Kurt oyunu Turan(Hilal)taktiği

seyhshamil

New member
KURT OYUNU - TURAN TAKTİĞİ

bozkurtlarnj8.jpg

Kurtların kışın aç kaldıklarında uyguladıkları bir avlanma taktikleri vardır.

Bu taktiğe göre kurt sürüsü iki kümeye ayrılır. Birinci küme fedai kümesidir; ikinci küme ise pusu kümesi. Fedai kümesi köpeklerin bulunduğu yerleşim yerine girer ve köpeklere saldırır. Biraz mücadele verdikten sonra fedai kümesi, yenilmiş gibi davranıp köpeklerden kaçmağa başlar; tabiki köpekler de kurtların ardından onları kovalamağa başlarlar. Ama köpekleri bir sürpriz beklemektedir. Çünkü asıl ve kalabalık topluluk olan pusu kümesi, onları yerleşim yerinin dışında beklemektedir. Pusu kümesi hilal biçiminde dizilmiş ve iyice gizlenmiştir. Fedai kurtlar, köpekleri kurnazca bu hilalin ortasına çekerler. Köpekler hilalin içine tümüyle girince, pusu kümesi, hilali uçlarından kapatır ve köpekler bir çember içine alınmış olur. Artık köpeklerin kurtuluş umudu yoktur; zafer kurtlarındır ve karınlarını doyurmak için avlarını parçalarlar.

Eski Türkler, kurtlarda gördükleri bu oyunu bir savaş manevrası durumuna getirmişler ve yaptıkları birçok savaşta kullanagelmişlerdir. Bu savaş manevrasına ''Kurt Oyunu'', ''Hilal Taktiği'', ''Turan Taktiği'' gibi adlar verilir.

Tarihi kayıtlar incelendiğinde, Roma imparatoru Sezar'ın, sahte geri çekilme ve pusuya dayalı Kurt Oyunu'nu Asya'lı göçebe savaşçılardan öğrenip uygulamağa çalıştığı anlaşılmaktadır. Fakat Roma ordusunun, Türk ordusu gibi süvariliğe dayanmayıp piyade ağırlıklı olmasından ve Roma ordusunda okçuluğa verilen önemin az olmasından ötürü, Roma ordusu Kurt Oyunu'nu uygulamakta yetersiz kalmıştır. Çünkü Kurt Oyunu hızlı bir manevra yeteneği ve yüksek okçuluk kabiliyeti gerektirir ki bu da o zamanlar ancak atlı birliklerle sağlanabilirdi.

Türkler, zamanımıza kadar birçok savaşta (mesela Mohaç Meydan Savaşı, Malazgirt Meydan Savaşı, Kurtuluş Savaşı'ndaki birçok çarpışma; Hun, Kök-Türk, Avar ordularının yaptıkları savaşlar...vb) bu taktiği maharetle uygulamışlardır. Zaten Türkler, yaptıkları savaşların hemen hemen tümünde düşmandan sayıca az bulunmuşlardır. İşte sayıca az Türk ordusunun kalabalık düşman ordularını alt etmesinin arkasında yatan sırlardan biri kurtlardan alıp uyguladıkları bu savaş taktiğidir.

Aşağıdaki videodan müslümanların haçlılara yaptığı turan taktiğini izleyebilirsiniz:

Bu da animasyon olarak turan taktiği savaşı :

Evet mesela bazıları Türklerin soyunun Kurtlardan geldiğini iddia eder onlara güzel bir cevap işte. Türküm demek zor bir şey değildir ki rabbimiz islamın askerleri olarak bizleri seçmiş. Türkleri seçmiş. Ne mutlu Türküm diyene. Milliyetçi olmak gerek ve milleyitçilik ırkçılık değildir. İşte yukarıda ki hilal örneği bir türklerin islam dünyası için ne kadar önemli olduğumuzun altını çizmektedir. Dış güçler malesef bizleri milli kimliğimizden uzaklaştırmak için ellerinden gelen herşeyi yapıyorlar.

bence milliyetçilik islamın dışında yer alan bir unsurdur ve islama karşı olan bir unsurdur, biz müslümanları bölen bir unsurdur, bence uzak durmalıyız...

bence milliyetçilik islamın dışında yer alan bir unsurdur ve islama karşı olan bir unsurdur, biz müslümanları bölen bir unsurdur, bence uzak durmalıyız...

