Köpek Kulağını Kesmek Caizmi

tahakozak

New member
Selam arkadaslar ben 1 hafta önce king doberman aldım kulak we kuyruqu kesmek ıcın dını acıdan cok arastırdım ama bır bılgıye ulasamadım.bunun la ılgını H.Z Kur-an da bır ayet warmı yada peygamber efendımıızın bır hadisi şerifi bununla ılgılı bır bılqınız warsa hemen cwp beklıorm lutfen yardımcı olun dinen yasakmı deılmı ?_?__?:confused::confused:

Selamun Aleykum Kardesim Hadisi Serif Olarak Olarak Efendimiz (sav) Kopek Bulunan Eve,resim Bulunan Eve Melekler Girmez Diyerek Hadisi Serifi Mevcuttur. Ama Kulak Kesilmesi Konusunda Bir Bilgim Yok. Hayirli Aksamlar

Bir insanın dilini kesmek, onun üstünden elbisesini alıp perişan bir halde ortalıkta dolaşmasına sebep olmak gibi düşünebilirsin. Bu şeylerin sana yapılmasına razı mısın?

'KULAĞI, KUYRUĞU KESİLMESİ GEREKEN HİÇBİR TÜR YOK''-

Prof. Dr. Tamer Dodurka, ''Ülkemizde Hayvanları Koruma Kanunu ile hayvanların dış görünüşünü değiştirmeye yönelik kulak, kuyruk kesimi gibi cerrahi müdahaleler yasaklandı. Fakat duyuyoruz, halkın kendisi bunu yapıyor'' dedi.

Tıbbi olarak kulak veya kuyruğu kesilmesi gereken hiçbir köpek türünün bulunmadığını vurgulayan Prof. Dr. Dodurka, kanun çıkmadan önce bu tür müdahalelerin çok yapıldığını, ancak artık veteriner hekimlerin bu yöndeki talepleri genellikle reddettiğini ve yasa uyarınca reddetmek zorunda olduklarını ifade etti.

Evcil hayvan sahiplerinin kendi başlarına yaptıkları müdahalelerin de hayvanların tetanos, aşırı kanama gibi nedenlerle ölümüne neden olabildiğine dikkati çeken Prof. Dr. Dodurka, ''Bazıları da kanamayı durduramayıp veteriner kliniklerine getiriyor hayvanları. Kulağı kesilmiş bir kangal köpeği getirdiler. Kanama durmamış, hayvan kansızlıktan ölecek duruma gelmiş. Dikiş atıp damarı bağlayarak durdurabildik kanı'' dedi.

-''KÖPEK KENDİ DİLİNİ KONUŞAMAZ HALE GELİYOR''-

''Yasayı da bir kenara bırakalım, biz insanlar sahip olduğumuz hayvana her şeyi yapma hakkına sahip değiliz'' diyen Prof. Dr. Dodurka, şunları kaydetti:

''Kulak, kuyruk kesimlerinin etik açıdan yanlış olduğu kadar, bir de hayvanın kendini ifade etmesini zorlaştırması yönünden de yanlışlığını söylememiz lazım. Kulak ve kuyruk, bir hayvanın kendisini diğer bir köpeğe ifade etmesi için son derece önemli organlar. Tehdit ya da teslimiyet ifadesini, karşısındakini sakinleştirme ifadelerini bu organlarla yapıyorlar. Sürekli kulağı dik, yatmayan bir hayvan, karşısındaki köpek için direkt tehdit ifadesidir. Halbuki kulağını yatırırsa 'ben senle kavga etmek istemiyorum' mesajını verir ve kavga çıkmaz. İnsanoğlu köpeklerin konuşmasını ve konuşma yeteneklerini bu yaptığı müdahalelerle etkiliyor. Köpek bir süre sonra kendi dilinde konuşamaz, kendisini ifade edemez hale geliyor. Bu da onda birtakım davranış bozukluklarına neden olur, onu asabi yapar. İnsanlar da köpeğini sakinleştiremez.''

