Leylim ley...

Ebu Zerr

New member

Acılardan doğan "Leylim Ley"

Filistinli yerel sanatçılar, Zülfü Livaneli'nin ünlü şarkısının bestesi üzerine yeni sözler yazarak, şarkıyı arapça sözlerle yeniden yorumladı. Gazeteci Sefer Turan Filistin'e gitti ve ilginç izlenimlerle döndü. İşte Arapça sözleriyle "Leylim Ley".

Filistinli yerel sanatçılar, Zülfü Livaneli'nin ünlü şarkısının bestesi üzerine yeni sözler yazarak, şarkıyı arapça sözlerle yeniden yorumladı. Filistin'deki yaşananları anlatan şarkının sözleri de, Filistin'deki acıyı yansıtıyor.

İşte şarkınıun sözleri:

"Ey Araplar, ey Müslümanlar
Aksa bize sesleniyor
Aksa'mız, Aksa'mız...
Ne kadar yıksanız da, ne kadar yaksanız da...
Ey Siyonistler
Asılsız mabediniz asla dikilmeyecek
Toprağım, Kudüs'üm, kanım, namusum asla boşa gitmeyecek

Yıllardır sıkıntıdasın, kanlar akıyor yaralarından
Milyonlar haykırıyor, sesleniyor
Bak nasıl ağlıyor ve neler söylüyor Selahaddin:

Ey allahım Aksa'yı koru
Her işgalciden ve her zalimden
Ya allahım her işgalciden ve her zalimden"

Allah(c.c) Kuran'ı Kerimde Cihad'ın farz olduğunu bildirirken, Kuran'a göre amel etmeyip, türküdeki çağrıya uyacaklar ise hiç uymasınlar.

Cihad etmediklerini nerden çıkarıyorsunuz kardeşim...
Türkü'de kafana takılan nedir anlamış değilim...

Cihad edenler belli, sitemim etmeyenlere. Sitemim Her Fırsatta Vahdetten bahsedip, Kardeşleri Siyonistlerin zülmünü yaşarken, Siyonistlerin cebini dolduranlara.

Cihad edenler belli, sitemim etmeyenlere. Sitemim Her Fırsatta Vahdetten bahsedip, Kardeşleri Siyonistlerin zülmünü yaşarken, Siyonistlerin cebini dolduranlara.

Sende siyonistlerin ceplerini dolduranlarla yani sitem ettiklerinle cihad et kardeşim.Ama bu cihadı kimseyi karalamadan yap.Gönüllerde olanı sen değil ALLAH bilir.Dua ile

Zaten siyonistlerinde isteği bu değilmi, Müslüman'ın müslümana düşmeşi.

O yüzden değilmidir bir devleti istila ettikleri zaman bir etnik gruba destek çıkmaları. Kardeşin kardeşi kırmasına kim razı olur.

Bakara 218 İman edenler ve hicret edip Allah yolunda cihad edenler var ya, işte bunlar, Allah'ın rahmetini umabilirler. Allah, gafur ve rahimdir.

Al-i İmran 142 Yoksa Allah içinizden cihad edenleri belli etmeden, sabredenleri ortaya çıkarmadan cennete gireceğinizi mi sandınız?

Nisa 95 Müminlerden -özür sahibi olanlar dışında- oturanlarla malları ve canlarıyle Allah yolunda cihad edenler bir olmaz. Allah, malları ve canları ile cihad edenleri, derece bakımından oturanlardan üstün kıldı. Gerçi Allah hepsine de güzellik (cennet) vadetmiştir; ama mücahidleri, oturanlardan çok büyük bir ecirle üstün kılmıştır.

Ankebut 6 Cihad eden, ancak kendisi için cihad etmiş olur. Şüphesiz Allah, alemlerden müstağnidir. (O'nun hiçbir şeye ihtiyacı yoktur).

Muhammed 20 İman etmiş olanlar: Keşke cihad hakkında bir sure indirilmiş olsaydı! derler. Ama hükmü açık bir sure indirilip de onda savaştan söz edilince, kalplerinde hastalık olanların, ölüm baygınlığı geçiren kimsenin bakışı gibi sana baktıklarını görürsün. Onlara yakışan da budur!

Caferi demiş ki :Zaten siyonistlerinde isteği bu değilmi, Müslüman'ın müslümana düşmeşi.

O yüzden değilmidir bir devleti istila ettikleri zaman bir etnik gruba destek çıkmaları. Kardeşin kardeşi kırmasına kim razı olur.

Mücahid diyorki :Kardeş benim söylediklerimden bunu nasıl çıkartırsın ya hu el insaf.Tanımasan neyse yanlış anladın diyeceğim ama,biz gırtlağımızı yırtarken vahdet diye senin yazdıklarına bak...
Sevgili kardeeşim cihadı bir noktasından ele alırsan elbette böyle açmaza düşersin..Bir müslüman ilim öğrenme adına çektiği sıkıntılarla cehalete karşı,başka birisi,İyiliği emredip kötülüğü men ederek nefislere karşı,Başka birisi içinde bulunduğu toplumda bilinçsiz davranışlarda bulunup,müslümanlara zulm edenlere bilmeden yada bilerek hizmet edenleri engelleyerek,onları bilgilendirerek,Kimi kardeşlerimizde cenk meydanında savaşarak Cihad eder.Cihadı savaştan ibaret kısır bir kavram halinde anlayamayız.Bu düşüncen sanırım hatalı.Gözden geçirmeni öneririm....Dua ile

Ben mi söylemek istediklerimi anlatamıyorum, yoksa bana karşı bir önyargı mı var?