Ne zaman böldü bana somut bir örnek gösterebilir misin? Milliyetçiliğim hangi yönü islama karşı? Ve nasıl islamın dışındadır vatanı sevmek milliyetçilik değilmi? Ve son olarak bana milliyetçiliğin tanımını yapabilir misiniz?

bence kaçıınılması gereken milliyetçilik değil , ırkçılık olmalı... hepimizin ceddi osmanlıdır, ozaman biz bir milletiz.. bu arada hazırlanan videolar çok hoş olmuş elinize sağlık üstad... ceddimizin savaş dahisi olduğunu gösteriyor.

gökhan kardeş milliyetçilik sırf vatanı sevmek olsaydı ben de milliyetçi olurdum ama hepimiz biliyoruz ki milliyetçilik sadece vatanı sevmek değildir. Zamanında I. Dünya Savaşı'nda Müslüman Araplarla Müslüman Türklerin arasını bölen İngilizler milliyetçiliği kullanarak bölmüşlerdir, şu anda da aramızda "Araplar bizi sattı, hain Araplar!" diyen birçok milliyetçi tanıyorum. Ayrıca sırf Araplara yapılsa iyi bu, Kürtlere de aynı ayrımcılık yapılıyor, günümüzde Kürt olursan PKKlı oluyorsun doğrudan...neyse olay siyasi boyuta geçmeden, Allah ya da peygambelerinden hiçbiri milliyetçilikle ilgili bir emir vermemiştir...

milliyetçilikle ırkçılık aynı değildir ..
araplar bizi sattı demek ırkçılıktır ..
selametle..

Kardeş Milliyetçili ve ırkçılık farklı şeylerdir.Bir fikrin milliyetçiliğini yapmak zararlı değildir.Zira sen bu sitede İslam Milliyetçiliği(ümmetçilik) yapmıyor musun?Bu da bir milliyetçilik göstergesidir.Allah(c.c.)'a emanet olunuz.

Elbette ümmetçilik yapacağım çünkü bunu Allah emrediyor bize dağılıp ayrılmayın Allahın ipinde birleşin diyor ancak kendi ırkınızı ön plana koyun kendi ırkınızın üstün olduğunu savunun(ya da öyle zannedin) demiyor...

Ne yani şimdi bizim 20 yaşında ki gnçelerimizin canını alanlarla kolkola mı gezelim. Elbette Kürtler PKKlı değiller ama PKK kürtlüğü savunuyor ve biri Kürtlüğü savunursa işte o zaman sorarız. Sen milliğetçiliğe hangi gözlerle bakıyorsan emin ol bende PKKya aynı gözlerle bakıyorum.

Evet aaraplarla Türklerin arasını bozanlar var ama bunlar milliyetçiler değil. Emin olabilirsin bunlar dış güçler. Kabede her yıl milyonlarca kurbanlık hayvan kesiliyor peki neden o çok sevdiğiniz araplar bu koyunları bizden değilde gidip Avusturalyadan alıyor. Arkadaş sen ne kadar seversen sev onlar seni sevmiyor asıl ırkçılık yapan onlar biz değil biz işte buna kızıyoruz. Müslüman müslümanın kardeşidir dil din ırk önemli değil ama bir millet top yekun ırkçılık yaparsa araplar gibi o zaman bende sevmem onları tıpkı Allah c.c Irkçılık yapanları sevmediği gibi.