Müdahalelerin hayvanları duygusal yönden de olumsuz etkilediğine dikkati çeken Prof. Dr. Dodurka, şöyle devam etti:

''Vücutlarına yapılan müdahaleler, hayvanın sosyal statüsünü düşüren uygulamalardır. En basiti, hayvan sahipleri fark etmişlerdir ki, bir köpek tıraş olduktan sonra utanır, saklanacak yer arar. Bunun en büyük sebebi, tüylerin yolunması, hayvan gözünde bir ezilme işaretidir. Kavga esnasında tüyler yolunuyor, köpeğin derisi yaralanıyor ve köpek mağlup oluyor. Köpek tüyleri yolunmuş bir hayvan konumuna düşer, onun utancını yaşar. Aynı şekilde kuyruğu, kulağı kesilmiş köpeğin de statüsü düşer. Tabii ki, statü düşmesi onlarda eziklik duyguları uyandırır. Depresyon, anksiyete (kaygı) gibi tepkiler ortaya çıkabilir.''

NİSA 118-"O şeytan ki, Allah'ın lanetine uğrayınca, "Kesinlikle kullarının belirli bir bölümünü kendi tarafıma alacağım."

119-"Onları yoldan çıkaracağım, asılsız kuruntulara daldıracağım, kendilerine davarların kulaklarını yarmalarını emredeceğim, Allah'ın yaratıklarını değişikliğe uğratmalarını emredeceğim" demiştir...."

Oysa bu şeytanı, yüce Allah lanetlemiştir. O da Ademoğullarının bir bölümünü saptırmak istediğinï, yalancı lezzetlerden, boş mutluluklardan ve sonuçta cezadan kurtarmaktan söz edip, azgınlık yolunda yalancı kuruntularla oyalayacağını açıkça söylemişti.

Ayrıca insanları çirkin davranışlara; efsaneleri süslü göstermek suretiyle, akıl almaz tapınmalar uydurmaya sürükleyeceğini açıklamıştı.

Bu tür ibadetler arasında, Allah'ın yasaklaması söz konusu olmaksızın bundan böyle binilmesini veya yenmesini yasaklamak için bazı hayvanların kulaklarını kesmek, vücudun bazı kısımlarını kesmek şeklinde Allah'ın yarattığını ve fıtratını değiştirmek yada köleleri iğdiş etmek ve cilde dövme yapmak, hayvan ve insan vücudunda bir takım değişiklikler yapmak gibi İslâm'ın yasakladığı bir çok değişiklik ve bozmalar yer almaktadır.

FİZİLAL İL KURAN

Muhterem kardeşim öncelikle doberman almayı bir Kuran ve Sünnete sorun, sonra da sorunuzu tekrar sorarsınız, daha sağlıklı olur diye düşünüyorum...
Malesef bir çok kimse var ki kediye-köpeğe harcadığı paranın binde birini filistinli ya da afrikalı bir çocuk için düşünmüyor...

Selam arkadaslar ben 1 hafta önce king doberman aldım kulak we kuyruqu kesmek ıcın dını acıdan cok arastırdım ama bır bılgıye ulasamadım.bunun la ılgını H.Z Kur-an da bır ayet warmı yada peygamber efendımıızın bır hadisi şerifi bununla ılgılı bır bılqınız warsa hemen cwp beklıorm lutfen yardımcı olun dinen yasakmı deılmı ?_?__?:confused::confused:

Allah tüm yarattıklarını kusursuz yaratmıştır. Yaratılıştan değilde, rahimde ki ve sonra ki aşamalarda bazı hastalıklar ve eksiklikler olabilmektedir. Ve Allah'ın yarattığı şekli, eğer bir arıza, hastalık yoksa değiştirmek, O'nun yarattığını beğenmemek ve benzeri sebeplerden ötürü büyük günahtır. Bu mealde ayet ve hadisler de mevcuttur.

Rahat bırakın hayvanatı da, kendinizi de...

Allah tüm yarattıklarını kusursuz yaratmıştır. Yaratılıştan değilde, rahimde ki ve sonra ki aşamalarda bazı hastalıklar ve eksiklikler olabilmektedir. Ve Allah'ın yarattığı şekli, eğer bir arıza, hastalık yoksa değiştirmek, O'nun yarattığını beğenmemek ve benzeri sebeplerden ötürü büyük günahtır. Bu mealde ayet ve hadisler de mevcuttur.

EEEEE niye sünnet oluyoruz?Kuranda varmi olun diye bir ayet...

EEEEE niye sünnet oluyoruz?Kuranda varmi olun diye bir ayet...

