Kim ?

oðuz bakar

New member
YARATAN , YARATTIĞINI BİLMEZ Mİ ? (MÜLK 14 )

KİM SORGULANMADAN İTAAT EDİLİP BOYUN EĞİLMEYE, KENDİSİNDEN KORKULMAYA, EN ÇOK SEVİLMEYE LAYIKTIR?

*Her şeyi yaratan / Göklerde ve yerde ne varsa hepsini insanın emrine veren / Her şeye güç yetiren / Bir işe hükmettiği zaman ona “ol ” demesi yeterli olan / Mutlak galib olan / Acizliği olmadığından bir yardımcıya ihtiyacı bulunmayan / Ahiret gününün sahibi olan / Yaptığından sorulmayan / Hesap görücü olarak yeten / Her şeyi sapasağlam yapan / Nimetleri sayılamayacak kadar çok olan / Doğruları ve yalancıları bilen ALLAH MI ? (1)
*Yoksa; hiçbir şey yaratamayan / Atılıp dökülen bir sudan yaratılan / Zayıf yaratılmış olan / Umduğu her şeyi elde edemeyen / Üstün ve hakim olmayan / Ne yerde ne gökte Allah’ı aciz bırakamayan / Allah yeryüzünde olanların hepsini yok etmek istediğinde elinden bir şey gelmeyen /Allah’a muhtaç olan / Yaptığından sorulacak olan / İlk defa yaratıldığı gibi Allah’ın huzuruna gidecek olan İNSAN MI ? (2)
*Ya da; kendileri yaratılmış olup,hiçbir şey yaratamayan. Kendilerine bile bir zarar ve fayda sağlayamayan. Öldüremeyen,yaşatamayan ve ölüleri diriltip kaldıramayan / Aciz olan. Hepsi bir araya toplansalar bile asla bir sineği yaratamayan.Eğer sinek onlardan bir şey kapsa, onu ondan kurtaramayan / Göklerin ve yerin yaratılmasında Allah’a ortaklığı ve yardımcılığı olmayan ŞEYTANİ GÜÇLER Mİ ? (3)

1-Ra’d 16 -Lokman 20-Ahkaf 33-Meryem 35-Haşr 24-İsra 111-Fatiha 3-Enbiya 23-Ahzab 39-Neml 88-İbrahim 34-Ankebut 3
2- Nahl 17-Tarık 6-Nisa 28-Necm 24-Tur 37-Ankebut 22-Maide 17-Fatır 15-Enbiya 23-En’am 94 // 3- Furkan 3-Hac 73-Sebe 22
 
Gecikmiş Cevap

Gecikmiş Cevap

Evet , benim . :D

Hani Firsafla hakaretsiz konuşan , amacı sadece doğru bildiğini münâzara etmeK olan Oğuz .
 
KİM SORGULANMADAN İTAAT EDİLİP BOYUN EĞİLMEYE, KENDİSİNDEN KORKULMAYA, EN ÇOK SEVİLMEYE LAYIKTIR?

Cevap : Allah(c.c.)
 
KİM SORGULANMADAN İTAAT EDİLİP BOYUN EĞİLMEYE, KENDİSİNDEN KORKULMAYA, EN ÇOK SEVİLMEYE LAYIKTIR?

Cevap : Allah(c.c.)
__________________


İTAAT NOKTASINDA DEVAMI YOKTUR İNŞAALLAH . MESELA : MASUM İMAMLAR GİBİ .
 
KİM SORGULANMADAN İTAAT EDİLİP BOYUN EĞİLMEYE, KENDİSİNDEN KORKULMAYA, EN ÇOK SEVİLMEYE LAYIKTIR?

Cevap : Allah(c.c.)
__________________


İTAAT NOKTASINDA DEVAMI YOKTUR İNŞAALLAH . MESELA : MASUM İMAMLAR GİBİ .


Allah şeytandan Adem a.s. ' a secde etmesini istediğinde şeytan kibirlendi ve reddetti.

Allah c.c. bizden masum imamlara ibadet etmemizi istemiyor, Kuran' ı ve Sünneti Muhammed (s.a.a) ve masum imamlardan öğrenip onlara itaat etmemizi istiyor ise, biz o emre uyacağız inşallah. Kibrimize yenilip sadece nefsimize itaat etmeyeceğiz.
 
Geri
Üst
AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock    No Thanks