işte kardeş direkt ırkçı damarların kabardı "o çok sevdiğiniz araplar" demen "asıl ırkçılık yapan onlar" demen arapları topyekun ırkçılık yapmakla suçlaman ırkçılık emareleridir...ki onlardan da bizim için aynı şeyleri diyenler var ve ben de diyorum ki aradan milliyetçilik çıkarsa bu fikirler de hava civa kalır ve araplarla aramız tıpkı osmanlı zamanındaki gibi olur...
ve artık pkknın kürtlüğü falan savunduğunu iddia etmek asılsızdır, pkknın da dtpnin de amacı büyük ortadoğu projesine yardım etmektir ve kürtlerle türkleri pkk yüzünden karşı karşıya getirmektir...
kardeş pkknın rengini herkes sarı yeşil kırmızı sanıyor, hayır! pkknın rengi hiçbir zaman bu renkler olmadı, pkknın rengi her zaman beyaz mavi ve kırmızı olmuştu bilmem bu renkleri hatırlıyor musun??
ve ayrıca biri kürtlüğü savununca ondan hesap soruluyor ama türklük savunulunca hiç sesiniz çıkmıyor bu da milliyetçiliğe aykırı bir durum değil mi? yani milliyetçilik şunu demiyor mu: her millet kendi ülkesini kurmalıdır, buradan kürdistan da kurulur lazistan da kurulur çerkezistan da kurulur e nitekim fransız ihtilalinden sonra öyle olmadı mı? diyeceğim şudur ki kürtlerle türkler kavga etmiyor, kürt milliyetçileriyle türk milliyetçileri kavga ediyor ve bu kavganın durması için milliyetçiliğin ve kapitalizmin ortadan kalkması ve asıl düşmanların tarafımızdan belirlenmesi gerekmektedir...

Elbette ümmetçilik yapacağım çünkü bunu Allah emrediyor bize dağılıp ayrılmayın Allahın ipinde birleşin diyor ancak kendi ırkınızı ön plana koyun kendi ırkınızın üstün olduğunu savunun(ya da öyle zannedin) demiyor...
böyle bir iddia söz konusu olamaz zaten, sonuçta bu din arabistanda doğdu anadoluda büyüdü büyüten kadar doğumuna vesile olanların hakkıda vardır eğer ırkçılık hesabı yapıcak olsaydım efendimin ırkını üstün tutardım sonuçta sahabelerin ekseriyeti araptır ve ümmetin en üstünleridir, üstünlük yanlız takva ile olur genlere bakmaz. babanın evladına yararıda olmaz. ama şu gerçektirki, ecdadımız müslümanlığın büyümesinde büyük bir rol oynamıştır, öyleki Rabbim hilafeti araplardan alıp türklere vermiştir, ve buda dönemin en takvalı kişisinin türk olduğuna işarettirki buda ırkçılık değil olağan gerçek bir oludur, bizde ecdadımızın bu göreve layık olması ve rabbim tarafındna seçilmiş olması bizi gururlandırın bu milliyetçilik bahsini şöyle düşünün,
müslüman müslümanın kardeşidir, lakin karındaş olduğunuz aynı babadan olma, aynı anadan doğma kardeşinizin başarısı, sizi diğer kardeşlerinizden daha mutlu eder, onun canı yansa sizin de canınız yanar, aslında bunu tüm kardeşlerinize duymanız gereklidir, ama nasılki aile dediğimiz bir kavram vardır, ve Allah diğerleride kardeş olmasına karşı onlara mahremlik adını vermiş birbirine varis kılmışsa, ve diğerlerinden ayıran ince nüans farkı varsa, aynı şekilde ümmet kardeşliğinin içinde , milliyetçliğinde aynı ölçüde nüans farklılığı vardır, bir müslüman bir buluş yapsa hepimizin koltuğu kabrır, bu milletimizden olsa bir nebze daha kabarır, hele bu ailemizden olsa bu daha daha kabarır, bu farklılık sorun yoktur. ama takva ehli odurki hepsinde aynı karşılığı verir. yani bu farkı iyi analiz etmeliyiz diye düşünüyorum hatam varsa bu yazıda hata şahsıma aittir ...