Allah (cc) bu tür ayrıntıları Kur'an da yazmadı, bazı ayrıntıları Peygamberleri aracılığı ile insanlara ulaştırdı. Rüku ve secdenin de şekli gibi... Teati edilmiş konuları kurcalamak ne çok hoşuna gidiyor Metin Mete, Allah iyiliğini versin e mi...

Köpek Beslemek:

Av, ziraat, sürü, ev bekletme vb. sebeblere dayalı olarak köpek beslemenin caiz olduğu konusunda ulema ittifak etmiştir. Ancak hırsız korkusu gibi zaruri bir sebep olmaksızın evde bulundurulmasını hoş karşılamamışlardır (ibnü'l-Hümâm, Fethu'l-Kadîr, Bulak 1319, VI, 246; İbn Âbidin, Reddü'l-Muhtâr, Kahire 1386-89/1966-69, V, 226-227).

Hz. Peygamber (s.a.s.) ziraat, koyun, ev bekletme, av gibi bir sebep olmaksızın köpek besleyenin sevabından her gün bir kırat (bir başka rivayette iki kırat) eksileceğini (Buhârî, "Hars", 3, "Bed'ül-halk", 7, 17; "Zebâih", 6; Müslim, "Müsâkât", 51-60; Nesâî, "Sayd", 10- 14, 24......) ayrıca içinde köpek bulunan eve meleklerin girmeyeceğini haber vermiştir (Buhârî, "Bed'ül-halk", 7,17......).

Nitekim Hz. Peygamber (s.a.s) Cebrail ile, belli bir saatte buluşmak üzere sözleşmişler, ancak içeride bulunan köpek sebebiyle Cebrail gelmemiş ve köpeği farkeden Rasûlüllah derhal çıkarılmasını emretmiş ve köpek çıkarıldıktan sonra Cebrail'le görüşebilmiştir (Buhârî, "Bed'ü'l-halk", 7,17, "Meğâzî", 12, "Libâs", 88,94; Müslim, "Libâs", 81-84....; Fahreddin er-Râzî, Mefâtihu'l-Cayb, Kahire 1934-62, XXXI, 210). Şafiiler ihtiyaç yokken köpek edinmenin haram olduğu görüşündedirler (Nevevî, Şerhu'l-Müslim, Kahire 1347-49/1929-30, X, 236).

İçinde köpek bulunan eve meleklerin girmemelerinin sebebi onların pis kokmaları, pislik yemeleridir. Bundan dolayı gereksiz yere köpek edinen kimse evine melek girmekten mahrum bırakılmak suretiyle cezalandırılmıştır (Nevevî, a.g.e., XIV, 84; Aynî, Umdetü'l-Kârî, Kahire 1348, XV, 139). Ayrıca aralarında köpek ve çan bulunan yolcularla meleklerin arkadaşlık etmeyeceği de Hz. Peygamber tarafından ifade edilmiştir (Müslim, Libâs, 103).

Hadiste geçen "kırat", lüzumsuz olarak köpek edinen mü'minin sevabından Allah katında malum bir miktarın eksilmesini ifade eder (Tecrîd-i Sarih Tercümesi, VII, 131). Buradaki kırat konusunda ise farklı görüşler vardır. Bu fark insanlara eziyet konusunda birbirinden farklı iki tür köpeğe nisbetle yapılmış olabileceği gibi, köy-kent ayrımına göre de ifade edilebileceği belirtilmektedir. Zira, fazla insanın yaşadığı yerde rahatsız olanların sayısı da artmaktadır.

Bunun yanında daha önce bir kırat olan ceza, ağırlaştırmak suretiyle iki kırat'a çıkarılmış olduğu üzerinde de durulmuştur (Nevevî, a.g.e., X, 239; Aynî, a.g.e., XV, 203).İhtiyaç olmaksızın köpek edinmenin yasaklanması konusunda özellikle durulması ve köpek besleme konusunda ağır bir müeyyidenin getirilmesi onun kudurganların % 92,5 kısmını teşkil etmesi ve kuduza yakalanma ve yayma konusunda hayvanlar içinde ilk sırada bulunmasından da kaynaklanabilir. Kuduzu, saldıran köpekler verebileceği gibi, kendisini sevdiren, serbestçe istediği insanı yalayan hatta kendine acındıranlar da aşılayabilirler. Bu durumdaki hastalık, tedbir almakta kusur ettirdiğinden çok daha tehlikeli olduğu düşünülürse bu konudaki titizlik daha kolay anlaşılır. Hiç evden çıkarılmayan veya diğer köpeklerle temas etmeyen köpekler bile evdeki kudurmuş olan bir kediden veya fareden de mikrobu alıp hastalığı yayabileceği gibi Ekinokok= kist idatik hastalığını aşılamak cihetinden de tehlike arzeder. Kuduz, hayvanın yalnız ısırmasıyla değil yalaması veya salyasının bulaşmasıyla da sirayet edebilir (Tecrid-i Sarih Tercümesi, VII, 133- 143)