İsrail Lübnan'a girerken kim yardım etti? Orda çocuk yaşlı demeden müslümanlar bombalanırken Hangi müslüman devletler Lübnan'ın yanında yer aldı?

Vahdet birbirinin görüşlerine saygı duymak değildir sadece, Kana Kan, Dişe Diş zülme karşı, Kafirlere karşı mücadeledir. Analarımız, Bacılarımız, Amcalarımız, Dedelerimiz orada zülme uğrar iken Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığıyla bir köşeye çekilip bunu yapanlara kınama mesajları göndermek değildir.

Sözüm kişilere değil, İslam devletlerinin liderlerinedir. Kimse alınmasın lütfen.

Önce kişisel ardından vatana olan borcumu ödedikten sonra da, canımla yaparım cihadımı. Zira fiilen saldırılar var iken, onlara verilecek cevapta dişe diş, kana kandır.

Cihad can, mal, kalem ve dil ile cihad etmek üzere dört çeşittir. Kurân-ı Kerim şöyle buyurur. Mal ve canınızla cihad ediniz. Peygamber[sav] şöyle buyuruyor. Kafir ve münafıklara karşı mal, nefis ve dilinizle cihad ediniz. Cihadın birinci çeşidi yani can ile cihad durup dururken İslâm düşmanlarına karşı yapılmaz. Ancak düşman İslâma engel olur ve zayıfları ezerse savaştan başka çare bulunmadığı taktirde o zaman can ile cihad söz konusu olabilir;

Halil Gönenç ile röportaj'dan alıntı.

Benimde anlatmak istediğim bu: Irakta, Filistinde müslümanlar zülme uğruyor iken, Nerede İslam ülkeleri?

Soruyorum size? Şii ya da Sunni camilerine bombalı eylemler düzenlendiği zaman Şiileri ya da sunnileri kötüleyenler kalemleriyle mi cihad ediyorlar...

ve son kez söylüyorum sözlerim buradan kimseye değil.

ve Rica ediyorum, birisinin sözlerinden rahatsız olduğunuz zaman bunu kendi sözlerinizle belirtiniz, Olur da rahatsız olduğunuz söz hak sözdür...

Cihad can, mal, kalem ve dil ile cihad etmek üzere dört çeşittir. Kurân-ı Kerim şöyle buyurur. Mal ve canınızla cihad ediniz. Peygamber[sav] şöyle buyuruyor. Kafir ve münafıklara karşı mal, nefis ve dilinizle cihad ediniz. Cihadın birinci çeşidi yani can ile cihad durup dururken İslâm düşmanlarına karşı yapılmaz. Ancak düşman İslâma engel olur ve zayıfları ezerse savaştan başka çare bulunmadığı taktirde o zaman can ile cihad söz konusu olabilir;

Halil Gönenç ile röportaj'dan alıntı.

Benimde anlatmak istediğim bu: Irakta, Filistinde müslümanlar zülme uğruyor iken, Nerede İslam ülkeleri?

Soruyorum size? Şii ya da Sunni camilerine bombalı eylemler düzenlendiği zaman Şiileri ya da sunnileri kötüleyenler kalemleriyle mi cihad ediyorlar...

ve son kez söylüyorum sözlerim buradan kimseye değil.

ve Rica ediyorum, birisinin sözlerinden rahatsız olduğunuz zaman bunu kendi sözlerinizle belirtiniz, Olur da rahatsız olduğunuz söz hak sözdür...

Kardeşim hamdolsun ne senden ne sözlerinden rahatsızlığımız vardır.Sadece Şeytanın fitnesinin önüne geçebilme adına çekilmiş bir besmeledir ve nefsimize gem vurma adına yaptığımız bir hal...Söylediklerinde ben sana haksızlık isnat etmiyorum,sadece benim ilk söylediğim sözleri sen başka bir yaklaşımla ele aldın.Ama ifade etmek istediğim senin anladığın değildi.Ama sen ısrarla kendi anladığın şekliyle fikrin üzerine fikir bina etmeye devam ediyorsun.İlla bi şeye muhalefet etmek zorunda değilsiniz sanırım.Kişisel polemik mevzusuna döndürmeyin konuyu lütfen.Dua ile

İlk söylediğin sözleri yapabilme ihtimalim nedir sence? Benim kastettiğim kişiler halklar değil, liderleriydi.

Ayağı topal bir karıcanın ağzındaki bir damla su ile Hz İbrahimin atılacağı ateşi söndürebilme ihtimali ne idiyse,senin ihtimalinde odur..Bunu söylerken yapılan her eylemin ve atılan her adımın illa sonuçla neticelenmesi şartına bağlı olmadığını anlatmaya çalıştım sevgili caferi.Dua ile

Allah Razı olsun. Ben ateşle değilde, ateşi yakanlarla uğraşmaya niyet ettim. İnşallah Allah(c.c.) benden razı olurda bu duamı kabul eder.

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks