
Odun kırdırıp, kömür taşıtmayan,
Ve böylece eşini ‘ayriyeten’ yormayıp,
Hakkı olanı istediğinde ‘yorgunum’ cevabını almayan..
Her hangi bir sebepten ötürü yemek yapamadığı için sofraya sadece çorba getirdiğinde ya da
‘Bugün kahvaltılık yesek nasıl olur?..’ dediğinde hanımı..
‘Olur tabi sultanım, senin canın sağ olsun..’ diyebilen..
Ama tabi bu yemek yapmama durumunun bir mazereti olmalı ve çok sık olmamalı...
Böylece hanımını utandırmayıp, burnundan solutmayan..
Ve yine hakkı olanı istediğinde, ‘başım ağrıyor’ cevabının muhatabı olmak durumunda kalmayan..
Gönlü hoş olduğu içinde, gereksiz heveslere zaten kapılmayan..
Kulluğu ve işi dışında kalan vakitlerde, eşine ve çocuklarına ‘yeterince’ vakit ayırabilen..
Mülayim mi? mülayim, gönlü güzel bir efendi…
Bir hanım var, dul.. Güzel mi? güzel.. Saliha mı? saliha..
Allah için yaşıyor.. Bakacak kimsesi de yok..
Rızkını temin etmek için, dışarı çıkması şart..
E dul, e bide güzel.. Kimse rahat bırakmıyor..
O gönlü güzel efendi, o hanıma, evinde yapıp, geçimini sağlayabileceği bir iş bakıverir..
Eşe-dosta sorar, sordurur..
Az-çok araştırır, bulamaz mı?
Hanımına der, ‘Böyle böyle, beni biliyorsun..
Nefsim için değil, Allah rızası için bu kadını nikahıma almayı ‘düşünüyorum’, ne dersin?..’
Hanımına düşen söz, tabi ki ‘hay hay.. ‘ olmalı..
Asıl zor olanın böyle bir eşi paylaşmak olduğunu bilse de,
Allah rızası için, he demeli..
Ne demişler, şeriatın kestiği parmak acımaz..![]()
Tamam da kardeşim bu iman zayıflığı ile bakıyorumda mümkün değil nasıl he deriz.Allah affetsin ama zor bir durum.
Kolaysa geçirsinler yine teke kalırlar çünkü biz olmayız..Ben mahsus çıtayı yüksek tuttum zaten, böylesi nerde bugün?
Böylesi olmadıktan sonrada kimse aklından geçiremez ikinci eşi..![]()
Kolaysa geçirsinler yine teke kalırlar çünkü biz olmayız..![]()
Yok arkadaşım ben yapamam bende büyük konuşmayayım ama olmaz.Kim olursa olsun sadece benim olmalı.Belkide bencilim ama böyle.Hissi davranmak bu olsa erek.Büyük konuşmuş olmayayım ama bahsettiğim gibi bir eş olursa karşımızda ki, olmak gerek diye düşünüyorum.
Rıza için çiğ tavuk bile yiyeceksin.. Rıza derken Allah rızası, adı rıza olan biri değil yani..![]()
Yok arkadaşım ben yapamam bende büyük konuşmayayım ama olmaz.Kim olursa olsun sadece benim olmalı.Belkide bencilim ama böyle.Hissi davranmak bu olsa erek.
Hadi canım neden sen gidiyorsun o gitsin.Hayretsin arkadaşım olmaz hem üzül hem sen dışarda kal olmaz.aynen bende bu konuda çok bencilim herhalde kesinlikle kabullenemem... dediğin gibi 2. yi isteyen tek eşle kalıverir toplar valizi giderim...
Hadi canım neden sen gidiyorsun o gitsin.Hayretsin arkadaşım olmaz hem üzül hem sen dışarda kal olmaz.
We get it, advertisements are annoying!
Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.