Bu açıdan bakıldığında fukahânın köpeğin artığını necis sayması ve yaladığı kabın cumhura göre yedi, Ebû Hanîfe'ye göre üç defa yıkanmasının gerekli olduğu (Azîmâbâdî, Avnu'l Mabûd, Medine 1388/1968, I, 135) konusundaki görüşleri ve saldırgan köpeğin öldürüleceği konusunda ittifak'ın bulunması (Nevevî, a.g.e., X, 235; Avnî, a.g.e., XV, 202; ibn Cüzey, el-Kavânînü'l Fıkhiyye, Beyrut, ty., s 294) çok manidardır.

Köpeğin satışı:

Hasan el-Basrî, Rabîa, Hammad b. Süleyman, Evzaî, Şafiî, Ahmed b. Hanbel, Dâvûd ez-Zâhirî, bir rivayette imam Mâlik, köpek satışından elde edilen paranın haram olduğu görüşündedirler. Atâ b. Ebî Rabah, ibrâhim en-Nehâî, Ebû Hanîfe ve bazı Mâlikîlere göre kendisinden faydalanılan köpeğin satışı caiz ve parası mübahtır. Ebû Hanife ve Ebû Yusuf eğitimi kabul etmeyen saldırgan köpeğin satışını caiz görmemişlerdir (ibn Rüşd, Bidâyetü'l-Müctehid, İstanbul 1985, II, 105; İbnü'l-Hümam, a.g.e., Vl, 245; Tecrid-i Sarih Tercümesi, V l, 380).

Köpeğin Cinayetleri.

İmam Ebû Yûsuf'a göre bir kimse köpeği, ısırmak üzere bir başka şahsın üzerine kışkırtır ve bunun neticesinde köpek bunu yaparsa kışkırtan bundan sorumludur ve diyetini öder. Çünkü köpeği bu şekilde kışkırtmak, onu insanın üzerine salıvererek telef olmasına sebebiyet vermek gibidir. Fetva bu görüşe göredir. Ebu Hanife'ye göre ise hareket, kışkırtma neticesinde değil köpeğin ihtiyarıyla meydana geldiğinden tazminat vermek gerekmez. Çünkü hayvanların kendiliğinden yaptığı cinayetler hederdir, tazmini gerektirmez (Kâsânî, Bedâyiu's-Sanayî, Kahire 1327-28/1910, VII, 273). Köpeğin, bulunduğu eve sahibinden izinli veya izinsiz olarak giren şahsı ısırarak telef etmesi halinde sahibine tazmin gerekmez (Kâsânî, a.g.e., VII, 273). Ancak köpeğin sahibi daha önceden uyarılmış ve oda ihmal etmiş ise zarardan sorumludur. (Ali Haydar, Dürerü'l Hukkâm, İstanbul 1330, II, 929; Mecelle, mad. 929).

Hanbelî hukukçuları izinle girilmesi halinde köpeğin yaptığı zarardan sahibinin sorumlu olduğu görüşündedirler (İbn Kudâme, el-Muğnî, Beyrut 1392-93/1972-73, X, 358). Nitekim Kadı Şuraylı da evin köpeği tarafından dağarcığı parçalanan şahsa, izinle girmiş olması halinde zararın tazmin edilmesi gerektiğini söylemiştir (ibn Hazm, el-Muhallâ, Kahire, ty., (Mektebetü Dâri't-Türâs), XI, 10). Isırıcı bir köpeği edinen şahıs gündüz yahut gece bir insanı veya hayvanı ısırması, elbiseyi yırtması vb. durumlardaki zarardan sorumludur (İbn Kudame, a.g.e., X, 358). Şâfiîlere göre ise sahipleri köpeğin tehlikeli ve zararlı olduğunu biliyorlarsa gerekli tedbiri almakla mükelleftirler. İhmal neticesi meydana gelecek zarardan sorumludurlar (Nevevî, a.g.e., XI, 225).