işte kardeş direkt ırkçı damarların kabardı "o çok sevdiğiniz araplar" demen "asıl ırkçılık yapan onlar" demen arapları topyekun ırkçılık yapmakla suçlaman ırkçılık emareleridir...ki onlardan da bizim için aynı şeyleri diyenler var ve ben de diyorum ki aradan milliyetçilik çıkarsa bu fikirler de hava civa kalır ve araplarla aramız tıpkı osmanlı zamanındaki gibi olur...
ve artık pkknın kürtlüğü falan savunduğunu iddia etmek asılsızdır, pkknın da dtpnin de amacı büyük ortadoğu projesine yardım etmektir ve kürtlerle türkleri pkk yüzünden karşı karşıya getirmektir...
kardeş pkknın rengini herkes sarı yeşil kırmızı sanıyor, hayır! pkknın rengi hiçbir zaman bu renkler olmadı, pkknın rengi her zaman beyaz mavi ve kırmızı olmuştu bilmem bu renkleri hatırlıyor musun??
ve ayrıca biri kürtlüğü savununca ondan hesap soruluyor ama türklük savunulunca hiç sesiniz çıkmıyor bu da milliyetçiliğe aykırı bir durum değil mi? yani milliyetçilik şunu demiyor mu: her millet kendi ülkesini kurmalıdır, buradan kürdistan da kurulur lazistan da kurulur çerkezistan da kurulur e nitekim fransız ihtilalinden sonra öyle olmadı mı? diyeceğim şudur ki kürtlerle türkler kavga etmiyor, kürt milliyetçileriyle türk milliyetçileri kavga ediyor ve bu kavganın durması için milliyetçiliğin ve kapitalizmin ortadan kalkması ve asıl düşmanların tarafımızdan belirlenmesi gerekmektedir...

Evet dediğin doğru ama bir kürt sorunu vardır deyip Kürtlerle türklerin arasını açmakta başka bir rol olsa gerek. Ben Irkçılık yapmıyor Rabbime sığınırım benim Irkımın diğer Irklardan üstünlüğü varsa oda takva iledir böyle olmasını isterim. Dünya malesef çıkarlar yumağında ve siz her ne kadar milliyetçilik ırkçılıktır desenizde sonuçta yine birilerinin tuzxağına düşüyorsunuz. Hedefimiz belli bizim geçmişimizi bilerek bir millet olarak bir kara parçöçasında bulunmak. Ve bir ırkı yok ettirmemektir. Sen hiç çocuğuna Türk ismi koyuyormusun? Bak aldığın nick bile yabancı çoğunun ismi arap ismi burada. Ne oluyor demeyin ben evladımın bir Türk ismi taşımasını isterim ve bu ırkçılık değil bir millete olan kendi milletime olan bir sempatimdir. Araplara gelince ben keşke onlar ırkçılık yapmasa diyorum ve onlara karşı bir ırkçılık yapmadımda. Cümlelerimi tam okursan ırkçılık yaptıkları için o çok sevdiğiniz dedim yoksa neden osmanlıda bizi sırtımızdan vurdular ki müslümanlık bu mu müslümanı sırtından mı vurmaktır. Rabbimiz ayeti kerimesinde ne diyor '' yahudiler ve heristiyanlar birbirlerinin dostudurlar, her kim onlarrı dost edinirse şüphesiz o da onlardandır'' ( Ayeti kerimeyi tam yazmış olmayabilirim kusurumdan yine rabbime sığınırım ) Araplar bizi sırtımızdan vurarak onlardan olmuştur. elşbette bu bir grup ve tüm araplar değil yinede ticaretimiz olacak ve elbette içlerinde takva sahipleride var ama dikkatli olacağız anlatmak istediğim bu tedbir müslümanın gereklerinden biridir.

gökhan kardeş araplar bizi sattı yalanına nasıl inanabiliyorsun? ayrıca araplar bizi satmadı, şerif hüseyin sattı, birkaç tane dünyaya tamah etmiş güya müslüman sattı, ama sen bütün Arap toplumu satmış gibi söylüyorsun, halklar birbirine düşman olamaz ve halklar birbirine ihanet etmez, devletler ihanet eder, devletler savaşır devletler ihanet eder...

