daha doğrusu merak ettiğim husus şu; günümüzde maalesef hoş olmayan olaylar yaşanıyor. malum, müslümanların arasındaki ilk ayrılık da kerbela olayında, şii-sünni şeklinde başladı, yanılıyor olabilirim. müslümanların halife olarak farklı kişileri istemeleri savaşmalarına neden oldu. yani müslümanlar arasında bir iç savaştı bu, ki doğru değil. benim bildiklerim bunlar, yanılıyor olabilirim.
bugün her ne kadar şii-sünni kardeştir dense de maalesef pek de öyle olmadığını hepimiz biliyoruz. türkiye bir nebze iyi durumda bu konuda, fakat ortadoğu ya baktığımızda iç burkan görüntüler var. türkiye de de istenmeyen şeyler olmuyor değil. mesela ben sivaslıyım, sivas çok miktarda şii var ve genelde sünnilerle pek iyi değildirler, şii ve sünni köylerin geçmişte birbiriyle savaşmışlıkları vardır, genelde birbirlerine kız vermezler. bunlar üzücü şeyler.
uygulama ve ibadette Kuran sınırları dışına çıkılmadıktan sonra bazı farklılıklar elbette olabilir, ama mezheplerin düşmanlık ve parçalanmadaki rolünü de unutmamalıyız diye düşünüyorum.