Allah (cc) bu tür ayrıntıları Kur'an da yazmadı, bazı ayrıntıları Peygamberleri aracılığı ile insanlara ulaştırdı. Rüku ve secdenin de şekli gibi... Teati edilmiş konuları kurcalamak ne çok hoşuna gidiyor Metin Mete, Allah iyiliğini versin e mi...

Kurcalamakla ne ilgisi var Simdi Bekirim;Bak kendin ne diyorsun;

bekir Nickli Üyeden Alıntı

Allah kusursuz yaratmistir,Dedinizki bazi ayrintilari Peygamberle vermistir,Tamamda Yahudi ve Süryanilere bu Rüku ve Secdeyi kim ögretti dersin?Mesela Islam öncesi bir cok krallarin önündede rüku veya secdeye benzer eglimeler olurken bunlarida ayni ile isimlendirmisler,Simdi Peygamber araciligi dedinmi isler karisir;Eger Allah kusursuz yartti ise ve biz Kuranda belirtmedigi halde Kesmis isek yani Allahin Kitabindaki Seytanin yemin aklima geliyorda cok ürperdim inan;Hani diyorya;Söyleyecegim kulaklarini kesecekler?VALLAHI isimiz zormu zor bekir kardes?Sen gene HACI(Allah kabul buyurmustur Insallah) oldun bir nebze bizler ne edek yani?

Metin Mete abi hakikatten çok ilginç bir soru.

Cok ilgincin ötesinde,Hem kusursuz bir yaradilis var Ademde hem Keseceksin,hem Kuranda izi dahi olmayacak hem KESECEKSIN.Yandi gülüm keten helva.Aslinda bu sonuca bir Gazali yazisi neden oldu desem?

"Bil ki, bakışımızı iyice derinleştirdiğimizde görürüz ki dinsel hükümlerin esas kaynağı bir tanedir: Allah'ın sözü, yani Kur'an. Resul'ün sözü ne hükümdür, ne de mülzim (bağlayıcı); hüküm Allah'ındır. Ancak Allah'ın hükmünü ortaya çıkaran bir gösterici (muzhır) lazımdır ki işte bu, Peygamber'in sözüdür. Gösteren söz de yalnız bu sözdür. Mülzim sebep ise tektir ve o da Allah'ın hükmüdür. Resul, mulzim ve hakim değil, sadece Allah'tan haber getiren (muhbir anillah) aracıdır..."

(Gazalî; el-Müstasfa, 1/285-287)
Hüküm Allahin cok harika bir aciklama diye düsündüm ama Bekirinde dedigi gibi Detayi acikladi ise an azindan bir temeli olmali verilen Detayin degilmi bunun yok?Hem izi dahi yok?Simdi kendimizden vaz gectik;Ellerinden öper Üc oglan ikisini kestirdik biri kaldi alti yasini gecti direniyorum ama sanirim beni halima koymayacak babam ve aile büyüklerim ama direnmeye devamda kararliyim,Kestirmeyecegim.Kendisi karar versin diyorum...Ya Kuranda izi olmayan bir hükme uymak veya uymamak bana kalirsa uymasin ve kesmesin..

Dedinizki bazi ayrintilari Peygamberle vermistir,Tamamda Yahudi ve Süryanilere bu Rüku ve Secdeyi kim ögretti dersin?Mesela Islam öncesi bir cok krallarin önündede rüku veya secdeye benzer eglimeler olurken bunlarida ayni ile isimlendirmisler,

Çok haklısın Metin Kardeşim. Allah'ın emrettiği hem rüku, hem secde bir şekilde insana gösterilmiş, öğretilmiş. Ama Kur'an da bu konuda bir izahat verilmemiş. Ama yani, secde ve rüku Müslümanlar için Yahudi veya Süryanilerden alınmış bir öğreti olmaması gerek. Zira eğer böyle bir bağlantı sistemi olsaydı, yani Müslüman, Yahudi ve Hıristiyanlardan bir takım öğretileri kendi din kültürüne almış olsaydı, bir çok tavrımız onlarla aynı olurdu. Ama sizde biliyorsunuz ki öyle bir durum yok. O takdirde bu rüku ve secdeyi bize öğreten biri var ve bunun şekli Kur'an da anlatılmamış...