Arkadaşlar olay arapların satıp satmaması değil milliyetçiliktir.
Peki ''the okuz'' kardeşim sana soruyorum : 12 asrı aşkındır İslam dinini yüceltmiş tüm dünyya yaymış ve türm müslümanları korumuş,Haçlıseferlerinin iadeyi ziyaretini viyanada yapmış,müslüman karşıtı tüm propagandalara rağmen müslümanları sevmiş ve gözü gibi bakmış bir milletin evladı olarak,tüm bunları bir tarafa bırakalım kur'an da dini yüceltecek millet olarak anılıyorken sence bu milletin milliyetçiliğini yapmak yanlış mı???

kardeş Kur'anda dini yüceltecek millet sadece Türkler değildir zamanında Araplar da yüceltmiştir az bir süre de olsa Hz. Musa'nın kavmi de yüceltmiştir İslamı ayrıca kardeş Türkler milliyetçilik yapsa Araplar milliyetçilik yapsa İranlılar milliyetçilik yapsa nasıl kurulacak bu İslam Birliği? Odak noktamız ırkımız değil dinimiz olmalıdır.

Kardeşim sen bana Kur'an da milliyetçiliğin kesin bir dille reddedildiğini göster ben iddiamdan vazgeçeyim.Irkçılıkla alakam yoktur şimdi beni de ırkçı diye yaftalamaya çalışma.

Not : Nedense islam birliği,osmanlı düşüncesini hep türk milliyetçileri yapıyor !!!

kardeş Osmanlı milliyetçi falan değildi eğer milliyetçi olsaydı ömrü 600 değil 200 yıl olurdu...
4 halife döneminde odak noktamız dindi fakat sonradan o malum bölünme oldu ve sonra emeviler odak noktaya ırklarını koydular İslam toprakları genişledi ama İslam yayılamadı Arap olmayanlar dışlandı ve bu devlet kısa süre içinde güçten düştü...
Sonra Selçuklular İslam bayrağını ellerine aldılar ve milliyetçilik yapmadılar herkese hoşgörülü davrandılar ve odaklarına ırkı değil dini koydular ve bu Osmanlının son zamanlarına kadar sürdü...
sonra Fransız İhtilaliyle milliyetçilik bütün dünyaya yayıldı ve milliyetçiliğin yüzünden sırplar yunanlar bağımsızlıklarını ilan ettiler ermeniler isyan etti(ruslar sağolsun) araplar da kışkırtıldı ama onlar topyekün bir isyanda bulunamadılar...
sonra osmanlı devleti iyice küçüldü ve kendi kabuğuna çekildi, Müslüman kardeşleriyle bütün bağlantısını kopardı ve doğal olarak yıkıldı...
ve yaklaşık 120 yıldır da bu ülkenin genel ideolojisi maalesef milliyetçilik olmuştur. bu yüzden halkımızın çoğu Ortadoğuda olup bitenlere sessiz kalıyor, eğer aynı şeyler Türkistanda olsa halk müthiş bir tepki gösterirdi...
Kur'anda doğrudan milliyetçiliği yeren yasaklayan bir ayet yok bunu kabul ediyorum ama veda hutbesine bakarsan insanların ırklarından dolayı hiçbir üstünlüğe sahip olamayacakları bariz bir şekilde belirtiliyor.

türkler tarih boyunca islamın bayraktarlığını yapmışlar.NEDEN ATALARIMIZI İNKAR EDELİM BİZ TÜRKÜZ VE BUNDAN GURUR DUYUYORUM. TÜRKLÜK VE İSLAMİYET ETLE TIRNAK GİBİDİR BİRBİRİNDEN AYRILMAZ. AYIRMAYA KALKANLARDA BİZİ BÖLMEK İSTEYENLERDİR.

The Okua Kardeşim Babamin Amcasi Trablusgarbda Ingilizlere Esir Düşmüş Onun Söylediğide Araplar Para Karşiliği Türk Askerlerini öldürmüş Ama Bu Demek Değilki Araplari Sevmeyelim. Arabin Aceme Acemin Bir Başkasina üstünlüğü Yoktur. üstünlük Sadece Takvadadir. Allah C.c Bizleri Islama Hizmet Eden Toplumlar Olmayi Nasip Etsin.

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks