sana rûhusoruyorlar; de ki: Ruh, rabbimin işindendir, hakkındandır ve zâten size pek az bir bilgiden başka bir şey de verilmemiştir. (isra suresi 85)
Ruh, ben demişti, ancak rabbinin bir elçisiyim, sana bir erkek çocuk vermeye geldim.( meryem 19)
Ve işte biz, emrinizde sana böylece Ruh’u gönderdik de vahyettik; ne kitap nedir, bilirdin, nede iman ve fakat onu, kullarımızdan dilediğimizi doğru yola sevkeden bir nur olarak yarattık ve şüphe yok ki sen de elbette doğru yola sevkedersin.(şura 52)
burdaki ruh rabbinin elçisidir. daha görünmeyen ve pek az bilgiye sahip olduğumuz sorulara devam ederseniz cevap veremiyeceğim. çünkü bu benim bilgilerimi aşar. Allah(c.c.) bildiği sırları ondan başka bilecek yoktur. bakın isra suresinde de belirtilmiş. ruh hakkında pek az bilgiden başka birşey insanlara verilmemiştir.
bu aynı aklın nerde bana gösterirmisin demeye benziyor.
Teşekkür ederim islamcı, ama bak, daha işin çok başındayız. Ve önemli bir konu müteala ediyoruz. Burada muhakkak ki senin bildiklerin de olacak, bilmediklerinde. Maksadımız senin bilgini ölçmek değil. İdrak mekanizmanı sorgulamak ve bu mekanizmanın sağlıklılığını görmek ve bundan bir hisse kapmak. Eğer ben bu işte yokum dersen, zorla bir şey yapmıyoruz zaten, devam dersen, bıkmak yok. Ben seni bir savcı gibi sorgulayacağım. Devam mı, tamam mı?