Eger Allah kusursuz yartti ise ve biz Kuranda belirtmedigi halde Kesmis isek yani Allahin Kitabindaki Seytanin yemin aklima geliyorda cok ürperdim inan;Hani diyorya;Söyleyecegim kulaklarini kesecekler?VALLAHI isimiz zormu zor bekir kardes?Sen gene HACI(Allah kabul buyurmustur Insallah) oldun bir nebze bizler ne edek yani?

Erkeklerde ki sünnet hadisesi ile (ki, burada ki ihtiyaç da bu gün artık ilmen kabul edilmiş ve tüm dünya tarafından uygulanmaya başlamıştır) köpeğin şeklini değiştirmek ve dövüşürken bir başka köpeğe kulağını kaptırmamak adına kulağının kesilmesini birbirinden ayıramaz isek, benzer bir sürü hezeyan üretmek çok zor değildir, derim...

Hacılık, :eek: Allah makbul saymıştır dilerim ama nereye kadar yeter, biliyorsun sen... :)

Cok ilgincin ötesinde,Hem kusursuz bir yaradilis var Ademde hem Keseceksin,hem Kuranda izi dahi olmayacak hem KESECEKSIN.Yandi gülüm keten helva.Aslinda bu sonuca bir Gazali yazisi neden oldu desem?

Hüküm Allahin cok harika bir aciklama diye düsündüm ama Bekirinde dedigi gibi Detayi acikladi ise an azindan bir temeli olmali verilen Detayin degilmi bunun yok?Hem izi dahi yok?Simdi kendimizden vaz gectik;Ellerinden öper Üc oglan ikisini kestirdik biri kaldi alti yasini gecti direniyorum ama sanirim beni halima koymayacak babam ve aile büyüklerim ama direnmeye devamda kararliyim,Kestirmeyecegim.Kendisi karar versin diyorum...Ya Kuranda izi olmayan bir hükme uymak veya uymamak bana kalirsa uymasin ve kesmesin..

Selametlik adam. :) Ömürsün ya metin mete... Sen keşke avukat olsaydın, evelallah toz attırırdın. Yine de sen kestir son oğlanı da, çocuğu strese sokma:)

Sevgili mete, bu mesele iman meselesi artık bu noktadan itibaren. Senin imanın ile benim ki bu noktada bir ayrılık içine giriyor. Devan etsek bu mesele de, sonu gelmez tartışmalar başlar artık. Her kes inandığı ile yaşasın diyelim, zira bu konular esası ilgilendiren konular değil.

Çok haklısın Metin Kardeşim. Allah'ın emrettiği hem rüku, hem secde bir şekilde insana gösterilmiş, öğretilmiş. Ama Kur'an da bu konuda bir izahat verilmemiş. Ama yani, secde ve rüku Müslümanlar için Yahudi veya Süryanilerden alınmış bir öğreti olmaması gerek. Zira eğer böyle bir bağlantı sistemi olsaydı, yani Müslüman, Yahudi ve Hıristiyanlardan bir takım öğretileri kendi din kültürüne almış olsaydı, bir çok tavrımız onlarla aynı olurdu. Ama sizde biliyorsunuz ki öyle bir durum yok. O takdirde bu rüku ve secdeyi bize öğreten biri var ve bunun şekli Kur'an da anlatılmamış...

Bekir Gardas,Namaz Kuranda Ibrahim a.s. ile baslar dikkatli okundugunda buna binahen ben daha önce Bu forumda bir iki yazi yazmistim ama linkini bulamadim onun icin tekrardan yapistiriyorum dikkatli oku;

Kuranda belirtildigi gibi namaz Islam dinin babasi kabul edilen Hz Ibrahimden sonra gelen bazi nesillerden sonra kaybolmustur. Bu degisiklik hem sekil hemde icerik olarak degistirmistir. Ama yinede Yahudilerden cok az bir kismi bu gelenegi devam ettirmistir. "Yahudi Gibi IBADET ETMEK:Ibadet ve Sinagog Servisleri El Kitabi" adli kitapda belirtildigi gibi namaz eski yahudiler tarafindan ve gunumuzde bir kisim yahudiler tarafindna yerine getirilmekdedir. Bu kitapda yazar ibadetin yapilmasini sekiller ile anlatmakdadir. Yahudilere yonelik yazilan bu kitapda ki su sekillere dikkat edelim. Ilk yahudiler tarafindan yapilan ibadetin nasil yapildigi ile namazi karsilastiriniz

jews1lc2.jpg
jews2ne8.jpg

Yazar bu resimlerin altina ekledigi yorumda soyle demekdedir." Gunumuz cemaatlerinde cok az bir kismi secdeyi yerine getirmekdedir. hatta bazi sinagoglarda sadece Rabbiler bu ibadeti yapar fakat zaman zaman cemaatde eslik eder. Bu ibadet Israil sinagoglarinda diger ulkelerdeki Sinagoglardan daha fazla yapilmakdadir. Bu ibadet seklini yapmak bir cogunuza ilk defa yapilacagindan yabanci gelebilir. Eger bir defa bu sekildeki gibi ibadeti yerine getirirseniz, eminimki tekrar tekrar yapmak istersiniz. Bu tarihi ibadeti yerine getirmek isteyenler icin bu sekilleri hazirladik."

Ayrica bu kitapdan ogrendigimiz diger onemli noktalar ise bu ibadetden once muslümanlar gibi abdest alinmasi ve ibadet cagrinin yapilmasi.

Kitabin Turkcesi Yok Ama Amazon.com da satiliyor.

Title:
To pray as a Jew : a guide to the prayer book and the synagogue service / Hayim Halevy Donin

Author
Donin, Hayim

Publisher
New York : Basic Books, c1980

Paging
xxii, 384 p. : ill. ; 25 cm

Notes
Includes bibliographical references and indexes

Evet Bekirim görüldügü gibi,bu yahudilerdeki,Asagidaki linki tiklarsan oradada Hiristiyanlar icindeki bazi firkalarin nasil kildiklarini?Hatta bazi detaylarida bulacaksin.Iste bu durumu iyi bilsek Namazin tarifinin Kurandaki verilenle neden detaya girilmedigini anlarizki bana göre tam detayli size göre degil.Öncelikle sizin dediginiz gibi biz Yahudi veya Hiristiyanlardan almadik bu bize Allahin emri ile Ibrahim babamizdan geldi...

tumgazeteler

Erkeklerde ki sünnet hadisesi ile (ki, burada ki ihtiyaç da bu gün artık ilmen kabul edilmiş ve tüm dünya tarafından uygulanmaya başlamıştır) köpeğin şeklini değiştirmek ve dövüşürken bir başka köpeğe kulağını kaptırmamak adına kulağının kesilmesini birbirinden ayıramaz isek, benzer bir sürü hezeyan üretmek çok zor değildir, derim...

Hacılık, :eek: Allah makbul saymıştır dilerim ama nereye kadar yeter, biliyorsun sen... :)

Bekirim,Ilmen dedigin Dünyada Yahudi ilim adamlarinin verdigini hic arastirma yapmadan aliyoruz,bunu en iyi Alman ilim adamlari aciklamislar ve bu kabulün yanlisligini isbat etmislerdir.Her neyse Ama Seytan bir sekilde (Insan ve Köpeklerinki hatta Türkiyede DAVARLarinda kulaklarini yararlar) Insanlara bunu empoze ediyor olmasin,degisik sekilde yaradilisi degistirme olamazmi?Ben Senin haciligini sadece dilimin yettigince Allahimdan niyaz ederim gerisi Hüküm sahibinindir,Allah kolaylik verir Insallah...

Selametlik adam. :) Ömürsün ya metin mete... Sen keşke avukat olsaydın, evelallah toz attırırdın. Yine de sen kestir son oğlanı da, çocuğu strese sokma:)

Sevgili mete, bu mesele iman meselesi artık bu noktadan itibaren. Senin imanın ile benim ki bu noktada bir ayrılık içine giriyor. Devan etsek bu mesele de, sonu gelmez tartışmalar başlar artık. Her kes inandığı ile yaşasın diyelim, zira bu konular esası ilgilendiren konular değil.

VAllahi sen bendende ömürsün Bekirim,Hem diyorsun oglani strese sokma hem diyorsun Iman meselesi o zaman hangisi eftal?Strese giren oglanmi IMANMI?Ben imani sececegimden KESTIRMEM INSALLAH...Avkat ben bugünlerde bunu ikinci kez duyuyorum ama mesele elimizde SAHADETLEME yok Bekirim.Yani bizim tek AVUKATLIK yapma yolumuz var oda VAHYin savunmasi gerisini sen bos ver...

Geri
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks